Reiser til Cala d'Or 

Sjarmerende Cala d’Or inviterer til sol og badeliv på Mallorca! Byen er kjent for sine vakre sandstrender og den pittoreske marinaen, samt restauranter og barer med livlig atmosfære. Bestill en billig reise til Cala d'Or med Solfaktor!

Cala d'Or som reisemål

Cala d'Or er et populært reisemål i Spania som ligger på sørøstkysten av den spanske øya Mallorca i Middelhavet. Denne sjarmerende byen inviterer til solrike dager på flotte sandstrender og bukter og hyggelig byliv med butikker og restauranter. Stedet passer både for familier med barn, par og vennegrupper som ønsker mer liv på kveldstid. De pittoreske badevikene ved Cala d'Or kompletteres av en by som til tross for sin vekst de siste årene har klart å opprettholde en fredelig landsbyatmosfære. Her er det altså ingen skjemmende høyblokk-hoteller, men i stedet primært lave hus bestående av hvitkalkede bygninger omgitt av frodig vegetasjon. Byggestilen til Cala d'Or kalles uformelt Ibiza-stil da hovedarkitekten bak etableringen av Cala d'Or, på 1930-tallet, var den ibizanske arkitekten Josep Costa Ferrer som her så en mulighet til å skape et unikt ferieparadis. Kombinasjonen av strender, en rolig atmosfære og arkitektur skaper den perfekte familieferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Playa de Muro her

>> Les mer om din ferie til Can Picafort her

>> Les mer om din reise til Port d’Alcudia her

Attraksjoner og aktiviteter på Cala d'Or

I sentrum av Cala d’Or finner du stranden Cala Gran med finkornet sand og klart vann og den er populær blant både turister som vil til syden og blant lokalbefolkningen. I nærheten finner du Cala Esmeralda. En flott strand i naturskjønne omgivelser som inviterer til snorkling i det krystallklare vannet. Stranden Cala Ferreras ligger i en naturskjønn bukt og er et flott sted å nyte sol og bad i en fredelig atmosfære.

En tur til Cala d'Or er en opplagt sjanse til å besøke den nærliggende og svært naturskjønne Parc natural de Mondragó. Det er tallrike turstier i naturparken, men husk også badetøyet slik at du kan ta en forfriskende dukkert ved en av parkens strender. Som med rette regnes som en av de vakreste på Mallorca.

I tillegg til idyllisk strandliv inviterer Cala d’Or til aktiviteter og attraksjoner for hele familien. Besøk Cala d'Or Marina og beundre luksuriøse båter og yachter som ligger langs marinaen. Her kan du også shoppe på trendy butikker og nyte et godt måltid på en av restaurantene i området. Du kan også bli med på båttur med glassbunn for å utforske det utrolige undervannslivet i Middelhavet. Det lar deg se fargerike fisker og koraller uten å måtte dykke. Besøk gamlebyen og det historiske sentrum av Cala d'Or med hvitkalkede bygninger, smale gater og sjarmerende torg. For deg som søker en aktiv ferie er Cala d'Or en ideell destinasjon for sykling. Her finner du varierte sykkelruter i vakre omgivelser som passer for alle ferdighetsnivåer. En aktiv ferie på Mallorca kan være å besøke fjellkjeden Tramuntana på østsiden av øya, og som strekker seg helt nord til Puerto de Pollenca og Alcudia. Her finner man en rekke sykkelløyper på ulike nivåer. Ønsker du alternative steder som er nærmere, og hvor du samtidig ivaretar en barnevennlig atmosfære, så ligger det flere destinasjoner nordover fra Cala d´Or, som du også kan besøke samtidig. Steder som Calas de Mallorca, Sa Coma og Cala Millor har populære sykkelstier. Om du ønsker deg en større dagstur er du halveis etter ca 3 timer når du ankommer Cala Ratjada og samtidig besøker de imponerende kalksteinsgrottene Artà-hulene.

Når er det best å reise til Cala d'Or?

Mallorca kan friste med et deilig middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Sommermånedene fra juni til september er høysesongen i Cala d’Or og i denne perioden kan du forvente solfylte dager og mange turister. Våren og høsten er også fine tidspunkt å besøke Cala d’Or på. Spesielt om du ønsker å styre unna de største folkemengdene til en familieferie på Mallorca. I denne perioden er det fortsatt behagelige temperaturer rundt 20 grader og lite nedbør. Hva med å velge seg en høstferie til Cala d’Or?

Matopplevelser og uteliv på Cala D'Or

Mallorca byr på smakfulle matopplevelser og Cala d’Or er intet unntak. Her finner du et mangfold av restauranter og spisesteder som tilbyr noe for enhver smak. Prøv lokale retter som fersk sjømat, paella og tapas. Eller du kan nyte et måltid på internasjonale restauranter som serverer blant annet italiensk, asiatisk og meksikansk. I Cala d’Or finner du både avslappende strandrestauranter og elegante bistroer, hvorav flere inviterer til å nyte måltidet med flott utsikt over Middelhavet.

Utelivet i Cala d'Or er livlig med et variert utvalg av barer og nattklubber. Du kan velge mellom avslappede strandbarer og cocktailbarer ved havet, eller nattklubber i sentrum hvor du kan danse deg inn i natten. Barene og nattklubbene ligger i sentrum av Cala d’Or og ikke tett på hotellområdene, så det vil ikke være til sjenanse for de som vil ta det rolig. Vil formålet med en tur til Mallorca være å dyrke utelivet er området i Palmabukta mer å konsentrere seg om. Der vil du kunne finne din partyferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Cala Ratjada her

>> Les mer om din ferie til Cala Millor her

>> Les mer om din reise til Alcudia her

Fly og hotell på Cala d'Or

Det er enkelt å komme seg til Cala d’Or fra Norge. Det går direkteflyvninger til hovedstaden Palma de Mallorca, og flyturen fra Oslo Gardermoen til Palma flyplass tar ca 3 timer og 30 minutter. Fra flyplassen er det ca 60 km til Cala d'Or og det enkleste er å ta taxi som tar ca. 1 time. Et rimeligere alternativ er å ta buss til Palma sentrum og bytte til en buss som tar deg videre til Cala d’Or. Flere velger også å ha leiebil på ferie på Mallorca, for muligheten til å utforske området i eget tempo.

I Cala d’Or er det et godt utvalg av hoteller og overnattingsmuligheter. Her finner du både all-inclusive resorts med mange fasiliteter, ferieleiligheter og feriehus og hyggelige gjestgiveri. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie på Cala d’Or og Mallorca!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala d'Or

Populære hoteller i Cala d'Or

Spania, Mallorca, Cala d'Or
9,4
Fantastisk
1704 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala d'Or
8,7
Meget bra
941 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala d'Or
8,8
Meget bra
1793 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Cala d'Or?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser