Reiser til Fuerteventura

Fuerteventura på Kanariøyene er kjent som "solen og vindens øy" og kan friste med mange langstrakte og brede sandstrender med krystallblått hav. Her kan du nyte avslappende dager i solen eller utforske de mange vannaktivitetene øya har å by på. Hele året byr Fuerteventura på sol og varme og øya passer for både familier med barn, par og eldre. Sammen med øyene Tenerife, Lanzarote og Gran Canaria finner du din beste sydentur på Solfaktor.no. Bestill en billig reise til Fuerteventura med Solfaktor i dag!

Fuerteventura som reisemål

Fuerteventura er i areal den nest største av Kanariøyene med over 125 000 fastboende. Som en del av Spania er det offisielle språket på Fuerteventura spansk, men det snakkes både tysk og engelsk i mange av turistområdene. Selv om Fuerteventura bærer en dyptliggende arv i kultur fra Spania vil du fort merke at øya har sin egen personlighet og stil. På en reise til Fuerteventura vil du oppdage færre besøkende enn f.eks. på Gran Canaria, som gir både mer plass på strendene og lengre mellom solsengene enn muligens vanlig på Kanariøyene. Fuerteventura er kjent som "solen og vindens øy" og feriestedet har en avslappet stemning. Tempoet er rolig og det er mange eldre fra Skandinavia, Tyskland og Nederland som har kjøpt hus og ferieleiligheter på Fuerteventura. Med beliggenhet ikke så langt fra Afrika og Sahara blåser det ofte støv og sand over øya. Dette kan gi en svak brun / rød farge i luften. Det gir også fantastiske solnedganger. Det krystallklare vannet innbyr til snorkling og dykking og den behagelige brisen gir gode muligheter for kiting, surfing og windsurfing. Spesielt på østsiden av Fuerteventura er forholdene utmerkede.

En reise til Fuerteventura kan friste med over 150 strender og mange av de er milelange og brede med hvit, finkornet strand. Turistbyen Corralejo i nord har veldig flotte strender. For eksempel den som ligger ved Parque Natural de Corralejo. I sør ved Costa Calma, "den rolige kysten", finner du også mange fine strender. Ved Caleta de Fuste er det barnevennlige og langgrunne strender. En skjult perle er Cotillo, som med sine vakre strender og avslappede landsbyatmosfære er en by du lett blir forelsket i.

Som på andre steder på Kanariøyene har også Fuerteventura gode muligheter for en aktiv ferie. Spesielt på østsiden av Fuerteventura og ved turistbyen Jandia i sør, er det ypperlige forhold for deg som ønsker å surfe. Øya er relativt flat så det er enkelt å komme seg rundt både med bil og på sykkel. Ønsker du å vandre i fjellet er det ikke så mange muligheter, men du kan ta turen opp til Pico de la Zarza, 807 meter over havet, som ligger i nærheten av Jandia.

>> Les mer om din reise til Spania her

>> Les mer om din ferie til Costa Calma her

>> Les mer om din reise til Corralejo her

Strandliv og aktiv ferie på Fuerteventura

Fuerteventura er kjent for sine milelange brede sandstrender som inviterer til både avslapping og vannaktiviteter. Det populære området Corralejo er perfekt for deg som ønsker å kombinere strandliv med shopping, restauranter og barer. Du finner barnevennlige strender på både Costa Calma, som ligger på sørkysten, og Caleta de Fuste på østkysten. Sistnevnte kan friste med skjulte bukter, strandpromenade som er perfekt for turer langs kysten og golfbane. Ønsker du mindre turister er det avsidesliggende Jandia på sørkysten et godt alternativ. Her er stranden Morro Jable et perfekt alternativ for deg som ønsker å nyte rolig atmosfære i vakre omgivelser.

For deg som søker aktiv ferie er det gode muligheter på Fuerteventura. Enten du søker aktiviteter på land eller i vann. Først og fremst er øya et paradis for vannsport og World Wind Surfing Championship avholdes her hvert år i juli. Den friske vinden gir perfekte forhold for både surfing, vindsurfing og kiting, og du finner surfeskoler på flere av strendene rundt på Fuerteventura. Stranden Playa de Sotavento ved Costa Calma regnes ofte som den beste plassen for vindsurfing i Europa. Den lille landsbyen Cotillo er et sted hvor mange besøker for gode forhold til kiting. Enten du er nybegynner eller erfaren finner du tilbud som passer ethvert nivå og personalet på ditt hotell kan hjelpe å finne det beste alternativet for deg. I tillegg til surfing finner du også flere andre vannaktiviteter som vannski, vannscooter, dykking og snorkling på din reise til Fuerteventura. Det er også muligheter for å bli med på private båtturer. For eksempel fra Corralejo til den flotte øya Lobos.

Ønsker du en pause fra strandlivet kan du leie bil og dra på utflukt til små landsbyer og utforske det flotte fjellandskapet. En mer fartsfylt og gøy måte å komme seg rundt og se Fuerteventura på kan være å leie firhjuling, eller "buggy" bil. Da kan man raskt anbefale å besøke Barranco de los Enamorados. Fantastiske klippeformasjoner ikke langt fra Playa de Esquinzo. Det er også populært å gå turer langs de varierte kyststrekningene som skifter mellom rå klippekyst til rolige strandstrekninger. Sykling er også populært på Fuerteventura. Las Playitas på sørøst-kysten er et flott utgangspunkt for mange fine sykkelruter.

Noe av det beste ved en reise til Fuerteventura er at du aldri er langt fra en strand. Uansett om du er i Corralejo eller Jandia er det strender her som fullt og helt kan matche Fuerteventura sine "kusiner" Gran CanariaTenerife og Lanzarote.

Når er det best å reise til Fuerteventura?

Flere reiser til Fuerteventura om vinteren for å nyte sol og varme uten å fly for langt. Klimaet er tørrere og varmere enn de andre Kanariøyene, med unntak av desember da det kan regne en del. På vinteren er det temperaturer på litt over 20 grader, mens det er opp mot 30 grader om sommeren. Solen skinner mer eller mindre hele året og det blåser ofte en frisk bris fra havet. De beste månedene å reise til Fuerteventura på er september, oktober, mars og april. Da er prisene lavere og været er solfylt og behagelig.

Dette stabile klimaet klimaet finner du igjen over hele Kanariøyene. Det kan være litt ulikheter på vindforhold, som for eksempel på Gran Canaria og Tenerife hvor det er mindre vind, men hvor de nordlige delene  kan ha litt marginalt mer regn. Lanzarote er gjennomgående alltid stabilt.

Kulturliv og matopplevelser på Fuerteventura

Selv om Fuerteventura bærer preg av kultur fra Spania vil du også oppleve en særegenhet når du besøker øya. Lokalbefolkningen elsker karneval og i februar og mars kan du oppleve musikk, dans og feiringer i byene langs kysten. Det er også mindre kulturelle begivenheter resten av året. Kommunen Betancuria, som ligger på vestkysten av Fuerteventura, anses som det kulturelle sentrum på øya. Her finner du både historiske museer, samt museer om religion og arkeologi.

Det lokale kjøkkenet er også en sentral del av kulturen på Fuerteventura. Fisk og skalldyr er naturligvis en spesialitet og du finner et fantastisk utvalg i kystbyene. Du bør også smake lokale spesialiteter som f.eks "gofio", et type ristet brød av korn og hvete som serveres sammen med supper og stuinger.

Selv om Fuerteventura er roligere enn de andre Kanariøyene finner du steder med pulserende natteliv. Det beste stedet er Corralejo som byr på et stort utvalg av barer og klubber. Her finner du blant annet live musikk på Rock Cafè, cocktails og karaoke på Flicks Bar og dansing på Waikiki Beach Club. Områdene Jandia og Caleta de Fuste er kjent som mer rolige, men selv her kan du oppleve livlig stemning på kveldstid.

>> Les mer om din reise til Kanariøyene her

>> Les mer om din ferie til Caleta de Fuste her

>> Les mer om din reise til Jandia her

Fly og hotell på Fuerteventura

Det går ikke direktefly fra Norge, men du kan reise hele året til Fuerteventura med mellomlanding. Som for eksempel med mellomlanding i Madrid i Spania. Det tar ca. 5 timer og 40 minutter å fly til Fuerteventura fra Oslo Gardermoen. Legg så til tiden det tar for mellomlanding. Øyas flyplass ligger cirka seks kilometer sør for hovedbyen Puerto del Rosario og du stiller klokken en time tilbake når du reiser til Fuerteventura.

Du kan bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil. Turismen på Fuerteventura er velutviklet og det er et godt utvalg av hoteller i alle prisklasser. Velg mellom all-inclusive, boutique-hoteller, små ferieboliger eller moderne resorts med mange fasiliteter. En reise til Fuerteventura passer for både familier, par, venner og eldre. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Fuerteventura, Kanariøyene og Spania!



Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Fuerteventura

 • Corralejo
  31 hoteller
  Corralejo er en svært populær destinasjon på Fuerteventura. Her vil du oppleve fantastiske strender og utallige muligheter for ulike vannsportsaktiviteter. Her kan du også finne Corralejo Natur Park som består av imponerende sanddyner og ørkenlandskap.
 • Caleta de Fuste
  19 hoteller
  Caleta de Fuste på Fuerteventura har et behagelig subtropisk klima året rundt. Feriestedet har et variert utvalg av spisesteder og restauranter ved havneområdet og i sentrum av byen. Havneområdet er spesielt populært for de som vil nyte et måltid ... med havutsikt. I Caleta de Fuste finner du også en større vindsurfer-skole som tilbyr ideelle forhold for nybegynnere. Les mer
 • Costa Calma
  18 hoteller
  Costa Calma, Den rolige kysten, lever fint opp til sitt navn. Herifra har du kilometervis av flotte sandstrender å velge mellom. Samtidig er denne rolige og barnevennlige feriebyen et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av Fuerteventura.
 • Jandia
  13 hoteller
  Gyldne, kilometerlange strender venter på deg i Jandia på Fuerteventura. Her kan du nyte en avslappende og barnevennlig ferie ved det azurblå havet. En reise til Jandia kombinerer naturopplevelser, avslapning og varierte aktiviteter som blant ... annet vindsurfing og kiting. Les mer
 • Playa de Esquinzo
  8 hoteller
  En reise til Playa de Esquinzo på Fuerteventura byr på mange aktiviteter og attraksjoner. Her kombinerer du rolig og barnevennlig strandliv med storslått natur og spennende vannsportaktiviteter. Et flott reisemål for hele familien.
 • Cotillo
  5 hoteller
  Cotillo er en stemningsfull liten fiskerlandsby på den nordvestlige kysten av Fuerteventura. Den har fortsatt mye av sin opprinnelige landsbyfølelse. Sammen med de vakre, uberørte strendene gjør Cotillo til en ekte liten ferieperle.

Populære hoteller på Fuerteventura

Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
8,5
Meget bra
2985 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 42 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Jandia
8,6
Meget bra
1647 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 83 km
 • Nærmeste strand: ca. 80 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Caleta de Fuste
8,4
Meget bra
2214 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Fuerteventura?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser