Reiser til Kanariøyene

Kanariøyene, som tilhører Spania og som for mange er klassiske syden, består av blant annet Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Kanariøyene er nordmenns store feriefavoritt og spesielt i vinterhalvåret med tanke på høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie. Her finner du flere populære feriebyer som byr på sol og bad, som for eksempel Maspalomas, og et stort utvalg hoteller og aktiviteter. En overkommelig flytid og liten tidsforskjell gjør det enkelt å nyte deilig sommervarme på en sydentur til Kanariøyene året rundt.

Kanariøyene som reisemål

Kanariøyene er en øygruppe tilhørende Spania i Atlanterhavet, utenfor vestkysten av Nord-Afrika. Beliggende på cirka samme breddegrad som Marokko, omtrent 1500 kilometer fra Spania sitt fastland. Kanariøyene er en geografisk del av Afrika, men underlagt Spania politisk og kulturelt. Kanariøyene består av 8 bebodde øyer, samt en rekke mindre vulkanske øyer. De fire største og mest populære øyene er Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Her har turismen hatt godt fotfeste i over 60 år. Tenerife er den største og mest folkerike av Kanariøyene, og de tre største byene er Las PalmasGran Canaria og Santa Cruz og La LagunaTenerife. Kanariøyene er delt i to provinser. Las Palmas som omfatter øyene Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura, og Santa Cruz de Tenerife som omfatter de fire vestligste øyene; Tenerife, La Palma, La Gomera, og El Hierro. De tre sistnevnte øyene er mindre berørt av turister og byr på flott natur.

Å reise til Kanariøyene er hovedsakelig for de som søker sol og varme året rundt og ønsker en ferie til syden. De mest populære feriebyene ligger langs kysten og her kan du slappe av på vinterferie og få et varmt avbrekk fra den kalde norske vinteren. Dette kan være populære og velkjente steder som Playa del Ingles og Maspalomas på Gran Canaria. Ønsker du en mer aktiv ferie på sydentur til Kanariøyene finner du et innholdsrikt utvalg av aktiviteter både på land og til vanns. Som på fastlandet i Spania finner du et overraskende stort tilbud av aktiviteter på Kanariøyene. Bli med på dyphavsfiske og delfinsafari, eller utforsk små landsbyer på fjelltur. Det er også gode muligheter for shopping og kulturliv i de største byene, som for eksempel i Las Palmas Gran Canaria og Santa CruzTenerife.

Det finnes et stort utvalg feriesteder på en reise til Kanariøyene. Enten du ønsker livlige festbyer på juleferie, som Playa del Ingles, eller rolige badebyer. Her finner du både små hoteller med enkle ferieleiligheter og store hoteller med all-inclusive. Kanariøyene har noe å by på for de aller fleste – uansett hva slags ferie du skal reise på. Ønsker du en klassisk sydentur finnes knapt noe bedre enn Kanariøyene.

>> Les  mer om din ferie til Spania her

>> Les mer om din reise til Gran Canaria her

>> Les mer om reise til Tenerife her

>> Les mer om reise til Lanzarote her

Når er det best å reise til Kanariøyene?

Som for Spania er Kanariøyene kjent for stabilt og varmt klima og kan besøkes hele året. Ikke rart mange nordmenn "overvintrer" på Kanariøyene og reiser hjem når våren kommer til Norge. Nedbøren er generelt sparsom. Noe mer nedbør kan forventes på de vestlige øyene og som en huskeregel får øyenes nordsider mer nedbør enn sørsidene. Værmessig er det aldri noen lavsesong på Kanariøyene, men den mest populære tiden å reise til Kanariøyene på er fra november til april. Det regnes derfor som høysesong og gjør at prisene er høyere på denne tiden. Det kan være mye å spare ved å reise til Kanariøyene på sommerhalvåret. Måneder som mai til oktober, hvor du både kan ta en høstferie og påskeferie, er også en flott tid å reise til Kanariøyene på og oppleve en deilig sydentur.

Reise rundt på Kanariøyene

Kanariøyene har akkurat som Spania god infrastruktur med flott veinett. Det er lett å ta seg rundt på øyene kollektivt med rutebuss eller ved å leie bil. Det gjør det enkelt å utforske flere steder på en ferie, og det er det mange som velger å gjøre når de reiser til Kanariøyene. Du kan også besøke flere øyer på en ferietur da det går både innenriksfly og ferger mellom øyene, men det er store avstander så det anbefales å tilbringe noen netter på hver øy om du skal på øyhopping i Kanariøyene. Husk at man også faktisk kan ta ferje i fra Spania og direkte til Cran Canaria. For de som har slike muligheter på sin ferie.

>> Les  mer om din reise til Fuerteventura her

>> Les mer om din reise til Playa de las Americas her

>> Les mer om reise til Las Palmas her

>> Les mer om din reise til Puerto del Carmen her

Fly og hotell på Kanariøyene

Alle de største øyene på Kanariøyene har egne flyplasser og du kan fly direkte fra flere norske byer til Kanariøyene.

Fra Oslo Gardermoen kan du reise hele året direkte til Gran Canaria og Tenerife. Fra øvrige norske byer går det fly til Gran Canaria og Tenerife kun på vinteren. Til Lanzarote kan du fly direkte fra Oslo på vinteren.

Å fly til Fuerteventura fra Oslo Gardermoen må gjøres med en mellomlanding. I for eksempel Munchen eller Madrid, og da med flest muligheter på vinterhalvåret.

Det tar ca. 5 timer og 30 minutter å fly til Kanariøyene fra Oslo Gardermoen, avhengig av hvilken øy du reiser til. På grunn av sin geografiske beliggenhet skal klokken stilles en time tilbake når du reiser til Kanariøyene. Et tips er å være ute i god tid med bestilling av fly og hotell til Kanariøyene i høysesong da det pleier å fylles opp ganske raskt i de mest populære feriebyene på Kanariøyene. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for en billig sydentur til Kanariøyene og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Kanariøyene

 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Gran Canaria
  324 hoteller
  Gran Canaria kalles ofte for et minikontinent. Det skyldes at du på Gran Canaria kan oppleve en enorm variasjon i både natur og kultur fra den ene enden av øya til den andre. Utover tallrike og barnevennlige strender venter det deg derfor masse ... av interessante opplevelser på sydentur til Gran Canaria Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Tenerife
  271 hoteller
  Tenerife, den største øya på Kanariøyene i Spania, byr på et valg av muligheter. Nyt det solrike klimæt på de inviterende strendene eller vandre i spektakulære vulkanske landskaper. Opplev livet i det krystallklare havet med snorkel og utforsk ... sjarmerende fiskerlandsbyer på din sydentur Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Fuerteventura
  117 hoteller
  Kanariøyene sin nest største øy, Fuerteventura, er spesielt kjent for sine lange hvite sandstrender. Her frister det krystallklare havet med bading, dykking, kiting, surfing og mye mer. I tillegg til øygruppas beste strender byr Fuerteventura ... også på mye spennende natur og flotte restauranter Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Lanzarote
  114 hoteller
  Lanzarote er den største av Kanariøyene og er særlig kjent for sine fantastiske vulkanske landskaper. Landskapene inkluderer også flotte strender der du kan slappe av ved krystallklart hav. Lanzarote er kjent for sin avslappende og meget familievennlige ... atmosfære Les mer
 • La Palma
  5 hoteller
  La Palma er den frodigste av Kanariøyene. Vulkanlandskapet, med sine høye berg og dype, skogkledde daler, gjemmer på utallige flotte vandrestier. Dersom du heller ønsker å slappe av dagen lang, kan du søke ned til kystens mørke sandstrender ... og det asurblå havet. Les mer
 • La Gomera
  3 hoteller
  Den lille øya La Gomera, med sine høye fjell, dype kløfter og magiske skoger, er et paradis for naturelskere. I tillegg kommer de stemningsfulle byene og ikke minst de vakre lavastrendene ved det asurblå havet, som bugner av liv.

Populære hoteller på Kanariøyene

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
9,5
Fantastisk
1421 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Los Silos
9,2
Fantastisk
387 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Tias
9,9
Fantastisk
260 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Kanariøyene?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 305 anmeldelser