Reiser til Bugibba

Legg ferien til Bugibba på Malta. Her kan du nyte deilig badeliv ved Middelhavet, spennende underholdning og et yrende uteliv. Bestill en billig reise til Bugibba med Solfaktor!

Bugibba som reisemål

Bugibba er en ferieby på den nordlige kysten av øya Malta i Middelhavet. Byen ligger kun 10 km fra det livlige feriestedet St. Julians og i underkant av 20 km fra hovedstaden Valletta. Det er et populært reisemål for både familier som reiser med barn, par og vennegrupper med en flott kystlinje og et bredt utvalg av fornøyelser og aktiviteter. Både Bugibba og Qawra utgjør sammen området St. Pauls Bay, som er Malta sitt mest besøkte reisemål. Langs den populære kystpromenaden fra Qawra til Bugibba finner du et stort utvalg av hyggelige restauranter. Promenaden egner seg perfekt til slentreturer i solnedgangen eller en frisk løpetur om morgenen.

Attraksjoner og aktiviteter i Bugibba

Bugibba tiltrekker seg turister som ønsker å nyte deilig sol- og badeliv ved Middelhavet. Kystlinjen langs byen er preget av små bukter, klipper og steinete strender og en hyggelig havn og strandpromenade. Her finner du badeområder som er godt egnet for barnefamilier på sommerferie, med grunt og klart vann, moderne fasiliteter og nærhet til spisesteder og strandbarer. Det er et bredt utvalg av vannsportaktiviteter som dykking, vannscooter og jetski, og muligheter for å bli med på båtturer til for eksempel den historiske St. Pauls-øya. Strandpromenaden og områdene rundt Bugibba inviterer også til utendørsaktiviteter som fotturer og sykkelturer i flott natur.

En av de mest populære attraksjonene i Bugibba er Malta National Aquarium, som ligger i nærheten av byen. Her kan du oppleve et stort utvalg av marine liv, inkludert haier, rokker og skilpadder, samt spennende aktiviteter som passer for både store og små. Det er også mange fornøyelsesparker i Bugibba, inkludert en minigolfbane og Go-Kart-bane som byr på moro for hele familien. Det er verdt å besøke markedet i Bugibba om du ønsker å kjøpe lokale produkter, håndverk og suvenirer. Du kan også ta dagsturer til nærliggende byer som St. Pauls Bay og Mellieha som ligger nord for byen, eller dra sørover på øya til populære steder som St. Julians og hovedstaden Valletta.

Når er det best å reise til Bugibba?

Sommeren, spesielt fra juni til august, er høysesong på Malta med temperaturer opp mot 30 grader og solrike forhold. Det er perioden hvor flest turister besøker Bugibba og det er mye liv i feriebyen. Om du ønsker å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene er det fint å besøke Malta på våren og høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet og på høstferie er det ideelt for sightseeing og utendørsaktiviteter på Malta. Vinteren er lavsesong med mindre turister og det er mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Bugibba

Matkulturen på Malta reflekterer Middelhavet sine smaker. I Bugibba vil du finne restauranter som serverer tradisjonelle maltesiske retter, som pastizzi (fylte bakverk) og bragioli (fylte biffruller). I tillegg har byen et godt utvalg av internasjonale spisesteder som serverer smaker fra flere verdenshjørner. Nærheten til Middelhavet byr på god tilgang til fersk sjømat og du kan glede deg til deilige fiskeretter servert på maltesisk vri. Spar plass til noe søtt etter måltidet! Byen har flere kafeer og bakerier hvor du kan nyte lokale bakverk og søtsaker.

Bugibba er kjent for et yrende natteliv. I gatene rundt den store plassen i Bugibba finner du mange puber, sportsbarer og cocktail-barer som byr på underholdning og god stemning. Det er også flere utesteder og nattklubber hvor du kan danse inn i de sene nattetimer.

Fly og hotell i Bugibba

Fra Norge er det enkelt å komme seg til Bugibba på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Flyplassen ligger ca 20 km fra sentrum av Bugibba og det enkleste er å ta en taxi som er tilgjengelig utenfor terminalbygningen. Turen tar vanligvis rundt 30-40 minutter, avhengig av trafikken. Du kan også ta offentlig buss fra flyplassen til sentrum av Bugibba, som er et rimeligere alternativ, men du må gjøre et bussbytte i Valletta for å komme deg til sentrum av Bugibba. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker å utforske Malta i eget tempo, for eksempel på dagstur til den livlige feriebyen St. Julians.

Bugibba tilbyr gode overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du små hoteller, all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, og store ferieleiligheter og feriehus til leie.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Bugibba og Malta!

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Bugibba

Populære hoteller i Bugibba

Malta, Bugibba
8,5
Meget bra
1369 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Bugibba
8,8
Meget bra
813 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Bugibba
7,6
Bra
795 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Bugibba?

7,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 25 anmeldelser