Reiser til Maspalomas

Maspalomas ligger sør på Gran Canaria og har én av de flotteste strendene i området. Her finner du blant annet Kanariøyenes eneste ørken og stort utvalg av restauranter, underholdning og aktiviteter. Nærheten til de andre feriebyene på Gran Canaria gjør at du enkelt kan reise rundt og oppleve mer av øya mens du er på ferie. 

Ferieområdet Maspalomas omfatter feriebyene San Agustín, Meloneras og Playa del Inglés. Maspalomas har en fire kilometer lang strand med gyllen korallsand, og byen er en grønn, flat oase omringet av et magisk ørkenlandskap. I området rundt Maspalomas finner du flere kjøpesentre med butikker, barer og restauranter, og byen har et stort marked med yrende liv flere dager i uken. De fleste som besøker Maspalomas tilbringer mesteparten av tiden langs den innbydende sandstranden, men hvis man ønsker mer action kan man besøke Palmitos Park, som er en flott dyrepark med hovedvekt på fugler, inkludert den velkjente, gule kanarifuglen. Et annet, godt alternativ er å ta med barna til badelandet Aquapark.

Hvis man vil utforske mer av Maspalomas og området rundt, er en tur opp til én av Gran Canarias vakreste fjellandsbyer, historiske Fataga, absolutt å anbefale. På veien dit kan man besøke museet El Mundo Aborigen, som viser hvordan urbefolkningen på Gran Canaria både bodde og levde.

I tillegg til vann- og strandaktiviteter og biltur med leiebil tilbyr Gran Canaria gode turstier og ypperlige muligheter for både å gå turer i terreng, sykle lange turer og leie en bil til å oppdage øyas mer ukjente områder. 

Maspalomas ligger 30 kilometer unna flyplassen i Las Palmas, som tilsier omtrent en halvtime med bil. Avstandene til andre byer i området er kort, så det er lett å komme seg rundt for å oppleve mer av hva Gran Canaria har å by på.

Alle de store reisearrangørene har charter- og pakkereiser til de ulike områdene i Maspalomas, og flere flyselskaper har direkte forbindelse fra mange norske byer til Las Palmas slik at man enkelt kan bestille en ferdigpakket reise, eller sette sammen en egen ferie.

Hvem vil verdsette en reise til Maspalomas?

Maspalomas passer for alle som ønsker alt en klassisk Sydenferie kan by på. Playa del Inglés er populært blant yngre reisende som ønsker et hektisk uteliv, mens barnefamilier og reisende som ønsker en rolig ferie vil trives bedre i San Augustin. Flotte Meloneras er også et fint alternativ for de som ønsker å feriere i rolige omgivelser.

Når på året bør man reise til Maspalomas?

Maspalomas kan besøkes hele året, men det er mest populært å reise om vinteren. Da er også prisene høyest, og derfor kan det være mye å spare ved å reise i sommerhalvåret, da reisemålene i Middelhavet overtar mye av chartertrafikken. Mai og oktober er også fine måneder å besøke Maspalomas.

Gran Canarias beste strender

Maspalomas består av turistområdene Campo Internacional, San Agustín, Playa del Inglés, Meloneras, Sonnenland og den tidligere landsbyen San Fernando. Med tiden har områdene vokst sammen til ett byområde der du finner alt som skal til for å kunne nyte en avslappende ferie med familien, inkludert et bredt utvalg av spisesteder og fornøyelser, men også områder som er velegnet for reisende som verdsetter et allsidig natteliv. Uavhengig av hva slags ferie du drømmer om i Maspalomas, vil du erfare at selve kjernen i denne populære feriebyen på det sørlige Gran Canaria er de kilometerlange strendene og de imponerende sanddynene.

Hvis du rejser til Maspalomas kan du enkelt tilbringe mesteparten av ferien i den myke sanden på Playa de las Burras, Playa del Corralillo, Playa del Inglés eller Playa de Maspalomas. Hvis du ikke har leiebil kan du enkelt besøke de forskjellige delene av byen og strendene med buss eller taxi, men vi anbefaler at du har tilgang på leiebil. Det finnes nemlig adskillige spennende utfluktsmål innenfor rekkevidde av Maspalomas, som du kan utforske i eget tempo. Samtidig er det mange gode muligheter til å delta på guidede utflukter. 

Fjell og hvaler

Når du ikke nyter strandlivet eller er på vandreturer i de nærliggende Dunas de Maspalomas, kan vi varmt anbefale at du utforsker resten av øya. På dagsturer fra Maspalomas kan du erfare hvorfor Gran Canaria ofte omtales som et minikontinent. Når du kjører nordover vil du oppdage at det ørkenaktige landskapet mot sør avløses av et frodig fjellandskap i sentrum på øya. Her kan du utforske natur og småbyer i dagevis på vandre- eller sykkelturer, med mindre du foretrekker å kjøre i bil opp til noen av de vakre utsiktspunktene.

Det er naturligvis ikke kun på land at Gran Canaria gjemmer på mange uforglemmelige ferieopplevelser. Fra havnen i Puerto Rico, som ligger mindre enn 20 kilometer fra Maspalomas, arrangeres daglige hvalsafarier i høysesongen. Her er det store sjanser til å møte på hvaler og delfiner i sitt rette element

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Maspalomas

Populære hoteller i Maspalomas

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Maspalomas
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Maspalomas
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Maspalomas
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)