Reiser til Tenerife

Tenerife er den største og mest folkerike av de syv Kanariøyene. Det største utvalget av feriesteder ligger på det sørlige Tenerife, men denne unike øya har mye mer å tilby enn bare sol, strand og shopping. Her finner du vakker natur, gode muligheter for aktive ferier, en spennende lokal kultur og ikke minst vulkanen Teide med sitt helt unike landskap og opplevelser. Book en billig reise til Tenerife med Solfaktor i dag!

Mange tror at Kanariøyene består av en rekke bittesmå øyer med liten plass, men det er ikke sant. Tenerife er en mye større øy enn hva de fleste tror. Her bor en million mennesker fast hele året, og å kjøre rundt hele øya tar opp mot fem timer. Tenerife byr på fantastiske kjøreturer langs kysten, ikke minst langs nordsiden av øya. 

Tenerife har to internasjonale flyplasser, hvorav Tenerife South, også kjent som Reina Sofia Airport, ligger sørvest på øya. De fleste reisende benytter denne  flyplassen for å komme seg til de mest populære feriestedene i området. Nord på øya ligger Tenerife North eller Los Rodeos. Du kan i prinsippet velge mellom flyplassene, men det er naturligvis enklest å velge flyplassen som ligger tettest på området du skal bo i eller ønsker å oppleve. 

På Tenerifes sørvestlige område og langs den vestlige kystlinjen ligger feriebyene som perler på en snor, hvorav Los CristianosPlaya de las Americas, Costa Adeje, Playa de Fañabé og Los Gigantes er de mest kjente av byene.

Her finner du alt du måtte trenge for en vellykket strandferie; flotte strender, shopping, fornøyelser, barer, restauranter og massevis av aktiviteter for barn og voksne. Badelandet Siam Park i Costa Adeje er populært blant de fleste reisende. 

Nordpå og særlig i nordøst finder du vakker natur og mer av det opprinnelige Tenerife. Her ligger ikke bare små, sjarmerende byer og samfunn, men også den litt større byen Santa Cruz, som er Tenerifes hovedstad, og den hyggelige byen Puerto de la Cruz. I Santa Cruz arrangeres karneval hvert år i februar eller mars, som er en stor opplevelse. 

Tenerife er også en perfekt destinasjon for deg som drømmer om en aktiv ferie. Mange reiser hit for å gå lange turer i fjellene, og det er mange gode vandrestier å velge mellom. Du kan også oppdage øya på sykkel, windsurfe eller kitesurfe og spille golf på flotte baner. 

Hvem bør oppleve en ferie på Tenerife?

Tenerife er et opplagt reisemål for deg som ønsker sol og strand i trygge rammer, men også med mulighet til aktivitet og flotte naturopplevelser. Tenerife er en smule mer barsk og ikke like tilpasset turisme som Gran Canaria, men i Playa de las Américas, Costa Fânabe, Adeje, Los Cristianos og langs sørkysten finnes flere anlagte sandstrender der man kan slappe av i vannkanten. Her ligger også gode golfbaner, den pulserende hovedstaden, gode resturanter og Spanias høyeste fjell. 

Når på året bør man reise til Tenerife?

Tenerife har stabilt klima og er verdt et besøk hele året. De fleste reiser til Tenerife i perioden mellom november og mars, men det er samtidig den perioden med de høyeste prisene. Hvis du ønsker den samme opplevelse på de mest populære hotellerne, men til en noe lavere pris, bør du reise til Tenerife om sommeren. De forskjellige klimasonene på øya varierer i løpet av året, noe som betyr at det er noe å se frem til året rundt. 

De fleste som reiser på ferie til Tenerife kommer først og fremst for å slappe av og nyte livet på de fabelaktige strendene. Samtidig har øya, som er et UNESCO-biosfærereservat, mye mer å tilby. Den største attraksjonen, bortsett fra strendene, er Spanias høyeste vulkan, Teide. Dette er en 3718 meter høy og aktiv vulkan, som utgjør et omdreiningspunkt for en enorm nasjonalpark. Du kan ta en heis opp til toppen på kun ti minutter, og fra toppen kan du miste pusten over de storslåtte panormautsiktene over hele øya. Du kan også miste pusten noe tidligere dersom du velger å gå hele veien til toppen. Gåturen tar mellom 4,5 og 5 timer, og de fleste velger å gå avsted tidlig om morgenen, slik at de kan nyte synet av soloppgangen fra vulkanen. Turen ned igjen tar cirka tre timer hvis du går hele veien. Dette er altså et dagsprosjekt, men samtidig en stor og uforglemmelig opplevelse. 

Du kan også oppleve Tenerifes naturrikdom ved å svømme i naturlige bassenger nær den sjarmerende, lille byen Garachico, som er et veldig populært sted å dra til på dagstur, eller besøke den perfekt bevarte, historiske hovedstaden La Laguna med sine spennende butikker og tapasresturanter som venter på at du skal komme innom for å shoppe og utforske matfatet. 

Hvis du gjerne vil bevege deg litt vekk fra de mest fortettede mengdene av feriegjester og utforske et ekte paradis på den mystiske vulkanøya, bør du besøke Anaga-fjellene, der du kan vandre på spennende og vakre ruter. Tenerife har også én av Europas morsomste og største temaparker, Siam Park, og i Loro Park kan du se delfinshow og en enorm samling papegøyer. Delfiner og hvaler samles i vannet omkring den sørlige delen av øya, og du kan dra på båttur for å oppleve disse fantastiske dyrene i deres naturlige habitat. Det krystallklare vannet er som skapt for snorkling og dykking, og under havoverflaten lever det drøssevis av sære og vakre vesener og planter, som definitivt vil fascinere deg. 

De unike, sorte og gylne strendene

Tenerife er verdensberømt for sin naturlige, vulkanske sand. Særlig på de nordlige delene av øya finner du unike strender, for eksempel Playa Jardin (Hagestranden), som ligger i Puerto de la Cruz og ble designet av den kanariske arkitekten og kunstneren Cèsar Manrique. Stranden er flankert av vidunderlige, botaniske hager. Opplevelsen blir enda mer storslått av at den mektige vulkanen Teide tårner seg opp i bakgrunnen.

Den vakre stranden Playa de la Terresitas i hovedstaden Santa Cruz er så vakker at den har blitt et populært postkortmotiv. På denne stranden kan du slappe av i gylden sand i skyggen av palmetrær og samtidig nyte utsikten mot fjellene i bakgrunnen. Den gylne sanden blir ikke like varm i løpet av dagen som den svarte sanden på mange andre strender på Tenerife, men på tross av dette bør du huske å medbringe badesandaler. 

På øya finnes også villere strender som krever en gåtur, men som absolutt er verdt et besøk. For eksempel ligger La Tejita i nærheten av El Mèdano, og den vakre, svarte sandbukten El Bollullo ligger en halvtime fra Puerto de la Cruz. Sistnevnte kan du nå ved å vandre gjennom bananplantasjer.  

På sørkysten på Tenerife ligger lange, familievennlige strender langs Costa Adeje og livlige Playa las Vistas i Los Cristianos, som har mange hyggelige restauranter og barer og en rekke flotte strandhoteller

>> Les også om restplasser til Tenerife

Hopp på et fly i Norge, før du noen timer senere plutselig befinner deg på den fantastiske og subtropiske ferieøya Tenerife, som er en liten, men perfekt formet øy like utenfor Marokkos kyst.

Selv om øya ikke er særlig stor, byr den på et stort utvalg av opplevelser, enten du er ute etter å feste hele natten med venner, vandre i den vulkanske Teide Nasjonalpark, sole deg på en strand med svart sand eller utforske eldgamle fiskerlandsbyer og havner. 

Tenerifes klima er vanskelig å slå. Solskinn året rundt, som tempereres av en behagelig Atlanterhavsbris. Dessuten kan du forvente noen av de vakreste landskapene i hele Europa. Det er virkelig et ideelt sted å reise på ferie, for utover alt som allerede er nevnt, er det mange lekre  luksushoteller, der du får god service og har tilgang på alle fasilitetene du måtte ønske deg. Gled deg til et kanarisk eventyr på Tenerife. 

Tenerife er alltid en ferie verdt, spesielt i de kalde vintermånedene her hjemme i Norge. Opplev Tenerife på de kanariske øyene med Solfaktor. 

>> Les også om billige reiser til Gran Canaria
>> Les også om billige reiser til Lanzarote

Reisemål på Tenerife

Populære hoteller på Tenerife

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Playa de las Americas
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Los Silos
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Slik booker du en billig ferie på Tenerife med Solfaktor

Reis med oss på en deilig ferie på Tenerife. Du velger selv om du kun ønsker å booke hotell eller om du vil booke en pakkereise med fly inkludert fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand.

Legg inn dine foretrukne reisedatoer i søkemaskinen her på siden, så finner vi enkelt de beste prisene på våre hoteller på Tenerife. Alle hotellene kan bookes med valgfri reiselengde og kombineres med våre billige flybilletter med rutefly i én pakkereise. 

>> Se også alle tilbud på restplasser til Spania her

Nyt lekre og varierte måltider

Som du sikkert forventer deg av en populær reisedestinasjon, byr Tenerife på et kjøkken med mat fra hele verden. Det finnes også noe for ethvert budsjett, og uansett hva du har lyst på og hvor mye penger du kan (eller vil) bruke, vil du ha en overflod av muligheter hvis du velger å spise ute på Tenerife. 

Mange resturanter som serverer lokale matretter

Du bør heller ikke gå glipp av å smake på den unike, lokale maten, som er påvirket av spansk, afrikansk og karibisk cuisine. Fisk og skalldyr dominerer selvfølgelig mange av de lokale menyene, ikke minst papegøyefisk, tunfisk og klumpfisk. Disse serveres akkompagnert av den lekre `mojo-sausen` som fås i en grønn, mild utgave og en rød, sterk utgave. Den milde, grønne sausen er laget med koriander, mens den røde prikker litt mer på tungen. Andre klassiske retter inkluderer `puchero Canario`, som er en lekker suppe som er laget av mye mais, grønnsaker og kjøtt. Du kan også smake på den overdådige fiskestuingen `cazuela de pescado`. Begge har fått deres tykke, lekre konsistens ved hjelp av `gofio`, en allsidig, lokal kornsort, som finnes i de mange tradisjonelle matoppskriftene fra øya. 

Når du har spist deg mett på en velsmakende hovedrett kan du prøve `frangello` til dessert. Den er smakfull, enkel og tilberedt med melk, sitron, mandler og kanel. Når du er på ferie på Tenerife må du heller ikke gå glipp av de lokale ostene, som typisk lages på fàre- eller geitemelk. Ostene er kremete, smakfulle og særdeles lekre. 

Nattlivet på Tenerife 

Den mest kjente resorten for deg som vil ut og nyte nattelivet på Tenerife er Playa de las Amèricas, tett etterfulgt av Los Cristianos. Begge stedene kan vise til et stort utvalg av barer og klubber som kan underholde deg i godt selskap til langt på natt. Du kan finne alt fra temapuber til mer glamourøse strandklubber.

Costa Adeje har stilige cocktailbarer og resturanter som ønsker et litt penere kledd publikum velkommen. Her kan du oppleve den fantastiske festivalen `I Love Music`, som normalt avholdes i løpet av april måned og byr på musikk fra verdensberømte musikere og DJ`s. Hvis du vil feste med lokalbefolkningen kan du besøke Puerto de la Cruz, universitetsbyen La Laguna eller øyas hovedstad Santa Cruz. Samtidig bør du ikke forvente at det skjer mye i barene før midnatt. 

Aktiv ferie

En ferie på Tenerife er ikke vanskelig å fylle med adrenalin. Uavhengig av hvorvidt du vil besøke det ujevne og mystiske vulkanske terrenget på en firhjulet motorsykkel, stå på vannski, dra på eventyr med en jeep, vandre i fjellene eller spille paintball finnes drøssevis med action og fantastiske opplevelser. 

For eksempel trenger du ikke å dra til den dype jungelen på det afrikanske kontinentet for å delta på safari. Du kan bare reise til Tenerife og hoppe ombord på en jeep som kjører deg rundt i fjellene bak Playa de las Amèricas. Dersom du virkelig vil smake på hvor vill øyas natur faktisk er, kan du sitte på åpen jeep gjennom Teide Nationalpark. Du ender ved fjellets topp, der du kan nyte en storslått utsikt over hele den vakre øya. 

Hvis du ønsker en litt annerledes opplevelse, kan du spise middag i Castillo San Miguel i Garachio, hvor du med jevne mellomrom kan oppleve rideturneringer og kamphandlinger mellom mange overbevisende "riddere" som er kledd i skinnende rustinger. 

Kulturlivet 

En reise til Tenerife er mer enn bare lange strender langs kysten. Øya er rik på historie og kultur, og hele øya er blitt utnevnt til biosfærereservat av UNESCO på grunn av sitt unike landskap. Den dramatiske naturen og de populære severdighetene kan oppleves på guidede turer eller med leiebil. Begge deler kan du bestille hjemmefra hos Solfaktor.  

Utforsk gjerne La Lagunas historie; dette er en by som ble etablert i det 16. århundre og som er fylt med bemerkelsesverdige bygninger, inkludert katedralen og Magistratens bolig, som i dag e rådhus. Blant byens museer finner du det fascinerende museet som dekker Tenerifes historie og det moderne museet som viser vitenskap og kosmos. 

Guancho-kulturen

Ikke mye er igjen fra Guancho-kulturen, som preget Tenerife før øya ble erobret av spanjolene, men du kan besøke `Guanchoernes Grotte` som ligger tett på Icod de los Vinos. Dette var en gang i tiden en del av en liten landsby som ble etablert så langt tilbake som rundt år 600. før Kristus. Guancho-kulturen lever fortsatt i Tenerifes lokale cuisine og i noen av de tradisjonelle spillene og sportsgrenene som man fortsatt holder høyt i landsbyene, blant annet steinkasting, stavkamp og vogntrekking. 

Auditorio de Tenerife 

Tenerife er i moderne tid blitt et stort sentrum for kultur, og øyas nåværende hovedstad Santa Cruz er hjemsted for Auditorio de Tenerife, som ble designet av stjernearkitekten Santiago Calatrava. Den imponerende bygningen er inspirert av operahuset i Sydney, og her kan du oppleve et imponerende program med musikk, opera, teater og dans. I Santa Cruz kan befolkningen også skryte av Tenerifes Espacio de las Artes (TEA), som med jevne mellomrom stiller ut førsteklasses kunst. 

Karneval på Tenerife 

Til tross for at de færreste er klare over det, er Santa Cruz på Tenerife byen som går for for å ha det største karnevalet i Europa. Hvis du vil oppleve denne kjempefesten, som finner sted i perioden 2. til 13. mars, er det en god idé å bestille reisen i god tid ettersom at folk valfarter til Tenerife fra hele verden for å delta på karnevalet. 

Selv om karnevalet ikke kan sammenlignes med det verdensberømte karnevalet i Rio de Janeiro i Brasil, er det en stor opplevelse som jeg selv har deltatt på de siste to årene. Du kan se mange filmer fra karnevalet på Tenerife på YouTube

Lokal transport 

Det finnes et nettverk av bussruter som dekker det meste av øya, og bussene kjører regelmessig. Den enkleste måten å komme seg rundt på Tenerife, inkludert ut til de mer avsidesliggende stedene, er med leiebil. En tur rundt på øya i bil er i seg selv en stor opplevelse. Kjøring på fjellveiene krever konsentrasjon, men man belønnes til gjengjeld med storslått utsikt. 

Benytt søkemaskinen til å søke blant våre hoteller på Kanariøyene. Kombinér hotell med en flybillett med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand eller Stavanger og suppler eventuelt med en leiebil. Alt dette får du som én samlet pakkereise til Tenerife, som er sikret av Reisegarantifondet. Slik er ferier med Solfaktor.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Tenerife?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 27 anmeldelser