Reiser til Fuerteventura

Fuerteventura er en av de syv større øyene som tilhører Kanariøyene og er en populær destinasjon om vinteren. Fuerteventura har færre besøkende enn f.eks. Gran Canaria og her er det mer plass på strendene, og det er lengre mellom solsengene. Mange drar til Fuerteventura for en aktiv ferie. Det er mange hoteller med gode muligheter for sykling, løping, svømming eller annen sport.

Fuerteventura er solens og vindens øy, og feriestedet har en avslappet stemning. De fleste strender er milelange og brede med hvit finkornet strand.

Fuerteventura kalles ofte for solens og vindenes øy. Solen skinner mer eller mindre hele året og det blåser ofte en frisk bris fra havet. Med beliggenhet ikke så langt fra Afrika og Sahara, blåser det ofte støv og sand over øya, og dette kan gi en svak brun / rød farge i luften. Det gir også fantastiske solnedganger! Det krystallklare vannet innbyr til snorkling og dykking, og den behagelige brisen gir gode muligheter for kitesurfing og windsurfing, spesielt på østsiden av øya er forholdene utmerkede.

Øya er flat og det er lett å komme seg rundt med bil. Du vil ikke passere mange store feriebyer eller kjøpesentre, til tross for at det bor mer enn 105 000 mennesker her. Tempoet er avslappet og det er mange eldre fra Skandinavia, Tyskland og Nederland har kjøpt hus og ferieleiligheter på Fuerteventura.

Fuerteventura har over 150 strender, noen av dem er gigantiske. Ved Corralejo i nord finnes noen veldig flotte strender, f.eks. den som ligger ved Parque Natural de Corralejo, med fin hvit sand. I sør ved Costa Calma, den rolige kysten,  er det også mange fine strender. Ved Caleta de Furste er det barnevennlige og langgrunne strender, men det er området vid Jandia du skal velge om du liker vindsurfing eller kitesurfing.

Det er ikke så mange fjell på Fuerteventura, men du kan klatre opp Pico de la Zarza som ligger i nærheten av Jandia, 807 meter over havet 

Fuerteventura er solens og vindens øy

Feriestedet har en avslappet stemning og de fleste strender er milelange med hvit finkornet strand. Det krystallklare vannet gir ypperlige muligheter for å dykke, og den behagelige vinden er perfekt for vindsurfing.

Fuerteventura passer for alle. Her fins det strand, sol og bading, mange ulike sportsaktiviteter og mer adskilte steder for dem som vil komme bort fra hverdagens stress.
Fornøyelseslivet på Fuerteventura er forholdsvis rolig og konsentrert til turistområdene.

Hvem passer dette reisemålet for?

Om du ønsker litt sol og bad i løpet av vinteren uten å fly altfor langt, er Fuerteventura et bra valg. Stort sett skjer det ikke så mye på Fuerteventura, så hvis du er ute etter fest og pulserende natteliv, bør du heller velge en av de andre Kanariøyene. De som ønsker en aktiv ferie har imidlertid gode muligheter til det her og det samme gjelder de som vil slappe av i solstolen med en bok.

Når er det best å reise hit?

Om vinteren kan du regne med temperaturer på rundt 22-23 grader og om sommeren opp mot 30 grader. September, oktober, mars og april er bra måneder å reise hit, når været er bra og prisene er lave. Det regner en del om  vinteren, mest i desember.

Fuerteventura, den neststørste av De Kanariske Øyene, er spesielt kjent for sine kilometerlange hvite sandstrender med krystallklart vann. Utover soling og bading, inviterer den friske vinden også til surfing, kitesurfing, vannski, vannscooter og dykking. Men du trenger ikke å tilbringe hele ferien ved vannet. Leier du en bil, er det opplagt å bruke en dag på å forlate turistbyen ved kysten, og i stedet utforske de vakre fjellandskapene lenger inne i landet. Her vil du også kunne besøke Fuereventuras eldre byer og landsbyer.

Fuerteventuras største attraksjon er uten tvil strendene. Ikke bare er de blandt Kanarieøyas beste, blandt de 152 forskjellige strendene finnes noen av de flotteste og største i Europa. De skjønne strendene på Fuerteventura betyr sammen med den friske vinden, at vannsport som f.eks. surfing og kitesurfing er populært. 

Fuerteventuras turisme er velutviklet, og det er et godt utvalg av hotell på Fuerteventura i alle prisklasser. Turistbyene og hotellene ligger naturligvis først og fremst langs kysten som f.eks. Corralejo i nord og Jandia i sør. 

Trenger du å ta en pause fra strandlivet, er det opplagt å benytte billeie for å dra på utflukt inn i landet for å oppleve noen av de mer avsideliggende eldre landsbyene, og ikke minst de vakre fjellandskapene. Inspirasjon og fakta

Severdigheter 

Fuerteventura er en populær feriedestinasjon og en øy hvor det ofte er et høyt aktivitetsnivå. Hvis du gjerne vil litt vekk fra turistmassene, er det en god ide å søke mot det mer avsideliggende Jandia på sørkysten. Jandia tilbyr en rolig atmosfære og vakre omgivelser, og er ideelt for barnefamilier. Overskriften på tilværelsen nede på sørkysten er "avslapning", og her kan du feriere i ditt eget tempo, noe som gir deg masse tid til å nyte en siesta i ny og ne. Andre familiefavoritter er Costa CAlma eller Caleta de Fuste, som har vakre, hemmelige bukter og hvor du kan gå fine turer langs kysten. Utover dette har de en golfbane. Den avsideliggende stranden Morro Jable i sør er perfekt hvis du trenger en deilig dag å stranden, og det populære området Corralejo er stedet å begynne sin perfekte ferie i Fuerteventura. På den motsatte siden ifht Corralejo, ligger det mer stille området Cotillo, som rager høyt opp i landskapet på toppen av en klippe med utsikt over en herlig bukt. Det er mye å velge imellom, og det er lett å finne frem til et all inclusive-resort i et av disse skjønne områdene, som passer utmerket for deg og familien. Hvis det viser seg å være en utfordring, så er vi her for å hjelpe! 

Kultur og historie 

Fuerteventura er den neststørste av de Kanariske Øyene. Som en del av Spania er det offisielle språket på Fuerteventura spansk, men det snakkes både tysk og engelsk i mange av turistområdene. Selv om Fuerteventura bærer en dyptliggende, spansk arv i kultur, vil du fort merke at øya har sin egen personlighet og stil. Ferie på Fuerteventura er tettpakket med kulturelle fornøyelser som er verdt å forlate ditt all inclusive-hotell for. De kulturelle tilbudene og nattlivet er fylt med muligheter, og de lokale elsker virkelig et karnevall! Alle byene på kysten har deres egne feiringer med musikk, dans og mat i februar og mars, og ofte også en serie mindre, kulturelle begivenheter resten av året. Betancuria anses som det kulturelle sentrum på øya, da det er her de viktigste museene ligger, hvor du kan dykke ned i historie, religion og arkeologi. Du finner også et utmerket utvalg av spisersteder og barer. 

Hjemmelaget mat er også en stor og viktig del av øylivet, og din ferie vil ikke være komplett med mindre du har smakt på en av de mange matvariasjonene, samt den lokale spesialiteten "Gofio". Det er en lekker ristet type mel bestående av korn og hvete som akkompangerer de velsmakende suppene og stuingene. Du vil elske den spanske følelsen med en lokal twist. Fuerteventura byr på en fasinerende øykultur som ikke finnes mange andre steder i verden. 

Strendene 

Hvis du vil på eventyr, kan du ta det helt med ro, for Fuerteventura er et paradis for vannsportutøvere. Både windsurfing og kitesurfing er utbredt og det ligger surfeskoler spredt rundt på mange av øyas strender, så ikke se bort ifra at du kan bli noe proff på bølgene under ferien. På de fleste hotellene og resortene vil personalet være mer enn villig til å gi deg gode råd og tips om hvor du best kan nyte alt havet har å by på. Hvis du trenger litt inspirasjon, kan vi fortellet at World Wind Surfing Championship avholdese her hvert år i juli. Hold godt øye med de profesjonelle og skriv ned et par tips når de konkurrerer midt ute på havet. Mange resorter på Fuerteventura, spesielt all inclusive-resortene, tilbyr et privat stykke strand. Prøv Costa Calma, som er et ganske passende navn med tanke på alle de avslappende strendene, eller Caleta de Fuste med sitt krystallblå vann. Noen av det beste ved å feriere på Fuerteventura, er at du aldri er langt fra en strand, uansett om du er i Corralejo eller Jandia, er det strender her som fult og helt kan matche Fuerteventuras `kusiner`, Tenerife og Lanzarote. 

Mat og drikke 

Fuerteventura er dronningen av de kanariske øyene når du skal ut å spise godt og drikke god vin i ferien. Her trumfer øya både Tenerife og Lanzarote. Noe du naturligvis bør prøve er fisk og skalldyr fra Caleta de Fuste til Costa Calma. Øya har et fantastisk utvalg, og det blir servert mat av alle typer smak og preferanser med stil. Resturanten El Horno på den nordlige delen av øya er et perfekt sted å nyte autentisk ribbe og fisk i tradisjonelle omgivelser. Sanus Fuerteventura i Corralejo er også et must, og her kan du kaste deg over den litt finere gastronomien med en god flaske Rioja til de friske, moderne omgivelsene. Avenida Resturante på havnen i Corralejo er et paradis for deg som elsker fisk og skalldyr, og vinkjelleren har det meste, så det blir lett å finne den rette flasken til maten. Lenger sør finner du Nuevo Kwizeen i Caleta de Fuste, som er et livlig sted hvor du kan både regne med godt selskap, en variert meny og smakefull snacks. Hvis du virkelig vil forelske deg, er grillen på Beach Club Chiringuito La Isla tett på Caleta de Fuste, umulig å slå. Å velge mellom de mange mulighetene og lekker mat og velsmakende drikkevarer som kan fås på Fuerteventura, er en fantastisk opplevelse. Spør hotellet ditt om de lokale spisestedene for å ta del i den lokale matkulturen. 

Hvis det er nattliv du er ute etter, da vil du elske en ferie på Fuerteventura. Det er skjulte juveler over alt på øya. Nico`s Belgian Beer House i Corralejo er et herlig sted å begynne kvelden, for her blir du møtt av en venlig velkomst og et enormt utvalg av velsmakende øl. Ut mot kysten ligger Boardriders Grill og Bar, som er et trendy sted hvor du kan nyte godt selskap og lekker mat, innen du skal videre på byen. Når du først er midt i Corralejo, er det et spennende utvalg av barer og klubber som ligger tett samlet, så det er lett å prøve ut forskjellige steder i løpet av kvelden. Det er live musikk på Rock Cafè, cocktails og karaoke på Flicks Bar og et strandparadis med dans, solnedgang og trendy musikk på Waikiki Beach Club. Selv de mer rolige områdene som Jandia og Caleta de Fuste er kjent for sin livlige og behagelige stemninig på kveldstid. 

Her på øya er utvalget av inclusive-resorter og hotell så stort at du har muligheten til å plassere deg så tett på eller så langt unna nattlivet som du vil. Når man tenker på hvor relativt liten øya er, har Fuerteventura et utrolig rikt nattliv, og du vil sette pris på minnene fra din festlige ferie de neste årene. 

Aktiv ferie

Fuerteventura har både jord og vann til et imponerende utvalg av aktiviteter, og her finner du masse av action og eventyr som du kan bruke ferien din på. Ikke minst hvis du er glad i vannsport, er du kommet til den rette øya. Aktivitetene er like lett om komme til om du så har base i Jandia, Morro Jable eller Cotillo. Uansett om du er fullstendig nybegynner eller om du betrakter deg selv om konge eller dronning på havet, har øya tilbud til ethvert nivå og enhver smak innenfor vannski, kitesurfing, windsurfing, dykking, snorkling og svømming. Strendene er også velegnet for å seile fra, og det er flere forskjellige, private muligheter for å da ut med båt. Du kan f.eks. ta en privat tur til den imponerende øya Lobos fra Corralejo. 

Hvis det er en ting du må oppleve mens du er på øya, så er det å gå på spasertur langs de vakre vandrerutene på de varierte kyststrekningene. De skifter mellom rå klippekyster og fine strekninger med bløt sand. Turer med firehjulinger eller `buggy`, er også en gøy mulighet som gjør det lett å komme seg rundt og se nærmere på landskapet. Eventyr ligger i sjelen på Fuerteventura, og når du er på ferie kan du utnytte det maksimalt! 

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, så spør i resepsjonene på ditt hotell eller all inclusive-resort. De ønsker at du skal ha den beste ferien. 

Hotell

Du finner et stort utvalg av hotell på Fuerteventura uansett om du reiser som en stor familie med barn eller som par. Velg imellom små hyggelige hideaways eller store moderne hotell med mange fasiliteter. Ønsker du en ferie med all inclusive, les mer om hotellene som tilbyr dette konseptet. 

Velg det rette hotellet på Fuerteventura

De kanariske øyene 

Bortsett fra Fuerteventura så består de kanariske øyene av

 • Gran Canaria
 • La Gomea
 • Tenerife
 • Lanzarote

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Fuerteventura

Populære hoteller på Fuerteventura

Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 350 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Costa Calma
 • Nærmeste flyplass: 63 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Costa Calma
 • Nærmeste flyplass: 63 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Internettilgang / WiFi