Reiser til Gran Canaria

Gran Canaria tilhører øygruppen Kanariøyene, som ligger utenfor vestkysten av Afrika. Øya er den tredje største i øygruppen, og byr på flotte og populære feriesteder, strender og byer. Bestill en billig reise til Gran Canaria med Solfaktor i dag!

Mange millioner turister reiser til Gran Canaria hvert år, først og fremst fordi klimaet er stabilt og at man er mer eller mindre sikret sol hele vinteren. Man kan reise til Gran Canaria året rundt, men særlig om vinteren byr øya på et deilig klima i overkommelig reiseavstand fra Norge.

Gran Canaria har omtrent 815 000 innbyggere. Øyas hovedstad heter Las Palmas og ligger nord på øya. Playa del Ingles er den største feriebyen på øya og her finner du mange fornøyelser, et pulserende natteliv og mange gode resturanter som serverer både internasjonale og kanariske matretter. I Arguineguin og Puerto de Mogan ligger mange av øyas mest populære hoteller og ferieboliger, mens familievennlige Maspalomas byr på zoologisk hage, badeland og en fornøyelsespark.

De ulike byene tilbyr forskjellige aktiviteter. Herunder alt fra barer, billig shopping og fastfood til steder med preg av den opprinnelige kanariske kulturen, der tiden nærmest har stått stille. Her kan man oppdage Gran Canaria til fots, men det er også gode muligheter for sykling på øya. 

Den sydlige delen av øya er den mest solrike. Her er også de beste sandstrendene og et stort tilbud av ulike vannaktiviteter. I dette området finner du de fleste store byområdene, blant annet Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Amadores og San Agustín.

Det lokale bussnettet på Gran Canaria er godt utbygd og det er billig å leie bil og benytte drosje. Det er enkelt å reise omkring og de forskjellige feriebyene ligger relativt tett på hverandre. Prisnivået varierer noe fra sted til sted på øya. Puerto de Mogan er generelt dyrere enn Puerto Rico og som mange andre steder sør for Norge bør man medbringe kontanter. Likevel lar Visa/Mastercard seg benytte til betaling de fleste steder. 

>> Finn og bestill restplasser til Gran Canaria

Hvem passer dette reisemålet for?

Gran Canaria er et av de aller mest populære reisemålene blant nordmenn som søker sol og varme. Alle vil finne seg godt til rette på Gran Canaria, men det er lurt å lese seg opp på de ulike feriebyene slik at man velger et område som passer ens egne feriepreferanser. Gran Canaria har noe å tilby de aller fleste og er et naturlig førstevalg for svært mange som i vinterhalvåret ønsker en solferie uten lang flytid og tidsforskjell.

Når på året er det best å reise til Gran Canaria?

Kanariøyene  ligger utenfor kysten av Afrika og har kanskje verdens mest ferievennlige klima. Værmessig er det aldri noen lavsesong, men den aller mest populære perioden å reise på er fra november til april. Da er også prisene høyest og det kan være mye å spare ved å reise i sommerhalvåret. Det er særlig anbefalelsesverdig å reise til Gran Canaria rundt nyttår og jul. 

En vellykket ferie på Gran Canaria behøver ikke være synonymt med kjempehoteller og charterreiser - snare tvert i mot. Hos Solfaktor finner du blant annet en rekke hyggelige og mindre hoteller. Hoteller med stil og sjarme som ligger i vakre omgivelser langs svingete fjellveier og på avstand fra øyas mest populære reisemål. En ferie på ett av våre hoteller på Gran Canaria er en mer intim og personlig opplevelse. Bestill in neste reise i dag og få de beste prisene!

Gran Canaria er på tross av sitt navn mindre enn Tenerife som er den største av Kanariøyene. Likevel kalles ofte øya for et minikontinent. For det første ligger øya mellom tre kontinenter. Afrika, Europa og Nord-Amerika. For det andre har Gran Canaria større variasjon i vær, landskap og natur enn man normalt ville forvente av en øy med denne størrelsen. For de mange turistene som hvert år tilbringer ferien på Gran Canaria betyr dette at de fleste velger å bo på den sydlige, varme og solrike delen av øya. På det nordlige Gran Canaria er været som regel kaldere og midten av øya får mer nedbør. Samtidig har alle reisemålene på øya sin egen sjarm og du kan alltid finne et flott hotell til en god pris dersom du velger et sted som ligger utenfor de største turistområdene. 

Det vulkanske opphavet

Gran Canaria er i likhet med de andre Kanariøyene av vulkansk opprinnelse, men det er omkring 2000 år siden forrige gang det var vulkansk aktivitet på øya. Krateret etter dette utbruddet, Cauldron de Bandama, er et opplagt utfluktsmål dersom du har en leiebil tilgjengelig. Her vil du kjenne på hvorfor man sier at en ferierende på Gran Canaria kan føle seg som en astronaut, uten å forlate jorden. Samtidig har fortiden ført til at mange av strendene har mørk lavasand som kan være meget varm for føttene. 

Dersom du vil se mer av Gran Canaria på egenhånd kan du enkelt bestille opplevelser som en del av din pakkereise med Solfaktor. Øyas fascinerende sentrum, som består av hele 32 beskyttede naturområder, er omgitt av en vakker kystlinje med hvite sandstrender, hyggelige små kystbyer og All inclusive familieresorter.

Reiser til Gran Canaria byr også på gode muligheter til å oppleve en aktiv ferie. Delta for eksempel på kamelsafari i de berømte og ørkenlignende sanddynene i Maspalomas, opplev de mest uberørte landskapene og det gamle Gran Canaria på vandreturer eller utflukter i en firehjulstrekker. Det fristende klare havet frister dessuten til snorkling og dykking, men det er også mulig å delta på spennende delfinsafarier.

Reisemål på Gran Canaria

Populære hoteller på Gran Canaria

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto de Mogan
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Maspalomas
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Book en billig ferie på Gran Canaria online i dag

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Kanariøyene og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av gode hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette fantastiske ferieparadiset. Reis med oss på en deilig ferie til Gran Canaria! Vi har valgt ut områdets beste hoteller og ferieboliger til deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte fridager og slappe av. Du velger selv om du kun vil booke overnatting hos oss eller om du vil booke en pakkereise med fly inkludert fra en av Norges største flyplasser.

Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å søke blant hoteller på Gran Canaria. De fleste hotellene ligger på Gran Canarias sørkyst som har et behagelig klima hele året. Hos Solfaktor får du alltid valgfri reiselengde. Derfor kan du bo på Gran Canaria i både korte og lange tidsrom, alt etter hva som passer deg og dine planer. 

Strender

Øyas kyst består av over 80 vakre strender som byr på mer enn bare late dager i solen. De lange sandstrendene bidrar til at du på Gran Canaria, på tross av at øya er et populært reisemål, alltid vil finne en ledig plass. Sørkysten ved Maspalomas er utover sine mange resorts kjennetegnet på de store gylne sanddynene Dunas de Maspalomas. Som forøvrig minner om Sahara. Utforsk også det eksotiske undervannslivet på revet utenfor Mogan, der du på kveldstid kan se barracudafiisker. 

Fra havnen i Puerto de Mogan eller Puerto Rico kan du reise ut på det dype havet og fange seilfisker. Hvis du foretrekker strandlivet i nærheten av byen er den beste bystranden å besøke den travle Playa de las Canteras i hovedstaden Las Palmas. I Playa del Cura består stranden av lavasand og vannet er langgrunt. 

Lokaltransport

Buss: Et godt nettverk av bussruter gjør det enkelt å reise omkring på egenhånd mens du ferierer på Gran Canaria. Mange av de største severdighetene og de beste strendene på øya kan nås med offentlig transport og taxi.

Leiebil: Du bør bestille en leiebil dersom du ønsker å utforske de sjarmerende landsbyene i sentrum av øya. En leiebil er forøvrig en god mulighet til å utforske severdigheter i ditt eget tempo.

Begivenheter

 • Karneval: fester og parader arrangeres over hele øya i forbindelse med det enorme karnevalet i februar.
 • Vårfestivalen: I samme måned hylles våren med folkedans og fest under Almond Blossom (Mandeltrærnes blomstring) -festivalen.
 • Påske: I likhet med resten av Kanariøyene byr Gran Canaria på livlige påskefeiringer.
 • Gay Pride: Maspalomas eksploderer i mai hvert år til en regnbue av farger under Gay Pride-paraden og de tilhørende drag queen -konkurransene.
 • Sommerfest: én av øyas største festivaler er Fiesta de Nuestra Señora del Carmen i juli. Da fylles gatene i Las Palmas med blomster og folk som fester gjennom hele natten.

Mer informasjon om Gran Canaria

 • Språk: Det snakkes spansk på Gran Canaria.
 • Valuta: Det benyttes euro (€).
 • Lokal tid: Én time bak Norge.
 • Fly til: Den eneste flyplassen på Gran Canaria ligger på østsiden av øya, cirka 19 kilometer sør for hovedstaden Las Palmas.
 • Flytid fra Norge: Cirka 6 timer
 • Turistinformasjon: Ytterligere turistinformasjon om Gran Canaria finnes på www.grancanaria.com

Gran Canaria er berømt for sitt konstante våraktige klima som innebærer at det normalt verken blir for varmt om sommeren eller veldig kaldt om vinteren. Dersom det på tross av dette skulle bli for varmt ved stranden i sør kan du reise en tur nordover der det som regel er litt kaldere. Temperaturen er forholdsvis stabil og ligger om sommeren mellom 26°C til 28°C og mellom 22°C og 24°C om vinteren.

Reisemål på Gran Canaria

Hvis du vil bo på Gran Canarias mest populære feriesteder bør du besøke sørsiden av øya. Playa Del Inglés og San Agustin er blant landsbyene som sammen utgjør ferieområdet Maspalomas. Hvis du fortsetter mot øst kommer du til tre populære feriebyer - Arguineguin, Puerto Rico og Puerto de Mogan - før du når den fredelige stranden ved Playa de los Amadores. Kunstnere har kolonisert den nordvestlige kystbyen Agaete og omgjort mange av kystbyens hvitkalkede hus til gallerier. Hvis du vil supplere strandlivet med en dose kultur og historie kan vi anbefale en gåtur i Las Palmas snirklede gater.

Playa del Inglés
Den moderne feriebyen Playa del Ingles byr på et rikt utvalg av barer, restauranter, natteliv og mange overnattingssteder. Dette er også i mai måned åstedet for fargerike Gay Pride.

Amadores
Hovedattraksjonen i Playa Amadores, som ligger ved foten av de dramatiske fjellene, er uten tvil den brede og menneskeskapte stranden med sine avslappede atmosfære. 

Slik booker du en billig reise til Gran Canaria med Solfaktor

Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å finne en billig ferie på Gran Canaria som passer til deg og dine ferieplaner. Velg mellom avreise fra flere av Norges største flyplasser, før vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer dem med hoteller i alle prisklasser. Du får en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet, til den beste prisen på internett.

>> Les også om billige reiser til Lanzarote
>> Les også om billige reiser til Azorene

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Gran Canaria?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 18 anmeldelser