Reiser til Tenerife

Tenerife frister med sol og varme året rundt! Kanariøyene sin største øy inviterer til en ferie du sent vil glemme. Her kan du nyte langstrakte strender med både hvit og sort sand, vakker natur, gode muligheter for aktiv ferie og spennende kultur- og uteliv. Spania sin høyeste vulkan, Teide, ligger på Tenerife og Teide nasjonalpark inviterer til fantastiske naturopplevelser for hele familien. Sammen med øyene Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura finner du de beste sydenturene på Solfaktor.no. Bestill en billig reise til Tenerife med Solfaktor i dag!

Tenerife som reisemål

Tenerife er den største og mest folkerike av de syv Kanariøyene, og ligger like utenfor Marokko sin kyst. Det bor nesten én million mennesker fast her hele året og det tar bortimot 5 timer å kjøre rundt hele øya. Spesielt den nordlige delen av Tenerife byr på fantastiske kjøreturer langs kysten med flott natur. Du finner det største utvalget av feriesteder på den sørlige delen av øya med en god kombinasjon av sol, strand, shopping og opplevelser. Langs den sørvestlige kystlinjen av Tenerife ligger feriebyene som perler på en snor; Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Playa de Fañabé og Los Gigantes er de mest kjente av byene. Her finner du langstrakte, familievennlige sandstrender med fornøyelser og aktiviteter for både barn og voksne på reise til Tenerife.

Men Tenerife byr ikke bare på avslappende strandferie. Det er også en perfekt destinasjon for deg som ønsker en aktiv ferie. Mange reiser til Tenerife for å vandre i fjellene og øya har mange forskjellige ruter å velge mellom. Det er også flere skjulte perler og naturopplevelser i nord og i den hyggelig byen Puerto de la Cruz finner du både badeland og dyrepark. På ferie kan du også oppdage Tenerife på sykkel, wind- eller kitesurfe og spille golf på store flotte baner. En reise til Tenerife passer for både familier med barn, par på romantisk ferie, partytur med venner og eldre som søker naturopplevelser.

>> Les mer om våre restplasser til Tenerife

>> Finn og bestill restplasser til Gran Canaria

>> Les mer om din ferie til Lanzarote

Opplev de vakre strendene på Tenerife

Tenerife er verdensberømt for sin naturlige, vulkanske sand. Særlig på de nordlige delene av Tenerife finner du unike strender. For eksempel Playa Jardin (Hagestranden). Den ligger i byen Puerto de la Cruz og ble designet av den kanariske arkitekten og kunstneren Cèsar Manrique. Stranden er omkranset av vidunderlige botaniske hager og med den mektige vulkanen Teide i bakgrunnen.  Du finner også mer skjulte perler som krever en gåtur, men som absolutt er verdt et besøk. Sør på øya finner du stranden La Tejita, i nærheten av byen El Mèdano, og lenger nord kan du besøke den vakre svarte sandbukten El Bollullo, som ligger en halvtime fra Puerto de la Cruz. Sistnevnte kan du oppleve ved å vandre gjennom bananplantasjer.  

På sørkysten av Tenerife finner du også lange familievennlige strender ved Costa Adeje og livlige Playa las Vistas i Los Cristianos. Her er det mange hyggelige restauranter og barer, og en rekke flotte strandhoteller.

Aktiv ferie på Tenerife

En aktiv ferie er populært både i Spania og på Kanariøyene generelt. Også på reise til Tenerife er det mange som velger seg en aktiv ferie. Øya er blitt utnevnt til biosfærereservat av UNESCO for sitt unike, vulkanske landskap. Tenerife inviterer til vandreturer i fjellet, som for eksempel fjelltur i Anaga-fjellene hvor du kan nyte vakre ruter bort fra turistmengdene. Du kan også utforske Tenerife sin storslåtte natur på firhjuling eller jeep i fjellene bak Playa de las Amèricas eller gjennom Teide Nasjonalpark. Bestill guidet tur eller leiebil på forhånd hos Solfaktor.
 
Liker du aktiviteter i vannet kan du både stå på vannski og vind- og kitesurfe flere steder på øya. Det er også populært å dra på dagstur til den sjarmerende lille byen Garachico, hvor du like utenfor byen kan bade i naturlige bassenger. 

Tenerife har også én av Europas største temaparker. I Puerto de la Cruz finner du badelandet Siam Park og dyreparken Loro park hvor du du kan se hvaler og delfiner, samt en stor samling papegøyer. Du kan også bli med på båttur for å oppleve disse fantastiske dyrene i deres naturlige habitat, og det krystallklare vannet er som skapt for snorkling og dykking. 

Når er det best å reise til Tenerife?

Tenerife har et stabilt og behagelig klima hele året. Du kan nyte sol og varme uansett hvilken årstid du reiser til Tenerife på, men været varierer noe mellom nord og sør på øya. Den nordlige delen får en del nedbør i månedene oktober til mars, som til gjengjeld bidrar til et frodig og rikt planteliv. Den sørlige delen av øya ligger i regnskyggen av vulkanen Teide, og får minimalt med nedbør. Her er det solsikkert, svært tørt og store områder med ørkenvegetasjon. Som ellers til Kanariøyene så reiser de fleste til Tenerife på vinteren, i perioden mellom november og mars, men det er også perioden med de høyeste prisene. Ønsker du å oppleve de mest populære hotellene på Tenerife til en lavere pris, bør du reise hit på sommeren.

Dette stabile klimaet klimaet finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Fuerteventura hvor vindforholdene er perfekte for surfing av ulik art. Den nordlige delen av Gran Canaria kan ha litt marginalt mer regn og Lanzarote er gjennomgående alltid stabilt.

Vulkanske attraksjoner på Tenerife

En av de største attraksjonene på Tenerife er Spania sin høyeste vulkan, Teide. Det er en 3718 meter høy og aktiv vulkan som utgjør et sentrum i den store nasjonalparken. Du kan ta heisen opp til toppen på kun ti minutter og fra toppen kan nyte panoramautsikt over hele øya. Er du av de sprekere kan du gå hele veien til toppen som tar i underkant av 5 timer. Mange velger å starte tidlig på morgenen, før soloppgang, for å nyte synet av soloppgangen fra toppen. Turen ned igjen tar ca 3 timer, så du må beregne en dagstur for denne storslåtte opplevelsen på Tenerife.

Det er også verdt å besøke den 5. største vulkanske hulen i verden. La Cueva del Viento, eller Vindenes Grotte, i byen Icod de los Vinos som ligger nordvest på Tenerife. Den fantastiske grotten ble dannet for 27.000 år siden da basaltisk lava strømmet ut etter det første utbruddet til vulkanen Pico Viejo, rett ved Teide. Tilnavnet Vindenes Grotte kommer av luftstrømmene som produseres inne i hulen.

Besøk Tenerifes hovedstad Santa Cruz

Santa Cruz ligger nordøst og er hovedstaden på Tenerife. Her kan du kombinere vakker natur med pulserende storbyliv. Playa de la Teresitas er den vakre stranden i Santa Cruz som har blitt et kjent postkortmotiv. Her kan du oppleve gylden sand i skyggen av palmetrær og blått hav med majestetiske fjell i bakgrunnen.   Det er ikke mange som er klar over at Santa Cruz på Tenerife årlig arrangerer det som regnes som det største karnevalet i Europa. Karnevalet finner sted i starten av mars hvert år og du bør være ute i god tid om du ønsker å besøke øya på denne tiden. Karnevalet minner om karnevalet i Rio de Janeiro, bare i mindre størrelse, og det kommer folk fra hele verden for å delta hvert år. 

Santa Cruz er også et sentrum for kunst og kultur, og her finner du blant annet Auditorio de Tenerife som er designet av den kjente arkitekten, Santiago Calatrava. Den imponerende bygningen er inspirert av operahuset i Sydney, og her kan du oppleve et imponerende program med konserter, opera, teater og dans.

>> Les mer om hva Fuerteventura kan tilby

>> Les mer om våre restplasser til Spania

>> Les mer om hva Ibiza kan tilby

Historie og kulturliv på Tenerife

Som på Kanariøyene ellers kan også Tenerife by på historie og kulturliv. San Cristóbal de la Laguna, som vanligvis forkortes til La Laguna byr på historiske severdigheter. Byen er den nest største på øya og her ligger den nordlige flyplassen, Tenerife North. Her kan du utforske godt bevarte, historiske bygninger med spennende butikker og tapasrestauranter. Du finner katedral og magistrat bolig, fra 1600-tallet, som i dag er rådhus, samt museer om Tenerife sin historie og moderne vitenskapsmuseer. La Laguna er også en universitetsby, og byr på pulserende uteliv.

Gaucho-kulturen preget Tenerife før erobringen av spanjolene, og i dag er det ikke mye igjen av denne kulturen. Likevel kan du fortsatt finne deler av gaucho-kulturen i det lokale kjøkkenet og de tradisjonelle spillene og sportsgrenene som fortsatt praktiseres i ulike landsbyer. For eksempel steinkasting, stavkamp og vogn-trekking. 

Matopplevelser og natteliv på Tenerife

Den lokale maten på Tenerife er inspirert av Spania, samt det afrikanske og karibiske kjøkkenet. Det er mye fersk fisk og skalldyr på menyen og det serveres ofte med lokal "mojo" saus. Du får sausen både som en mild, grønn variant, og en rød, sterkere variant. En annen klassisk rett er  "Puchero Canario" – en smakfull suppe laget av mais, grønnsaker og kjøtt. Den populære desserten "frangello" er laget av melk, sitron, mandler og kanel og er verdt å smake. Du bør også prøve de lokale, smakfulle ostene, som typisk er laget på fåre- eller geitemelk. Ønsker du en opplevelse litt utenom det vanlige kan du spise middag i Castillo San Miguel i Garachico, og samtidig bli underholdt av turneringer og kamphandlinger mellom "riddere" forkledd i skinnende rustning.  
 
De mest kjente resortene for et pulserende natteliv på Tenerife er Playa de las Amèricas og Los Cristianos. Her finner du et stort utvalg barer og klubber som byr på fest og moro hele natten. I Costa Adeje finner du stilige cocktailbarer, og i april hvert år avholdes den populære festivalen "I Love Music" med verdensberømte artister og DJ’s. Vil du feste med lokalbefolkningen bør du besøke Puerto de la Cruz, universitetsbyen La Laguna eller hovedstaden Santa Cruz. Det er verdt å merke seg at det skjer ikke mye på de lokale barene før midnatt.Reisemål på Tenerife

Populære hoteller på Tenerife

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Los Silos
9,1
Fantastisk
305 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Playa de las Americas
8,9
Meget bra
789 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
9,5
Fantastisk
712 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Fly, hotell og transport på Tenerife 

Du kan reise til Tenerife med direktefly fra Oslo, Bergen, Trondheim,  Kristiansand og Stavanger hele året. Det tar ca. 5 timer og 40 minutter å fly til Tenerife fra Oslo Gardermoen. Tenerife har to internasjonale flyplasser. En i sør; Tenerife South, kjent som Reina Sofia Airport, og én i nord, Tenerife North (Los Rodeos). De fleste reiser til flyplassen som ligger sør på øya, da den ligger nærmest de mest populære feriestedene. Du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Tenerife. 

Du kan bestille fly og hotell separat, eller samle alt i en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport/leiebil inkludert. Velger du en pakkereise kan alle hoteller bestilles med valgfri reiselengde og kombineres med våre billigste flybilletter. Det er et stort hotellutvalg på Tenerife med både all-inclusive hoteller, ferieboliger og leiligheter. 

Tenerife har et godt nettverk av bussruter som dekker det meste av øya, og bussene kjører regelmessig. Likevel er leiebil den enkleste måten å komme seg rundt på. Da kan du utforske mer avsidesliggende steder, og en kjøretur rundt på øya er en opplevelse i seg selv. Flere steder er det bratte, smale fjellveier som krever konsentrert kjøring, men til gjengjeld får du nyte storslått utsikt.

Lokal transport 

Det finnes et nettverk av bussruter som dekker det meste av øya, og bussene kjører regelmessig. Den enkleste måten å komme seg rundt på Tenerife, inkludert ut til de mer avsidesliggende stedene, er med leiebil. En tur rundt på øya i bil er i seg selv en stor opplevelse. Kjøring på fjellveiene krever konsentrasjon, men man belønnes til gjengjeld med storslått utsikt. 

Benytt søkemaskinen til å søke blant våre hoteller på Kanariøyene. Kombinér hotell med en flybillett med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand eller Stavanger og suppler eventuelt med en leiebil. Alt dette får du som én samlet pakkereise til Tenerife, som er sikret av Reisegarantifondet. Slik er ferier med Solfaktor.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Tenerife?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 72 anmeldelser