Reiser til Gran Canaria

Gran Canaria, på Kanariøyene, er nordmenns mest populære ferieøy på sydentur. Her kan du nyte sol og varme året rundt og du finner feriesteder som passer enhver smak. Flotte hoteller med all-inclusive og mange fasiliteter, langgrunne sandstrender, et stort utvalg aktiviteter, hyggelige byer og et pulserende natteliv – det er bare noe av det du kan glede deg til på din reise til Gran Canaria. Sammen med øyene Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura finner du de beste sydenturene på Solfaktor.no

Gran Canaria som reisemål

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, beliggende i Atlanterhavet utenfor nordvestkysten av Afrika. Det bor over 870 000 fastboende her, men det er millioner som reiser til Gran Canaria hvert år og øya er den mest populære av Kanariøyene. Hovedstaden er Las Palmas og ligger helt nord på øya. Siden Gran Canaria er en del av Kanariøyene er øya også en del av Spania.

Gran Canaria er en favoritt blant nordmenn som søker sol, varme og en tur til syden. Selv om avstanden er betydelig så er en reise til Gran Canaria like populært å besøke som fastlandet på Spania. Det behagelige, solrike klimaet hele året, med overkommelig reiseavstand og liten tidsforskjell, gjør at folk reiser til Grand Canaria år etter år. Spesielt populært er det å reise hit for en juleferie, og gjerne en vinterferie. Under en sommerferie kan det bli svært varmt på Gran Canaria, men samtidig færre turister. Det finnes et hav av reisemål på Gran Canaria og det passer for både familier, par, venner og eldre. De ulike feriestedene har mye variasjon, fra festbyer til familieparker, så det er lurt å sjekke på forhånd slik at du får en sydentur som passer dine behov. Vi hjelper deg alltid med råd og tips om de ulike feriestedene på Gran Canaria!

Den sørlige delen av Gran Canaria er den mest solrike, og her finner du de beste sandstrendene og et stort tilbud vannaktiviteter. Her ligger det familievennlige ferieområdet, Maspalomas, med mange fornøyelser for barn og voksne. Den største feriebyen, Playa del Ingles, ligger også her og tilbyr et stort utvalg restauranter, barer og et hektisk natteliv. Andre populære feriesteder er Puerto Rico og San Agustin hvor du finner mange flotte resorter og barnevennlige strender. Hyggelig og rolig atmosfære kan du også finne blant annet i Puerto de Mogan og Playa Taurito.

>> Les mer om din ferie til Spania her

>> Les mer om din reise til Kanariøyene her

>> Les mer om din ferie til Syden her

Strandliv på Gran Canaria

Gran Canaria har 80 langstrakte sandstrender som inviterer til avslappende dager i solen. Både som i Spania og på Kanariøyene for øvrig finner du her både store barnevennlige strender og mer avsidesliggende og rolige. Ønsker du en ferie med strandliv i nærheten av by er den beste bystranden Playa de las Canteras, som ligger i hovedstaden Las Palmas. Her er det lang strandpromenade og en masse aktiviteter og strandliv. Stranden i Playa Amadores, som har samme navn, ligger ved foten av majestetiske fjell og byr på en avslappende atmosfære. Mange mener dette er den flotteste stranden på Gran Canaria.

Gran Canaria sitt vulkanske landskap har gitt opphav til flere strender med mørk lavasand, men pass på føttene for lavasanden blir meget varm når solen står på.

Aktiv ferie på Gran Canaria

Det er gode muligheter for aktiv ferie på reise til Gran Canaria. Enten du vil utforske med leiebil, til fots eller på sykkel. Gran Canaria består av 32 beskyttede naturområder som inviterer til flotte opplevelser for både barn og voksne. I likhet med de andre Kanariøyene er Gran Canaria også av vulkansk opprinnelse. Cauldron de Bandama er krateret etter det siste utbruddet for ca. 2000 år siden og det er en populær attraksjon om du leier bil.

På din reise til Gran Canaria kan du bli med på kamelsafari eller jeeptur i de store ørkenlignende sanddynene, Dunas de Maspalomas, som ligger på sørkysten ved Maspalomas og Playa del Ingles. Det er også populært med snorkling og dykking på Gran Canaria. Spesielt utenfor Puerto de Mogan der du blant annet kan se Barracuda. Du kan også bli med på delfinsafari eller båttur fra havnen i Puerto de Mogan eller Puerto Rico for å fange seilfisk.

Et besøk til den nordvestlige kystbyen Agaete er en opplevelse i seg selv. Her har kunstnere omgjort mange av de hvitkalkede husene til gallerier. Ønsker du en dose historie og kulturliv på Gran Canaria bør du vandre rundt i Las Palmas sine koselige smågater. En reise til Gran Canaria er ikke nødvendigvis bare sol og strender, men Gran Canaria kan tilby en rekke aktiviteter og opplevelser i tillegg. Det er kombinasjonene av alt dette som gjør Gran Canaria til noe av det mest populære stedet å reise til på Kanariøyene og i Spania.

Reisemål og begivenheter på Gran Canaria

De mest populære feriestedene på Gran Canaria ligger på sørkysten av øya. Playa Del Ingles er den største feriebyen og utgjør sammen med feriebyen, San Agustin ferieområdet Maspalomas. Her finner du mange aktiviteter for både barn og voksen. Som badeland og fornøyelsespark, mange restauranter, barer og et pulserende natteliv. I mai måned forandres Maspalomas til en fargerik regnbue under Gay Pride-paraden som arrangeres her hvert år på Gran Canaria. Videre vestover kommer du til tre andre populære feriebyer- Arguineguin, Puerto Rico og Puerto de Mogan. Her finner du mange av de mest populære hotellene på Gran Canaria med lange sandstrender og hyggelig byliv.

Det er generelt mye som skjer på Gran Canaria hele året. I februar/mars arrangeres det store karnevalet som du kan oppleve over hele øya, og på ca. samme tid er det også feiring av våren med folkedans og fest under Almond Blossom festivalen. Som i Spania er påsken en høytid på Gran Canaria hvor du også kan oppleve livlige feiringer. Hva med å legge en påskeferie til Gran Canaria? En av de største festivalene er sommerfesten, Fiesta de Nuestra Señora del Carmen, i juli. Da fylles gatene i hovedstaden Las Palmas med blomster og massevis av folk, og det er feiring gjennom hele natten.

>> Les mer om din reise til Playa del Ingles her

>> Les mer om din ferie til San Agustin her

>> Les mer om din ferie til Arguineguin her

Når er det best å reise til Gran Canaria ?

På ferie til Gran Canaria og Kanariøyene kan du nyte sol og varme hele året, og værmessig er det ingen lavsesong. Likevel er den mest populære tiden å reise hit fra november til april, og mange tar sin juleferie og nyttårsfeiring på sin sydentur da. Da er derimot prisene på det høyeste så du kan spare en del på å reise til Gran Canaria på sommerhalvåret, eller legge inn en høstferie.

Dette stabile klimaet klimaet på Gran Canaria finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Fuerteventura hvor vindforholdene er perfekte for surfing av ulik art. Den nordlige delen av Tenerife kan ha litt marginalt mer regn mens Lanzarote er gjennomgående alltid stabilt.

Selv om Gran Canaria er berømt for sitt stabile, behagelig klima er det ganske variasjon mellom nord og sør på øya. Den nordlige delen er litt kaldere og er mer utsatt for regn, så de fleste velger å bo på den sørlige delen som har varmere og mer solrikt klima. Det er et meget behagelig klima hele året, og det blir verken for varmt på sommeren eller veldig kaldt om vinteren på Gran Canaria. Temperaturen ligger på mellom 26°C til 28°C på sommeren og 22°C og 24°C om vinteren. Perfekt for en sydentur og vinterferie!

Fly, hotell og transport på Gran Canaria

Det er like enkelt å reise til Gran Canaria som til Spania. Fra Oslo Gardermoen kan du reise hele året direkte til Gran Canaria. Fra øvrige norske byer går det direktefly til Gran Canaria kun på vinteren. Flytiden er ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo Gardermoen. Den eneste flyplassen på Gran Canaria ligger på østsiden av øya, ca. 19 kilometer sør for hovedstaden Las Palmas. Du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Gran Canaria.

Solfaktor er ekspert på Kanariøyene og har vært nordmenns foretrukne reisearrangør til de spanske øyene helt siden 1999. Vi tilbyr de beste hotellene og ferieboligene og gjør det enkelt for deg å finne det som passer best for din ferie. Velg mellom store resorter med all-inclusive, mindre hoteller, boutique-hoteller, leiligheter, bungalow eller ulike ferieboliger. Du kan velge om du bestiller fly og hotell separat eller bestiller pakkereiser med fly, hotell og eventuelt transport/leiebil inkludert. De fleste hotellene ligger på Gran Canaria sin sørkyst. Som kjente Maspalomas, Playa del Ingles og Puerto Rico. Med valgfri reiselengde står du fritt til å velge det som passer best for din ferie og sydentur til Gran Canaria med pakkereiser.

Det er et godt nettverk av bussruter på Gran Canaria. Det gjør det enkelt å reise rundt på øya og mange av de største severdighetene og de beste strendene kan nås med offentlig transport og taxi. Det fleste feriebyene ligger relativt tett, men prisnivået varierer noe fra sted til sted. For eksempel er det generelt dyrere i Puerto de Mogan enn Puerto Rico. Ønsker du å utforske sjarmerende landsbyer og skjulte perler på egenhånd anbefales det å leie bil. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Gran Canaria, Kanariøyene og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Gran Canaria

 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Playa del Ingles
  107 hoteller
  Playa del Ingles, som ligger rett ved Maspalomas sine sanddyner, er ett av Gran Canaria sine mest populære ferieområder. Med sitt store utvalg av kafeer, restauranter, butikker, barer og nattklubber, og ikke minst en fantastisk sandstrand, tiltrekker ... Playa del Inglés seg turister gjennom hele året. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Puerto Rico
  64 hoteller
  Velkommen til solparadiset Puerto Rico på Gran Canarias sørvestkyst, som både byr på vakre, vulkanske omgivelser, lekre strender og et variert uteliv med et stort utvalg av kafeer, barer og restauranter.
 • Gjesteanmeldelser 7,3
  Las Palmas
  50 hoteller
  Med å ta ferien til Las Palmas, hovedstaden på Gran Canaria,vil du kunne plukke fra et rikholdig tilbud av muligheter. Her finner du strender for alle behov, et mangfold av shoppingmuligheter, et eldorado for restaurantgjester og en helårsdestinasjon. ... Las Palmas inviterer til en ferie for alle! Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Maspalomas
  40 hoteller
  Hvis du drømmer om å nyte en avslappende ferie ved Gran Canaria sine beste strender er Maspalomas en perfekt feriedestinasjon. I Maspalomas finnes brede sandstrender så langt øyet rekker og massevis av aktiviteter for hele familien. Når du ... ikke slapper av ved det varme havet eller utforsker byens tapasrestauranter er det massevis av spennende utfluktsmål å besøke innenfor rekkevidde. Les mer
 • San Agustin
  15 hoteller
  San Agustin på Gran Canaria er en avslappet by å feriere i. Byen har fantastiske strender og har klart å bevare sin kanariske sjarme. Med korte avstander til mer livlige destinasjoner vil San Agustin være et flott utgangspunkt for reisende med ... både barn, ungdom og voksne. Les mer

Populære hoteller på Gran Canaria

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Maspalomas
8,0
Meget bra
811 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,7
Meget bra
2492 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,5
Fantastisk
898 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Gran Canaria?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 173 anmeldelser