Reiser til Taormina

Taormina er Sicilias eldste turiststed og byen er kjent for sine trange middelaldergater med trendy motebutikker og utallige små kafeer og restauranter. Hva er vel bedre enn å finne en av isbarene som Sicilia er så berømt for?

Taormina er Sicilias eldste turiststed.

Taormina er lite kjent for skandinaviske feriegjester. Byen ligger høyt oppe i åsene og har utsikt mot vulkanen Etna og Det Joniske hav, noe som gir et majestetisk inntrykk hver gang du kommer hit.

Skal du ned til stranden må du enten gå de svingete veiene eller bli med på en taubane. For turgåere er omgivelsene rundt Taormina et lite paradis. Fra byen kan du velge deg stier opp til den maleriske landsbyen Castelmola eller opp til fjelltoppen Monte Venere.

Fortryllende Taormina! Opplev det historiske suset, det sicilianske kjøkkenet og det asurblå havet på en reise til Taormina.

Taormina, som ligger på en høyde cirka 200 m.o.h. på Sicilias nordvestlige hjørne, byr på fantastiske utsikter over det asurblå Middelhavet. Reis til Taormina med Solfaktor og bestill hele pakken samlet her på siden, inkl. flybillett, leiebil og hotell eller ferieleilighet.

Siden middelalderen har Taormina fascinert sine gjester fra allverdens land. Byen ligger flott til i en bratt fjellskråning på Sicilias østkyst og har vakre utsikter over Messina-stredet og vulkanen Etna.

Et hyggelig sentrum med en særegen atmosfære

Taormina er spesielt kjent for sitt antikke, greske teater som om sommeren skaper rammene for forskjellige forestillinger og musikalske begivenheter. Byens sentrum er hyggelig med et kronglete nettverk av små, stemningsfulle gater, blomsterfylte balkonger og forlokkende restauranter og kafeer. Mye av Taorminas sjarm handler om beliggenheten og de fantastiske, originale bygningene som pryder byens sentrum. Taormina er på sitt beste om våren og høsten, når temperaturene er på sitt mest komfortable. Samtidig finner mange av byens fester og arrangementer sted om sommeren, og skulle temperaturen bli for høy er du aldri langt fra havet når du oppholder deg i Taormina.

Et populært reisemål

Taormina er uten tvil en vakker by, og ønsker du et internasjonalt miljø og et høyt servicenivå, er dette stedet å reise på ferie. Her er det mange gode restauranter med havutsikt og stemningsfulle terrasser hvor du kan nyte det sicilianske kjøkken. Det må dessverre sies at det har kommet litt mange souvenirsbutikker og dyre klesbutikker som selger merkeklær her. Sommeren byr på et hav av turister fra nært og fjernt, og det kan til tider oppleves litt overbefolket.

Hvis man oppholder seg på et av hotellene langs kysten gjør vi oppmerksomme på at jernbanen går ganske tett på enkelte steder.

Det greske teateret

Det mest betydningsfulle monumentet i Taormina er det antikke, greske teateret, ikke bare på grunn av den kunstneriske og historiske verdien, men også grunnet den enestående beliggenheten. Panoramautsikten som du kan nyte herfra blir kalt for panoramaet par excellence, og er noe du må se når du kommer til Sicilia. Teateret er det nest største antikke teateret på øya (109 meter i diameter), kun slått av etter teateret i Siracusa som ble bygget i hellenistisk tidsalder i 3.-2. århundre f.Kr. Det greske teateret i Taormina ble bygget om og forstørret 300 år etter, og romerne brukte det til veddeløp og gladiatorkamper. Teateret har en fin akustikk og i dag blir det brukt til teaterforestillinger og konserter.

Romerne oppførte ytterligere to berømte bygninger: Odeon, som ligger bak San Cataldo-kirken og er et mindre teater, og Naumachia, som sammen med teateret er ett av de viktigste minnesmerker fra romersk tid på Sicilia. Det er en terrasseformet bygning som beskyttet de ikke lenger eksisterende sisterne. Man mener det en gang var et sjøslag her, derav navnet.

Turister har reist hit siden 1800-tallet for å oppleve byens historiske monumenter, spasere blant snirklete gater og smau, nyte strandlivet under den sicilianske solens varme stråler og - ikke minst - for å nyte det lokale kjøkkenet på de utallige restaurantene i den historiske bykjernen. 

Hvordan komme deg til Taormina

Catania flyplass ligger ca. 65 km unna. Herfra kan du leie en bil og kjøre selv om du ønsker, men vær obs på at deler av det historiske sentrum er ZTL/miljøsone, selv om noen hoteller har sørget for parkering for sine gjester. Du kan også ta et tog fra Catania sentralstasjon til Taormina-Giardini som er ca 2 km fra bysentrum. Fra togstasjonen går det pendelbusser til sentrum. Du kan også ta buss fra Catania flyplass til Taormina busstasjon.

Reis til Taormina med direktefly fra Norge

Vi i Solfaktor er spesialister på reiser til Sicilia, deriblant reiser til Taormina, og hos oss kan du nå bestille din ferie på den søritalienske øya som en samlet pakkereise, som inkluderer flyreise, feriehus og eventuell leiebil og transport fra flyplassen. Enklere blir det ikke! Det eneste du behøver å gjøre er å oppgi avreiseflyplass, dine valgte feriedatoer og antall personer i søkemotoren her på siden, og reisen din til Taormina er så godt som i boks. 

Hvilken flyplass må du fly til for å besøke Taormina?

Når du skal bestille din reise til Taormina er det helt opplagt å fly til flyplassen ved Catania. Herfra er det kun en liten times kjøring til Taormina, der du kan senke skuldrene etter reisen - kanskje med litt soling og bading nede i vannkanten? Med Solfaktor kan du fly til Taormina fra flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Kristiansand, Ålesund og Haugesund - enten direkte eller med kjappe flybytter underveis. De andre flyplassene på Sicilia ligger forholdsvis langt fra Taormina med lang kjøretid på grunn av den sicilianske geografien.

Mer informasjon til din reise til Taormina

Taormina er en italiensk kommune med rundt 11 000 innbyggere - et tall som naturligvis flerdobles i sommermånedene da gjester fra alle verdenshjørner besøker byen. Taormina ligger på en naturlig terrasse på fjellet Monte Tauro med en spektakulær utsikt over Middelhavet (nærmere bestemt det Joniske hav), og det er blant annet denne beliggenheten som har gjort reiser til Taormina så populære. Butikker, restauranter, kaféer og historiske bygninger ligger vegg i vegg i de smale gatene, og Taormina tilbyr sine besøkende en livlig atmosfære der det alltid er noe å se eller oppleve. 

Taormina har vært bebodd - og styrt - av en mengde ulike folkeslag opp gjennom tidene, deriblant sicilianere, grekere og romere, noe som har ført til at byen rommer mange ulike monumenter som representerer de ulike folkeslagene og deres storhetstider. Det er først og fremst det Greske Teateret som lokker reisende til Taormina, både på grunn av dets fantastiske arkitektur og for dets spektakulære beliggenhet på en klippeavsats. For lenge siden arrangerte romerne gladiatorturneringer her, men i dag er underholdningen langt roligere - akustikken er fantastisk, og det arrangeres ofte konserter og teaterforestillinger under åpen himmel på sommeren. 

En reise til Taormina betyr ikke at du går glipp av herlige dager på stranden selv om byen ligger høyt oppe på en klippe. Cirka fire kilometer fra Taormina ligger bukten Mazzaro, som du kan komme deg til både til fots, med buss og med taubane. Det er en vakker strand som ligger i en liten vik omkranset av odden Capo Sant'Andrea, der du finner fascinerende havgrotter som kan besøkes med båt. Det er også mulig å besøke andre, lekre strender, som f.eks. i badebyen Giardini Naxos eller ved Letojanni

Bestill din reise til Taormina på nettet - og få billigst mulig pris

Vil du sikre deg billigst mulig pris på reisen din gjør du lurt i å bestille reisen på nettet - men du er naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss for personlig service, uansett om du bare vil få gode råd i valget av hotell, eller om du vil bestille hele reisen via personlig kontakt. Søkemotoren her på Solfaktor sammenligner priser fra samtlige flyselskaper som flyr til Taormina på Sicilia, så på den måten kan du alltid være sikker på at du finner billigst mulig pris på din reise. 

Du er sikret av Reisegarantifondet når du bestiller hele reisen til Taormina hos oss. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Taormina

Populære hoteller i Taormina

Italia, Sicilia, Taormina
8,6
Meget bra
1989 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Taormina
9,2
Fantastisk
401 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Taormina
9,8
Fantastisk
485 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Internettilgang / WiFi