Reiser til Palermo

Palermo er den største by på Sicilia, men også øyas viktigste by når det gjelder kulturliv og gastronomi. Her finner du et historisk sentrum med flott arkitektur, historiske monumenter, kirker, katedraler, markeder og restauranter. Byen ligger vakkert til ved foten av fjellet Monte Pellegrino i det nordvestre hjørnet av Sicilia og byr på en fantastisk utsikt. 

Palermo er Sicilias hovedstad og største by, og med sine over 700 000 innbyggere er byen Italias femte største.

Palermos historie

Bybildet i Palermo er spennende og vitner og byens fantastiske historie og storhetstid. Dersom man går rundt i byens gater, vil man hele tiden oppdage interessante steder og den arkitektoniske variasjonen. I Palermo finner man blant annet middelalderkirker med arabiske kupler, spanskinspirerende kirker og ikke minst monumenter fra den store normanneræraen. Byen har også flere grønne områder, for eksempel Giardino Inglese, Villa Trabia, Villa Malfitano og botanisk hage.

Palermo røtter stammer fra det 8 århundrede, da byen var en fønikiansk handelsby. Byens storhetstid var under den normanniske perioden, som varte i cirka 100 år, og på den daværende tiden var Palmero et stort og meget viktig kultursentrum. Senere ble Palermo underlagt det Tysk-Romerske riket og var hovedstaden til Keiser Frederik II.

Livlig sentrum året rundt

Kun noen få byer i Italia har et like mangfoldig preg over seg som Palermo. Byen er meget spennende å besøke, med sine levninger etter forskjellige imperier og fordi det er en levende by med spennende restauranter, kafèer, museer, markeder, monumenter og gode muligheter for shopping for enhver smak.

Palermo er særlig på våren og høsten en flott by å besøke. Byens mange spennende gater har flere skjulte hemmeligheter, og på de milde kveldene er det deilig å sitte på en lokal kafé og nyte et godt glass vin eller besøke én av byens mange gode restauranter.

Byens fire hovedstrøk er Via Maqueda, Via Roma, Via Vittorio Emanuele og Via Ruggero Settimo. Her er det mulig å finne alt hva en måtte ønske seg av butikker. Dersom man kikker etter vin av fremragende kvalitet fra Sicilia og resten av Italia, kan man velge og vrake i et godt utvalg i Enoteca Picone på Via Guglielmo Marconi.

Severdigheter

Det ligger mange severdigheter i Palermo, for eksempel katedralen der normannerkongen Roger II og den tysk-romerske Keiseren Frederik II hviler. Den imponerende domkirken ble ferdigstilt i 1185, men har senere blitt bygget om flere ganger. I dag fremstår kirken i en blanding av arabisk, normannisk, gotisk og neoklassisk stil. Der kirken står har det fra oldtiden ligget forskjellige helligdommer, fra greske templer til muslimske moskeer, som har blitt skiftet ut med tiden når herredømmet over Palermo har skiftet. Kirken tar seg best ut fra høyre side, som vender ut mot plassen, men den egentlige hovedfasaden vender ut mot en liten vei. I starten ble kirken også brukt som gravplass for konger og dronninger, og i hovedkapellet til høyre for inngangen står sarkofagen til den tysk-romerske Keiser Federik II.

Teatro Massimo er Palermos operahus. Det ble påbegynt i 1875 og sto ferdig i 1897. I begynnelsen var Teatro Massimo Europas viktigste operahus etter operahuset i Paris. I 1974, etter en brann i én av Palermos kinoer, ble teatret stengt og bygget om etter nye sikkerhetsregler. Teateret ble igjen åpnet i 1997, og fikk da feiret sin 100-årsdag med manér til toner av Mahler. Mange filmelskere vil dessuten minnes stykket fra "Godfather III", hvor siste del ble innspilt i teatret. Teatersalen er fantastisk flott og har plass til 3200 mennesker.

Opplev den flotte kirken San Giovanni degli Eremiti med dens lille appelsinhage, den strålende Chiesa della Martorana, det prektige operahuset Teatro Massimo, hvor det igjen oppføres opera, og Politeama-teatret. Besøk Piazza Pretoria, med sin imponerende fontene, Den kongelige normannerplassen med Capella Palatina, som også er kjent for sine byzantiske mosaikker og det gamle hospital Lo Spasimo, som i dag er forandret til en utendørs konserthall som i sommermånedene danner en flott ramme om musikalske utfoldelser, inkludert alt fra jazz til opera. I høyden bak Palermo og med en flott utsikt over byen og bukten ligger Monreale med sin prektige domkirke og sitt kloster. Monreales domkirke er et ekte mesterverk, og én av middelalderens prektigste, arkitektoniske perler.

Et verdensberømt marked

Palermos markeder, for eksempel Vucceria, Ballaró og Capo, er berømt i hele Italia for sine fantastiske utvalg av råvarer av fremragende kvalitet. Her finnes frukt og grønnsaker i vakre farger, store tun- og sverdfisk, murene, blekksprut, mengder av ferske krydderurter, velduftende og fargesprakende blomster, deilig oster, snegler, kjøtt av lam, geit, svin, kalv og mange andre spennende matvarer.

Transport

Det ligger en internasjonal flyplass omtrent 25 kilometer fra Palermo, der man kan ta toget direkte inn til hjertet av Palermo. Byen har gode togforbindelser til det øvrige Italia, og Palermo har dessuten en velfungerende undergrunnsbane. Det er også ferjeforbindelse til blant annet Napoli og Genova. Likevel oppleves byen aller best til fots.

Palermos historiske og travle havn er et kapittel for seg selv. Når du er i Palermo vil du oppleve at Middelhavets største øy er et stort samfunn, som blant annet krever en stor havn. Og, som de sier på Sicilia: Vi er vant til å klare oss selv. Det gjør de også ganske bra, og du kan glede deg til vakre omgivelser, smakfulle råvarer og svingete veier i Sicilias hovedstad.

Reiser til Palermo med fly fra Norge

Vi søker etter flybilletter til Palermo, enten direkte eller med mellomlanding underveis, hos alle flyselskaper som flyr fra Norges største flyplasser, inklusive alle lavprisselskaper. Dette betyr at når du booker din neste reise til Palermo hos Solfaktor får du ikke bare det største og beste utvalget av ferieboliger på Sicilia; du får også de beste prisene på flybilletter og mulighet til å bestille turen som en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. 

Andre destinasjoner på Sicilia

Sicilia er en fantastisk destinasjon i seg selv, men det ligger mange byer på øya som er verdt å besøke. Opplev kulturelle høydepunkter, svømmeturer, fjellvandring og til og med en tur til toppen av en aktiv vulkan. 

Lei en bil som en del av pakkereisen

Hos Solfaktor kan du ikke bare booke flyreise til Palermo. Du kan med fordel booke leiebil som venter på flyplassen. Vi tilbyr deg de beste prisene på tvers av alle utleieselskaper, og bilen inkluderes i pakkereisen, slik at du også her er sikret av Reisegarantifondet, noe du ikke er dersom du booker selv. Benytt søkefunksjonen på toppen av siden og velg først din foretrukne feriebolig, deretter en passende flyforbindelse og til slutt en leiebil. 

Mer informasjon om reiser til Palermo

Palermo ligger ved Palermo-bukten og Tyrrenhavet og er Sicilias hovedstad og øyas økonomiske, kulturelle og turistbaserte sentrum. 

Byen er mer enn 2700 år gammel da den ble grunnlagt av fønikerne i 734 f.Kr. Siden havnet den under både romersk, bysantisk, maurisk og normannisk herredømme, før den ble en del av Kongeriket Italia i 1860. Byens storhetstid under de mange fremmede folkeslagene var den normanniske perioden som varte i ca. 100 år og som gjorde byen til et viktig kulturelt sentrum ved Middelhavet. 

Palermo er i dag en moderne og levende by, men den rommer fortsatt mange enestående spor fra sin rike historiske og kulturelle arv. I tillegg til sine mange vakre, gamle bygninger og monumenter er byen kjent for sin fremragende gastronomi som du kan nyte på en av byens mange gode restauranter og kaféer. Byen er også kjent for sine markeder og sitt utvalg av råvarer, som kvalitetsmessig regnes blant Italias beste. Her kan du finne alt fra sverdfisk, snegler og murener til lekre, deilige oster. 

Blant byens største severdigheter finner du katedralen, som ble grunnlagt i 1185 av den daværende anglo-normanniske erkebiskopen Walter Ophamil oppå ruinene av en bysantisk basilika. Katedralens nåværende neoklassiske utseende skyldes hovesakelig en renovering i perioden 1781 til 1801. 

En annen stor severdighet i byen er operahuset Teatro Massimo, som ble innviet for mer enn 100 år siden, i 1897. Det er ikke bare et av de største operahusene i Italia (8000 m2), men også et av de største i Europa (kun overgått av Paris Opera og Wiener Staatsoper). Operahuset, som blant musikkelskere er kjent for sin perfekte akustikk, ligger på det sentrale torget Piazza Verdi og har plass til rett under 1400 tilskuere. 

Du bør heller ikke gå glipp av normannerpalasset Palazzo dei Normanni, som var residensen for kongene av Sicilia, og som regnes for å være et av Italias vakreste palass. Palasset ble påbegynt på 800-tallet av emiren av Palermo, og senere utbygget av de normanniske kongene - derav dagens navn.

Finn reiser til Palermo på Sicilia inkl. fly og hotell eller ferieleilighet

Møt Europas, Afrikas og Midt-Østens smeltedigel på Middelhavets største øy: Bestill en reise til Palermo med fly fra Norge, leiebil på flyplassen og et av våre feriehus på Sicilia.

 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Palermo

Populære hoteller i Palermo

Italia, Sicilia, Palermo
8,8
Meget bra
12 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Palermo
8,6
Meget bra
2720 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Palermo
8,8
Meget bra
384 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Internettilgang / WiFi