Reiser til Lanzarote

En reise til Lanzarote byr på sol og strandliv, billig shopping og hyggelige feriebyer med yrende restaurant- og natteliv. Utforsk det imponerende vulkanlandskapet på en aktiv ferie eller len deg tilbake og nyt avslappende dager på en av de mange sandstrendene. På Lanzarote, som på Kanariøyene ellers, kan du nyte sol og varme året rundt. Sammen med øyene Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura finner du de beste turene til syden på Solfaktor.no. Bestill en billig reise til Tenerife med Solfaktor i dag!

Lanzarote som reisemål

Lanzarote er en av de syv største øyene i Kanariøyene og en av de fire mest besøkte. Øya ligger i den nordøstlige delen av øygruppa og rett nord for Fuerteventura. Lanzarote har ca. 150 000 innbyggere og tilhører Spania, som Kanariøyene i sin helhet. Som de andre øyene på Kanariøyene har Lanzarote vulkansk opprinnelse som byr på et spennende landskap med store lavasletter. Øyas behagelige klima og egenartede naturskjønnhet har gitt grunnlag for stor turisttrafikk, men Lanzarote er en roligere øy enn for eksempel Gran Canaria. En ferie på denne spanske øya er et flott reisemål for både familier, par, eldre og venner.

De mest populære feriestedene på en reise til Lanzarote ligger på den sørlige delen av øya og har mindre nedbør enn den nordlige. Puerto del Carmen er den største av feriebyene og byr på en milelang strand og et godt utvalg butikker, restauranter og fornøyelser. Playa Blanca er også et yndet feriested for turister på Lanzarote og her kan du nyte en flott kystpromenade og mange badestrender.

>> Les mer om din ferie til Costa Teguise her

>> Les mer om din reise til Arrecife her

>> Les mer om din ferie til Puerto del Carmen her

Sol og strandliv på Lanzarote

De mest kjente strendene på Lanzarote er Papagayo-strendene og den milelange stranden ved Puerto del Carmen på sørkysten. Rett østover finner du idylliske Playa de Los Pocillos som er en av de mest populære strendene på Lanzarote. Ønsker du litt mer skjulte perler trenger du ikke bevege deg langt fra sentrum av Playa Blanca før du finner roligere strender med nydelig natur.

På Lanzarote sin nordkyst finner du Caletón Blanco som byr på flere flotte bukter. Her kan du bade i azurblått hav og stedet er perfekt for snorkling. De hvite sandstrendene smelter sammen og skaper varme klippebassenger i nærheten av Órzola-stranda. En annen perle på nordkysten av Lanzarote er den rolige fiskerlandsbyen Arrieta med sin vakre strand Playa La Garita – en favoritt blant Lanzarote sin lokalbefolkning. 

For deg som ønsker mer vannaktiviteter på reise til Lanzarote så er det verdt å besøke Famara-stranden på nordvestkysten. Her er du langt fra resortene og kan henge med vindsurfere og kiteboardere. De lyserøde klippene utgjør et storslått bakteppe og er meget populære blant hangglidere som frekventerer Lanzarote og Kanariøyene.

Når er det best å reise til Lanzarote?

I likhet med de andre Kanariøyene kan du reise til Lanzarote hele året. Her er det lite nedbør og behagelig temperaturer både vinter og sommer. Mange nordmenn søker til Lanzarote om vinteren for et avbrekk fra vinter og kulde i Norge, og vinterhalvåret regnes som høysesongen på Lanzarote. Du kan nyte behagelig temperaturer rundt 20-25 grader fra november til april. Perfekt for å ta seg en vinterferie til Lanzarote. Sommerhalvåret blir varmere både i luften og havet. Da er det billigere å reise hit og du kan også nyte øya litt mer for deg selv.

Dette stabile klimaet finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Fuerteventura hvor vindforholdene er perfekte for surfing av ulik art, mens de nordlige delene av Tenerife og Gran Canaria kan ha litt marginalt mer regn. Like fullt er klimaet svært stabilt gjennom hele året. Lanzarote er godt alternativ til Costa del Sol og andre feriedestinasjoner i Spania. Om du ønsker en litt billigere ferie på sommeren.

Fly og hotell på Lanzarote

Du kan reise til Lanzarote med direktefly fra Oslo, Bergen, Kristiansand, Trondheim og Tromsø hele året. Flytiden fra Oslo Gardermoen til Lanzarote flyplass er ca. 5 timer og 30 minutter. Du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Lanzarote. 

Solfaktor er ekspert både til Spania og på Kanariøyene og har vært en populær reisearrangør til de spanske øyene helt siden 1999. Vi tilbyr et stort utvalg hoteller og leiligheter som gjør det enkelt for deg å finne det som passer best for din ferie til Lanzarote. Du kan velge mellom all inclusive hoteller eller ferieboliger som egner seg for både familieferie, parferie eller vennetur. Du kan bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise hvor fly, hotell og eventuelt leiebil er inkludert.

>> Les mer om din ferie til Kanariøyene her

>> Les mer din reise til Gran Canaria her

>> Les mer om din reise til Tenerife her

Et variert uteliv på Lanzarote

Havnebyen Puerto Del Carmen byr på Lanzarote sitt mest pulserende og hektiske natteliv. Her finner du mange barer med live musikk og store nattklubber. Som Club 18-30- en nattklubb som har bidratt til å forsterke det livlige utelivsrykte til Lanzarote. De fleste klubbene finner du i Avenida de las Playas, samt i den gamle bydelen ved havnen.

Områdene Centro Comercial Papagayo og Centro Comercial Punto Limones ved havnen i Playa Blanca våkner til liv om kvelden og byr på et spennende natteliv. Du finner et utvalg av irske barer i Costa Teguise i Pueblo Marinero, samt flere klubber og barer på Avenida de Jablillo.

Det spanske og lokale nattelivet finner du i hovedstaden Arrecife. Både Playa del Reducto og Calle Jose Antonio er gode alternativer for deg som vil feste med lokalbefolkningen til spansk musikk og underholdning. Lanzarote har som Kanariøyene et uteliv for de aller fleste.

Matopplevelser på Lanzarote

Lanzarote og Kanariøyene har i likhet med Spania en stor matkultur. Du kan glede deg til smakfulle matopplevelser på din ferie på Lanzarote. Her finner du mange spennende tapasrestauranter og fisk og skalldyr er en spesialitet. Det blir ofte servert med "mojo". En saus laget med krydder, sitron, koriander og rød chili. Mindre tradisjonelle spisesteder på Lanzarote finner du i resortbyene Puerto Del Carmen og Playa Blanca, mens i Costa Teguise kan du nyte sjarmerende restauranter med lokal musikk i hyggelige brosteinsgater.

Det er verdt å besøk El Amanecer Restaurant, som ligger ved La Garita-stranden på nordøstkysten av Lanzarote. Her kan du nyte deilig sjømat med utsikt over havet. En annen favoritt er Mesón La Frontera som ligger i Haría – en familievennlig restaurant med lekeområde for barna.

Storslått natur og nasjonalparken Timanfaya

Lanzarote kan, som Kanariøyene ellers, skilte med vakre natur og vulkansk landskap – en av øyas største severdigheter. Her finner du et rikt utvalg av lange sandstrender, skjulte bukter, storslåtte fjellandskap og imponerende klippeformasjoner. Du kan oppleve skjønne naturopplevelser på fottur eller leie bil for å utforske de mange attraksjonene Lanzarote har å by på. 

Den nordvestlige delen av Lanzarote er vernet i nasjonalparken Timanfaya. Her ligger grottelandskapet Jameos del Agua, og Ildfjellene, Montañas del Fuego, hvor det så sent som i år 1730 var kraftig vulkansk aktivitet. Nasjonalparken er formet av vulkanske kløfter og klippeformasjoner, og er av UNESCO utpekt som biosfærereservat. Er du glad i fotturer bør du besøke Cueva de los Verdes, en tur på ca 45 minutter. Her blir du ført ned til to kløfter langs et 8 kilometer langt lavarør som ble formet av vulkanens voldsomme krefter for 5000 år siden.

Kunst og kulturliv på Lanzarote

Hovedstaden på Lanzarote er Arrecife, som ligger på øyas østkyst. Her ligger flyplassen på Lanzarote og byen byr på flere opplevelser som er verdt å få med seg. Du kan besøke det gamle fortet i byen, dra på markeder og shopping eller utforske byens museér. Like nord for Arrecife ligger Costa Teguise som er en populær ferieby blant skandinavere. I likhet med Playa Blanca er dette et relativt rolig reisemål hvor du kan nyte en hyggelig strandpromenade med flotte strender, shopping, restauranter og barer.

Er du glad i shopping bør du besøke Teguise Market. Det er det største utendørsmarkedet på Kanariøyene og byr på en spennende atmosfære. Her finner du unike suvenirer, kanariske blonder, håndlagde skinnvarer og smykker. Ta en pause på en av de mange kaféene, nyt utsikten og prøv de gode, lokale smultringene.

Lanzarote er også preget av den lokale kunstneren Cesar Manriques distinkte arkitektur. Manriques hjem er en severdighet i toppklasse som absolutt er verdt å få med seg. Huset er bygget inn i dramatiske klipper, som kjennetegner enkelte deler av Lanzarote, og fylt med Manriques' kunstverk. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Lanzarote og KanariøyeneReisemål på Lanzarote

Populære hoteller på Lanzarote

Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Arrecife
8,9
Meget bra
2596 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Arrecife
8,5
Meget bra
602 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Puerto del Carmen
8,7
Meget bra
488 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Lanzarote?

7,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser