Reiser til Cala d'Or 

Atmosfæriske Cala d'Or ligger på den vakre østkysten av Mallorca, kjent for sine mange små viker og bukter. Strendene her er riktignok ikke kilometer lange, slik de er andre steder på kysten av middelhavsøya. Til gjengjeld finner du en håndfull, nydelige badeviker med krystallklart vann og lys, myk sand som du kan nyte ved Cala d'Or, perfekt for snorkling eller avslappende stunder under solen. 

Idylliske badeviker

De pittoreske badevikene ved Cala d'Or kompletteres av en by som til tross for sin vekst de siste årene har klart å opprettholde en fredelig landsbyatmosfære. Her er det altså ingen skjemmende høyblokk-hoteller, men i stedet primært lave hus bestående av hvitkalkede bygninger omgitt av frodig vegetasjon. Byggestilen til Cala d'Or kalles uformelt Ibiza-stil, da hovedarkitekten bak etableringen av Cala d'Or på 1930-tallet som en av Mallorcas første feriebyer, var den ibizaanske arkitekten Josep Costa Ferrer, som her så en mulighet til å skape et unikt ferieparadis.

Byen består i dag av tre nabolag: Cala d'Or (sentrum), Cala Egos (vest) og Cala Ferrera (øst). Nede ved byens langstrakte marina kan du om kvelden sette deg ned på en av de mange gode restaurantene for å nyte en velsmakende middag, eller på dagtid for en lett forfriskning mens du betrakter lystbåtene som vugger i det krystallklare vannet. Her er det rikelig med muligheter for å bli kjent med det klassiske spanske kjøkkenet med alt fra deilige paellaer til lette tapas. Som et populært reisemål, er det imidlertid selvsagt også steder med internasjonale retter på menyen.

Reiser du til Cala d'Or vil du kort sagt få ideelle betingelser for en avslappende ferie. Til tross for byens relativt små strender, er det selv i høysesongen sjelden et problem å finne sin egen plass i sanden. Ønsker du mer albuerom eller bare litt variasjon i strandlivet, er det imidlertid flere andre strender innen rekkevidde, både lignende små viker og lange sandstrender. Mot vest finner du for eksempel brede Playa de es Trenc, en av øyas beste, hvor det alltid er god plass. Det tar ca 40 min. å kjøre hit fra Cala d'Or.

Utfluktsmål

Områdets andre attraktive strender er ikke de eneste du kan bruke ferien på å utforske. En tur til Cala d'Or er dermed også en opplagt sjanse til å besøke den nærliggende og svært naturskjønne Parc natural de Mondragó. Det er tallrike turstier i naturparken, men husk også badetøyet slik at du kan ta en forfriskende dukkert ved en av parkens strender, som med rette regnes som en av de vakreste på Mallorca.

Ønsker du en aktiv ferie er Cala d'Or også et godt utgangspunkt for sykling. Du kan kjøre både langs kysten eller inn i innlandet, hvor for eksempel de nærliggende Serra de Levante-fjellene er populære blant øyas mange sykkelturister.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala d'Or

Populære hoteller i Cala d'Or

Spania, Mallorca, Cala d'Or
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala d'Or
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala d'Or
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)