Reiser til Gran Canaria

Gran Canaria, på Kanariøyene, er nordmenns mest populære ferieøy! Her kan du nyte sol og varme året rundt og du finner feriesteder som passer enhver smak. Flotte hoteller med mange fasiliteter, langgrunne sandstrender, et stort utvalg aktiviteter, hyggelige byer og et pulserende natteliv – det er bare noe av det du kan glede deg til på din reise til Gran Canaria. Sammen med øyene Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura finner du de beste sydenturene på Solfaktor.no

Gran Canaria som reisemål

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, beliggende i Atlanterhavet utenfor nordvestkysten av Afrika. Det bor over 870 000 fastboende her, men det er millioner som reiser til Gran Canaria hvert år og øya er den mest populære av Kanariøyene. Hovedstaden er Las Palmas og ligger helt nord på øya. Siden Cran Canaria er en del av Kanariøyene er øya også en del av Spania.

Gran Canaria er en favoritt blant nordmenn som søker sol, varme og ferie. Selv om avstanden er betydelig så har Gran Canaria den samme populæriteten som fastlandet på Spania. Det behagelige, solrike klimaet hele året, med overkommelige reiseavstand og liten tidsforskjell, gjør at folk reiser til Grand Canaria år etter år. Spesielt populært er det å reise hit for en juleferie, og gjerne en vinterferie. Under en sommerferie kan det bli svært varmt på Gran Canaria, men samtidig færre turister. Det finnes et hav av reisemål på Gran Canaria, og det passer for både familier, par, venner og eldre. De ulike feriestedene har mye variasjon, fra festbyer til familieparker, så det er lurt å sjekke på forhånd slik at du får en ferie som passer dine behov. Vi hjelper deg alltid med råd og tips om de ulike feriestedene på Gran Canaria! 

Den sørlige delen av Gran Canaria er den mest solrike, og her finner du de beste sandstrendene og et stort tilbud vannaktiviteter. Her ligger det familievennlige ferieområdet, Maspalomas, med mange fornøyelser for barn og voksne. Den største feriebyen, Playa del Ingles, ligger også her og tilbyr et stort utvalg restauranter, barer og et hektisk natteliv. Andre populære feriesteder er Arguineguin og Puerto de Mogan hvor du finner mange flotte resorter, rolig atmosfære på Playa Taurito samt Las Meloneras, Puerto Rico, Playa Amadores og San Agustín.

>> Les mer om din ferie i Playa del Ingles

>> Les mer om din reise til Tenerife

>> Les mer om din ferie til Spania

Strandliv på Gran Canaria

Gran Canaria har 80 langstrakte sandstrender som inviterer til avslappende dager i solen. Både som i Spania og på Kanariøyene forøvrig finner du her både store barnevennlige strender og mer avsidesliggende rolige strender. Ønsker du strandliv i nærheten av by er den beste bystranden Playa de las Canteras, som ligger i hovedstaden Las Palmas. Her er det lang strandpromenade og en masse aktiviteter og strandliv. Playa Amadores ligger ved foten av majestetiske fjell og byr på en avslappende atmosfære. 

Gran Canaria sitt vulkanske landskap har gitt opphav til flere strender med mørk lavasand. Som du blant annet kan oppleve på Playa del Cura. Her er det langgrunt og fint for familier, men pass på føttene for sanden blir meget varm når solen står på.

Aktiv ferie på Gran Canaria

Det er gode muligheter for aktiv ferie på reise til Gran Canaria. Enten du vil utforske med leiebil, til fots eller på sykkel. Gran Canaria består av 32 beskyttede naturområder som inviterer til flotte opplevelser for både barn og voksne. I likhet med de andre Kanariøyene er Gran Canaria også av vulkansk opprinnelse. Cauldron de Bandama er krateret etter det siste utbruddet for ca. 2000 år siden og det er en populær attraksjon om du leier bil. 

Bli med på kamelsafari eller jeeptur i de store ørkenlignende sanddynene, Dunas de Maspalomas, som ligger på sørkysten ved Maspalomas. Det er også populært med snorkling og dykking på Gran Canaria. Spesielt utenfor Puerto de Mogan der du blant annet kan se Barracuda. Du kan også bli med på delfinsafari eller båttur fra havnen i Puerto de Mogan eller Puerto Rico for å fange seilfisk.

Et besøk til den nordvestlige kystbyen Agaete er en opplevelse i seg selv. Her har kunstnere omgjort mange av de hvitkalkede husene til gallerier. Ønsker du en dose historie og kulturliv på Gran Canaria bør du vandre rundt i Las Palmas koselige smågater. En reise til Gran Canaria er ikke nødvendigvis bare sol og strender, men kan tilby en rekke aktiviteter og opplevelser i tillegg.

Reisemål og begivenheter på Gran Canaria

De mest populære feriestedene på Gran Canaria ligger på sørkysten av øya. Playa Del Inglés er den største feriebyen og utgjør sammen med feriebyen, San Agustin ferieområdet Maspalomas. Her finner du mange aktiviteter for både barn og voksen. Som badeland og fornøyelsespark, mange restauranter, barer og et pulserende natteliv. I mai måned forandres Maspalomas til en fargerik regnbue under Gay Pride-paraden som arrangeres her hvert år på Gran Canaria. Videre østover kommer du til tre andre populære feriebyer; Arguineguin, Puerto Rico og Puerto de Mogan. Her finner du mange av de mest populære hotellene på Gran Canaria med lange sandstrender og hyggelig byliv. 

Det er generelt mye som skjer på Gran Canaria hele året. I februar/mars arrangeres det store karnevalet som du kan oppleve over hele øya, og på ca. samme tid er det også feiring av våren med folkedans og fest under Almond Blossom festivalen. Som i Spania er påsken en høytid på Gran Canaria hvor du også kan oppleve livlige feiringer. Hva med å legge en påskeferie til Gran Canaria? En av de største festivalene er sommerfesten, Fiesta de Nuestra Señora del Carmen, i juli. Da fylles gatene i hovedstaden Las Palmas med blomster og massevis av folk, og det er feiring gjennom hele natten.

>> Les mer om din reise til Puerto Rico

>> Les mer om din ferie til San Agustin

>> Les mer om din ferie til Las Palmas

Når er det best å reise til Gran Canaria ?

På ferie til Gran Canaria og Kanariøyene kan du nyte sol og varme hele året, og værmessig er det ingen lavsesong. Likevel er den mest populære tiden å reise hit fra november til april, og mange tilbringer jul og nyttår på denne øya av Spania. Da er prisene på det høyeste så du kan spare en del på å besøke Gran Canaria på sommerhalvåret, eller legge inn en høstferie her.

Dette stabile klimaet klimaet på Gran Canaria finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Fuerteventura hvor vindforholdene er perfekte for surfing av ulik art. Den nordlige delen av Tenerife kan ha litt marginalt mer regn og Lanzarote er gjennomgående alltid stabilt.

Selv om Gran Canaria er berømt for sitt stabile, behagelig klima er det ganske variasjon mellom nord og sør på øya. Den nordlige delen er litt kaldere og er mer utsatt for regn, så de fleste velger å bo på den sørlige delen som har varmere og mer solrikt klima. Det er et meget behagelig klima hele året, og det blir verken for varmt på sommeren eller veldig kaldt om vinteren på Gran Canaria. Temperaturen ligger på mellom 26°C til 28°C på sommeren og 22°C og 24°C om vinteren. Perfekt for en vinterferie!

Fly, hotell og transport på Gran Canaria

Det er like enkelt å reise til Gran Canaria som til Spania. Hele året kan du reise med direktefly til Gran Canaria fra flere norske byer. Fra noen av de største norske byene går det daglige avganger hele året, og flytiden er ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo Gardermoen. Den eneste flyplassen på Gran Canaria ligger på østsiden av øya, ca. 19 kilometer sør for hovedstaden Las Palmas. Du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Gran Canaria.

Solfaktor er ekspert på Kanariøyene og har vært nordmenns foretrukne reisearrangør til de spanske øyene – helt siden 1999. Vi tilbyr de beste hotellene og ferieboligene og gjør det enkelt for deg å finne det som passer best for din ferie. Velg mellom store resorter med all inclusive eller mindre hoteller, leiligheter og ferieboliger. Du kan velge om du bestiller fly og hotell separat, eller bestiller en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport/leiebil inkludert. Du har også mulighet til å bestille opplevelser og utflukter på forhånd som en del av din pakkereise med Solfaktor. De fleste hotellene ligger på Gran Canarias sørkyst. Som kjente Maspalomas, Playa del Ingles og Puerto Rico. Med valgfri reiselengde står du fritt til å velge det som passer best for din ferie. 

Det er et godt nettverk av bussruter på Gran Canaria. Det gjør det enkelt å reise rundt på øya og mange av de største severdighetene og de beste strendene kan nås med offentlig transport og taxi. Det fleste feriebyene ligger relativt tett, men prisnivået varierer noe fra sted til sted. For eksempel er det generelt dyrere i Puerto de Mogan enn Puerto Rico. Ønsker du å utforske sjarmerende landsbyer og skjulte perler på egenhånd anbefales det å leie bil. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Gran Canaria, Kanariøyene og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Gran Canaria

 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Playa del Ingles
  105 hoteller
  Playa del Ingles, som ligger rett ved Maspalomas sine sanddyner, er ett av Gran Canaria sine mest populære ferieområder. Med sitt store utvalg av kafeer, restauranter, butikker, barer og nattklubber, og ikke minst en fantastisk sandstrand, tiltrekker ... Playa del Inglés seg turister gjennom hele året. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Puerto Rico
  66 hoteller
  Velkommen til solparadiset Puerto Rico på Gran Canarias sørvestkyst, som både byr på vakre, vulkanske omgivelser, lekre strender og et variert uteliv med et stort utvalg av kafeer, barer og restauranter.
 • Gjesteanmeldelser 7,2
  Las Palmas
  51 hoteller
  Med å ta ferien til Las Palmas, hovedstaden på Gran Canaria,vil du kunne plukke fra et rikholdig tilbud av muligheter. Her finner du strender for alle behov, et mangfold av shoppingmuligheter, et eldorado for restaurantgjester og en helårsdestinasjon. ... Las Palmas inviterer til en ferie for alle! Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,5
  Maspalomas
  43 hoteller
  Hvis du drømmer om å nyte en avslappende ferie ved Gran Canaria sine beste strender er Maspalomas en perfekt feriedestinasjon. I Maspalomas finnes brede sandstrender så langt øyet rekker og massevis av aktiviteter for hele familien. Når du ... ikke slapper av ved det varme havet eller utforsker byens tapasrestauranter er det massevis av spennende utfluktsmål å besøke innenfor rekkevidde. Les mer
 • San Agustin
  15 hoteller
  San Agustin på Gran Canaria er en avslappet by å feriere i. Byen har fantastiske strender og har klart å bevare sin kanariske sjarme. Med korte avstander til mer livlige destinasjoner vil San Agustin være et flott utgangspunkt for reisende med ... både barn, ungdom og voksne. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Puerto de Mogan
  8 hoteller
  Puerto de Mogan er med sin hyggelige, lille havn og sine stemningsfulle, smale gater én av de mest idylliske feriebyene på Gran Canaria. Her er det ikke vanskelig å finne roen, enten du nyter et smakfullt måltid på én av de mange fortausrestaurantene ... eller slapper av på den deilige sandstranden. Les mer

Populære hoteller på Gran Canaria

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto de Mogan
8,8
Meget bra
416 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,7
Meget bra
3496 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa Amadores
9,2
Fantastisk
1621 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 48 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Gran Canaria?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 124 anmeldelser