Reiser til Tenerife

En reise til Tenerife frister med sol og varme året rundt. Kanariøyene sin største øy inviterer til en ferie du sent vil glemme. Her kan du nyte langstrakte strender med både hvit og sort sand, vakker natur, gode muligheter for aktiv ferie og spennende kultur- og uteliv. Spania sin høyeste vulkan, Teide, ligger på Tenerife og Teide nasjonalpark inviterer til fantastiske naturopplevelser for hele familien. Sammen med øyene Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura finner du din beste sydentur på Solfaktor.no. Bestill en billig reise til Tenerife med Solfaktor i dag!

Tenerife som reisemål

Tenerife er den største og mest folkerike av de syv Kanariøyene, og ligger like utenfor Marokko sin kyst. Som alle øyene på Kanariøyene ligger Tenerife under Spania. Det bor nesten én million mennesker fast her hele året og det tar bortimot 5 timer å kjøre rundt hele øya. Spesielt den nordlige delen av Tenerife byr på fantastiske kjøreturer langs kysten med flott natur. Du finner det største utvalget av feriesteder på den sørlige delen av øya med en god kombinasjon av sol, strand, shopping og opplevelser. Langs den sørvestlige kystlinjen av Tenerife ligger feriebyene som perler på en snor og Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Puerto de la Cruz og San Miguel de Abona er de mest kjente av byene. Her finner du langstrakte, familievennlige sandstrender med fornøyelser og aktiviteter for både barn og voksne på reise til Tenerife og syden.

En reise til Tenerife byr ikke bare på avslappende strandferie. Det er også en perfekt destinasjon for deg som ønsker en aktiv ferie. Mange reiser til Tenerife for å vandre i fjellene og øya har mange forskjellige ruter å velge mellom. Det er også flere skjulte perler og naturopplevelser i nord og i den hyggelig byen Puerto de la Cruz finner du både badeland og dyrepark. På din sydentur kan du også oppdage Tenerife på sykkel, wind- eller kitesurfe og spille golf på store flotte baner. En reise til Tenerife passer for både familier med barn, par på romantisk ferie, partytur med venner og eldre som søker naturopplevelser på sin sydentur.

>> Les mer om din reise til Costa Adeje her

>> Les mer om din ferie på Puerto de la Cruz her

>> Les mer om din ferie til Playa de las Americas her

Opplev de vakre strendene på Tenerife

Tenerife er verdensberømt for sin naturlige, vulkanske sand. Særlig på de nordlige delene av Tenerife finner du unike strender. For eksempel Playa Jardin (Hagestranden). Den ligger i byen Puerto de la Cruz og ble designet av den kanariske arkitekten og kunstneren Cèsar Manrique. Stranden er omkranset av vidunderlige botaniske hager og med den mektige vulkanen Teide i bakgrunnen.  Du finner også flere skjulte perler som krever en gåtur, men som absolutt er verdt et besøk på din ferie. Sør på Tenerife finner du stranden La Tejita, i nærheten av den bohemske byen El Medano, og lenger nord kan du besøke den vakre svarte sandbukten El Bollullo, som ligger en halvtime fra Puerto de la Cruz. Sistnevnte kan du oppleve ved å vandre gjennom bananplantasjer.

På sørkysten av Tenerife finner du også lange familievennlige strender ved Costa Adeje og livlige Playa las Vistas i Los Cristianos. Her er det mange hyggelige restauranter og barer, og en rekke flotte strandhoteller.

Aktiv ferie på Tenerife

En aktiv ferie er populært både i Spania og på Kanariøyene generelt. Også på reise til Tenerife er det mange som velger seg en aktiv ferie. Øya er blitt utnevnt til biosfærereservat av UNESCO for sitt unike, vulkanske landskap. Tenerife inviterer til vandreturer i fjellet, som for eksempel fjelltur i Anaga-fjellene hvor du kan nyte vakre ruter bort fra turistmengdene. Du kan også utforske Tenerife sin storslåtte natur på firhjuling eller jeep i fjellene bak Playa de las Americas eller gjennom Teide Nasjonalpark. Bestill gjerne leiebil på forhånd hos Solfaktor.
 
Liker du aktiviteter i vannet kan du både stå på vannski og vind- og kitesurfe flere steder på din reise til Tenerife. Eller reise ut på en hvalsafari fra for eksempel San Miguel de Abona. Det er også populært å dra på dagstur til den sjarmerende lille byen Garachico, hvor du like utenfor byen kan bade i naturlige bassenger.

Tenerife har også én av Europas største temaparker. I Puerto de la Cruz finner du badelandet Siam Park og dyreparken Loro Park hvor du du kan se hvaler og delfiner, samt en stor samling papegøyer. Du kan også bli med på båttur for å oppleve disse fantastiske dyrene i deres naturlige habitat, og det krystallklare vannet på Tenerife er som skapt for snorkling og dykking. på ferie

Når er det best å reise til Tenerife?

Tenerife har et stabilt og behagelig klima hele året. Du kan nyte sol og varme uansett hvilken årstid du reiser til Tenerife på, men været varierer noe mellom nord og sør på øya. Den nordlige delen får en del nedbør i månedene oktober til mars, som til gjengjeld bidrar til et frodig og rikt planteliv. Den sørlige delen av øya ligger i regnskyggen av vulkanen Teide, og får minimalt med nedbør. Her er det solsikkert, svært tørt og store områder med ørkenvegetasjon. Som ellers på Kanariøyene så reiser de fleste til Tenerife på vinteren, i perioden mellom november og mars, men det er også perioden med de høyeste prisene. Ønsker du å oppleve de mest populære hotellene på Tenerife til en lavere pris, bør du reise hit på sommeren.

Dette stabile klimaet klimaet finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Fuerteventura hvor vindforholdene er perfekte for surfing av ulik art. Den nordlige delen av Gran Canaria kan ha litt marginalt mer regn og Lanzarote er gjennomgående alltid stabilt.

Vulkanske attraksjoner på Tenerife

En av de største attraksjonene på Tenerife er Spania sin høyeste vulkan, Teide. Det er en 3718 meter høy og aktiv vulkan som utgjør et sentrum i den store nasjonalparken. Du kan ta heisen opp til toppen på kun ti minutter og fra toppen nyte panoramautsikt over hele øya. Er du av de sprekere kan du gå hele veien til toppen som tar i underkant av 5 timer. Mange velger å starte tidlig på morgenen, før soloppgang, for å nyte synet av soloppgangen fra toppen. Turen ned igjen tar ca 3 timer, så du må beregne en dagstur for denne storslåtte opplevelsen på Tenerife.

Det er også verdt å besøke den 5. største vulkanske hulen i verden. La Cueva del Viento, eller Vindenes Grotte, i byen Icod de los Vinos som ligger nordvest på Tenerife. Den fantastiske grotten ble dannet for 27.000 år siden da basaltisk lava strømmet ut etter det første utbruddet til vulkanen Pico Viejo, rett ved Teide. Tilnavnet Vindenes Grotte kommer av luftstrømmene som produseres inne i hulen.

Besøk Tenerife sin hovedstad Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife ligger nordøst og er hovedstaden på Tenerife. Her kan du kombinere vakker natur med pulserende storbyliv. Playa de la Teresitas er den vakre stranden i Santa Cruz de Tenerife som har blitt et kjent postkortmotiv. Her kan du oppleve gylden sand i skyggen av palmetrær og blått hav med majestetiske fjell i bakgrunnen.   Det er ikke mange som er klar over at Santa Cruz de Tenerife på årlig arrangerer det som regnes som det største karnevalet i Europa. Karnevalet finner sted i starten av mars hvert år og du bør være ute i god tid om du ønsker å reise til Tenerife på denne tiden. Karnevalet minner om karnevalet i Rio de Janeiro, bare i mindre størrelse, og det kommer folk fra hele verden for å delta hvert år.

Santa Cruz de Tenerife er også et sentrum for kunst og kultur, og her finner du blant annet Auditorio de Tenerife som er designet av den kjente arkitekten, Santiago Calatrava. Den imponerende bygningen er inspirert av operahuset i Sydney, og her kan du oppleve et imponerende program med konserter, opera, teater og dans på din ferie til Tenerife.

>> Les mer om din reise til Spania her

>> Les mer om din ferie på Los Cristianos her

>> Les mer om din reise til San Miguel de Abona her

Historie og kulturliv på Tenerife

Som på Kanariøyene ellers kan også Tenerife by på historie og kulturliv. San Cristóbal de la Laguna, som vanligvis forkortes til La Laguna, byr på historiske severdigheter. Byen er den nest største på øya og her ligger den nordlige flyplassen, Tenerife North. Her kan du utforske godt bevarte, historiske bygninger med spennende butikker og tapasrestauranter. Du finner katedral og magistrat bolig, fra 1600-tallet, som i dag er rådhus, samt museer om Tenerife sin historie og moderne vitenskapsmuseer. San Cristobal La Laguna er også en universitetsby, og byr på pulserende uteliv.

Gaucho-kulturen preget Tenerife før erobringen kom fra Spania, og i dag er det ikke mye igjen av denne kulturen. Likevel kan du fortsatt finne deler av gaucho-kulturen i det lokale kjøkkenet og de tradisjonelle spillene og sportsgrenene som fortsatt praktiseres i ulike landsbyer. For eksempel steinkasting, stavkamp og vogn-trekking.

Matopplevelser og natteliv på Tenerife

Den lokale maten på Tenerife er inspirert av Spania, samt det afrikanske og karibiske kjøkkenet. Det er mye fersk fisk og skalldyr på menyen og det serveres ofte med lokal "mojo" saus. Du får sausen både som en mild, grønn variant, og en rød, sterkere variant. En annen klassisk rett i Tenerife er  "Puchero Canario" – en smakfull suppe laget av mais, grønnsaker og kjøtt. Den populære desserten "frangello" er laget av melk, sitron, mandler og kanel og er verdt å smake. Du bør også prøve de lokale, smakfulle ostene, som typisk er laget på fåre- eller geitemelk. Ønsker du en opplevelse litt utenom det vanlige kan du spise middag i Castillo San Miguel i Garachico, og samtidig bli underholdt av turneringer og kamphandlinger mellom "riddere" forkledd i skinnende rustning.
 
De mest kjente resortene for et pulserende natteliv på Tenerife er Playa de las Amèricas og Los Cristianos. Her finner du et stort utvalg barer og klubber som byr på fest og moro hele natten. I Costa Adeje finner du stilige cocktailbarer, og i april hvert år avholdes den populære festivalen "I Love Music" med verdensberømte artister og DJ’s. Vil du feste med lokalbefolkningen bør du besøke Puerto de la Cruz, universitetsbyen San Cristobal La Laguna eller hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Det er verdt å merke seg at det skjer ikke mye på de lokale barene før midnatt.

Fly, hotell og transport på Tenerife

Du kan reise til Tenerife med direktefly fra Oslo Gardermoen heler året. Skal du reise fra andre byer i Norge går det kun direktefly på vintersesongen. Det tar ca. 5 timer og 40 minutter å fly til Tenerife fra Oslo Gardermoen. Tenerife har to internasjonale flyplasser. En i sør; Tenerife South, kjent som Reina Sofia Airport, og én i nord, Tenerife North (Los Rodeos). De fleste reiser til flyplassen som ligger sør på øya da den ligger nærmest de mest populære feriestedene. Du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Tenerife.

Du kan bestille fly og hotell separat, eller samle alt i pakkereiser med fly, hotell og eventuelt transport/leiebil inkludert. Velger du pakkereiser kan alle hoteller bestilles med valgfri reiselengde og kombineres med våre billigste flybilletter. Det er et stort hotellutvalg på Tenerife med både all-inclusive hoteller, boutique-hoteller, ferieboliger og leiligheter.

Tenerife har et godt nettverk av bussruter som dekker det meste av øya, og bussene kjører regelmessig. Likevel er leiebil den enkleste måten å komme seg rundt på. Da kan du utforske mer avsidesliggende steder og en kjøretur rundt på øya er en opplevelse i seg selv. Flere steder er det bratte, smale fjellveier som krever konsentrert kjøring, men til gjengjeld får du nyte storslått utsikt. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Tenerife, Kanariøyene og Spania!Reisemål på Tenerife

 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Costa Adeje
  69 hoteller
  På Costa Adeje kan du ha en eksklusiv og luksuriøs ferie blant svaiende palmer på naturskjønne, eksotiske Tenerife. Selv på budsjett kan du besøke Tenerife sine vakreste strender. Her er strendene og omgivelsene fabelaktige.
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Puerto de la Cruz
  61 hoteller
  Puerto de La Cruz er en av de mest populære destinasjonene på nordkysten av Tenerife, men har likevel klart å beholde mye av sin opprinnelige fiskerlandsbysjarm. Oppe i byens koselige trange gater finner du et vell av restauranter og små butikker, ... mens du nede ved det klare havet kan slappe av på den svarte lavasanden eller slå deg ved et av de mange sjøvannsbadene. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Playa de las Americas
  41 hoteller
  Om du er på utkikk etter en strand- og badeferie på Tenerife er Playa de las Americas det ideelle reisemålet med sine seks gode strender og et innbydende klima med en årlig gennomsnittstemperatur på 25 grader.
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Los Cristianos
  15 hoteller
  Los Cristianos på Tenerife sin solsikre sørkyst var en gang i tiden bare en liten fiskerby, men er i dag blitt til ett av øyas mest populære reisemål. Her har du og familien alt som skal til for å få en uforglemmelig og avslappende ferie. Særlig ... takket være de brede sandstrendene ved det klare havet, men også fordi Los Cristianos byr på et rikt restaurant- og butikkutvalg. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,1
  San Miguel de Abona
  13 hoteller
  San Miguel de Abona er et attraktivt reisemål på Tenerife som kombinerer et variert naturlandskap, lokal kultur, spennende aktiviteter og med muligheter for hvalsafari. En ferie i San Miguel de Abona passer både for familier med barn, par og eldre.
 • Santa Cruz de Tenerife vil være en annerledes opplevelse i syden enn hva du kanskje tidligere har opplevd. I hovedstaden på Tenerife vil du finne alt det en storby skal tilby, med litt ekstra. Her finner du shoppingmuligheter, gammel og moderne ... arkitektur, kultur og en rekke flotte strender som inviterer til herlig sol og bad. Som Kanariøyene alltid gjør. Les mer

Populære hoteller på Tenerife

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Garachico
9,5
Fantastisk
200 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 50 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
8,9
Meget bra
5366 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
9,5
Fantastisk
1423 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Tenerife?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 105 anmeldelser