Reiser til Fuerteventura

Fuerteventura på Kanariøyene er kjent som solen og vindens øy og kan friste med mange langstrakte og brede sandstrender med krystallblått hav. Her kan du nyte avslappende dager i solen eller utforske de mange vannaktivitetene øya har å by på. Hele året byr Fuerteventura på sol og varme, og øya passer for både familier med barn, par og eldre. Sammen med øyene Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria finner du de beste sydenturene på Solfaktor.no. Bestill en billig reise til Fuerteventura med Solfaktor i dag!

Fuerteventura som reisemål

Fuerteventura er i areal den nest største av Kanariøyene med over 125 000 fastboende. Som en del av Spania er det offisielle språket på Fuerteventura spansk, men det snakkes både tysk og engelsk i mange av turistområdene. Selv om Fuerteventura bærer en dyptliggende arv i kultur fra Spania vil du fort merke at øya har sin egen personlighet og stil. På en reise til Fuerteventura vil du oppdage færre besøkende enn f.eks. på Gran Canaria, som gir både mer plass på strendene og lengre mellom solsengene enn muligens vanlig på Kanariøyene. Fuerteventura er kjent som solen og vindens øy, og feriestedet har en avslappet stemning. Tempoet er rolig og det er mange eldre fra Skandinavia, Tyskland og Nederland som har kjøpt hus og ferieleiligheter på Fuerteventura. Med beliggenhet ikke så langt fra Afrika og Sahara blåser det ofte støv og sand over øya, og dette kan gi en svak brun / rød farge i luften. Det gir også fantastiske solnedganger! Det krystallklare vannet innbyr til snorkling og dykking, og den behagelige brisen gir gode muligheter for kitesurfing og windsurfing. Spesielt på østsiden av Fuerteventura er forholdene utmerkede.

En ferie til Fuerteventura kan friste med over 150 strender, og mange av de er milelange og brede med hvit, finkornet strand. Turistbyen Corralejo i nord har veldig flotte strender. F.eks. den som ligger ved Parque Natural de Corralejo. I sør ved Costa Calma, den rolige kysten, finner du også mange fine strender, og ved Caleta de Fuste er det barnevennlige og langgrunne strender. 

Som på andre steder på Kanariøyene har også Fuerteventura gode muligheter for aktiv ferie. Det krystallklare vannet inviterer til snorkling og dykking, og den behagelige brisen gir gode muligheter for kitesurfing og vindsurfing. Spesielt på østsiden av Fuerteventura, og ved turistbyen Jandia i sør, er det ypperlige forhold for deg som ønsker å surfe. Øya er relativt flat, så det er enkelt å komme seg rundt både med bil og på sykkel. Ønsker du å vandre i fjellet er det ikke så mange muligheter, men du kan ta turen opp til Pico de la Zarza, 807 meter over havet, som ligger i nærheten av Jandia.

>> Finn og bestill restplasser til Gran Canaria

>> Finn og bestill restplasser til Tenerife

>> Les mer om din ferie til Lanzarote

Strandliv og aktiv ferie på Fuerteventura

Fuerteventura er kjent for sine milelange brede sandstrender som inviterer til både avslapping og vannaktiviteter. Det populære området Corralejo er perfekt som ønsker å kombinere strandliv med shopping, restauranter og barer. Du finner barnevennlige strender på både Costa Calma, som ligger på sørkysten, og Caleta de Fuste, på østkysten. Sistnevnte kan friste med skjulte bukter, strandpromenade som er perfekt for turer langs kysten, og golfbane. Ønsker du mindre turister, er det avsidesliggende Jandia på sørkysten et godt alternativ. Her er stranden Morro Jable et perfekt alternativ for deg som ønsker å nyte rolig atmosfære i vakre omgivelser. 

For deg som søker aktiv ferie er det, som i Spania, gode muligheter på Fuerteventura. Enten du søker aktiviteter på land eller i vann. Først og fremst er øya et paradis for vannsport, og World Wind Surfing Championship avholdes her hvert år i juli. Den friske vinden gir perfekte forhold for både vind- og kitesurfing, og du finner surfeskoler på flere av strendene rundt på Fuerteventura. Enten du er nybegynner eller erfaren finner du tilbud som passer ethvert nivå og personalet på ditt hotell kan hjelpe å finne det beste alternativet for deg. I tillegg til surfing finner du også flere andre vannaktiviteter som vannski, vannscooter, dykking og snorkling. Det er også muligheter for å bli med på private båtturer, f.eks fra Corralejo til den flotte øya Lobos. 

Ønsker du en pause fra strandlivet kan du leie bil å dra på utflukt til små landsbyer og utforske det flotte fjellandskapet. En mer fartsfylt og gøy måte å komme seg rundt og se Fuerteventura på kan være å leie firhjuling eller "buggy" bil. Det er også populært å gå turer langs de varierte kyststrekningene, som skifter mellom rå klippekyst til rolige strandstrekninger.

Noe av det beste ved en reise til Fuerteventura er at du aldri er langt fra en strand. Uansett om du er i Corralejo eller Jandia er det strender her som fullt og helt kan matche Fuerteventura sine `kusiner`- Tenerife og Lanzarote.

Når er det best å reise til Fuerteventura?

Flere reiser til Fuerteventura om vinteren for å nyte sol og varme uten å fly for langt. Klimaet er tørrere og varmere enn de andre Kanariøyene, med unntak av desember som det kan regne en del. På vinteren er det temperaturer på litt over 20 grader, mens det er opp mot 30 grader om sommeren. Solen skinner mer eller mindre hele året og det blåser ofte en frisk bris fra havet. De beste månedene å reise til Fuerteventura på er september, oktober, mars og april. Da er prisene lavere og været er solfylt og behagelig.

Dette stabile klimaet klimaet finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Gran Canaria og Tenerife, hvor det er mindre vind, men hvor de nordlige delene  kan ha litt marginalt mer regn. Lanzarote er gjennomgående alltid stabilt.

Fly og hotell på Fuerteventura

Som til Spania og Kanariøyene ellers, så kommer du deg enkelt til Fuerteventura med direktefly fra flere av de største byene i Norge. Det tar ca. 5 timer og 40 minutter å fly til Fuerteventura fra Oslo Gardermoen. Øyas flyplass ligger cirka seks kilometer sør for hovedbyen Puerto del Rosario, og du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Fuerteventura. 

Du kan bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med alt inkludert. Turismen på Fuerteventura er velutviklet og det er et godt utvalg av hoteller i alle prisklasser. Velg mellom små ferieboliger eller moderne resorts med mange fasiliteter. Det er også flere som tilbyr all inclusive. En reise til Fuerteventura passer for både familier, par og eldre.

>> Les mer om våre restplasser til Spania

>> Les mer om din ferie til Mallorca

>> Les mer om hva Kanariøyene kan tilby

Kulturliv og matopplevelser på Fuerteventura

Selv om Fuerteventura bærer preg av kultur fra Spania, vil du også oppleve en særegenhet når du besøker øya. Lokalbefolkningen elsker karneval og i februar og mars kan du oppleve musikk, dans og feiringer i byene langs kysten. Det er også mindre kulturelle begivenheter resten av året. Kommunen Betancuria, som ligger på vestkysten av Fuerteventura, anses som det kulturelle sentrum på øya. Her finner du både historiske museer, samt museer om religion og arkeologi.

Det lokale kjøkkenet er også en sentral del av kulturen på Fuerteventura. Fisk og skalldyr er naturligvis en spesialitet og du finner et fantastisk utvalg i kystbyene. F.eks Avenida Restaurant på havnen i Corralejo er et godt alternativ for deg som elsker sjømat. Smakfull mat fra grillen får du hos Beach Club Chiringuito La Isla, i nærheten av Caleta de Fuste. Du bør også smake lokale spesialiteter som f.eks "gofio", et type ristet brød av korn og hvete som serveres sammen med supper og stuinger. 

Selv om Fuerteventura er roligere enn de andre Kanariøyene, finner du steder med pulserende natteliv. Det beste stedet er Corralejo som byr på et stort utvalg av barer og klubber. Her finner du blant annet live musikk på Rock Cafè, cocktails og karaoke på Flicks Bar og dansing på Waikiki Beach Club. Områdene Jandia og Caleta de Fuste er kjent som mer rolige, men selv her kan du oppleve livlig stemning på kveldstid.Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Fuerteventura

Populære hoteller på Fuerteventura

Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
6,1
Ganske bra
437 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
9,4
Fantastisk
899 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Lajares
8,2
Meget bra
2326 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)