Reiser til Funchal

Når man for første gang reiser til Funchal blir man overrasket over hvor mye Funchal brer seg ut over de omkringliggende fjellveggene, og hvor høyt visse deler av Funchal by ligger. Funchal er i sannhet en dramatisk beliggende og vakker "hovedstad" og er alene en hel reise til Madeira verdt! 

En lang historie 

De første innbyggerne kom til Madeira for mer enn 500 år siden. Funchal ble utnevnt til by den 21. august 1508 ved dekret av kongen Manuel I. Byens navn stammer fra den søtlige duftende vilde urten Foeniculum vulgare, på norsk fennikel, som var utbredt på stedet da de første kolonistene ankom til øya. 

Funchals mange severdigheter

Funchal er ikke bare i besittelse av en fantastisk beliggenhet, et attraktivt klima og en overflod av gode hotell og resturanter hvor man kan smake på den lokale Madeira-vinen og lokale spesialiteter. Funchal rummer også et valg av frodige hager, et hyggelig havneområde, elegante forretninger og rike, historiske severdigheter. Blandt disse finner man den nesten 500 år gamle katedralen, Sè, som ble bygget av en av Kong Manuel Den Førstes arkitekter som ble sendt på reise til Madeira alene for å bygge katedralen. 

Funchal byr også på det fargerike og levende bymarkedet "Mercado dos Lavradores" i Rua Boa Viagem, hvor bønder fra hele Madeira reiser for å selge deres produkter, og det spesielt i helgene. Du har også den overdådige botaniske hagen, Jardim Botanico, som ikke bare samler på de mest eksotiske tre- og blomsterarter på Maderia, men den har også en storslått utsikt over Funchal by, fjellene og havet. 

Monte

Monte er et av de mest severdige områdene på hele Madeira og sammenlignes ofte med Sintra på fastlandet fordi det også har mange gamle slott og ligger i flott natur.

I Monte finner man en tropisk hage full av planter og blomster, en del av dem finnes kun på Madeira. Det er også et museum ved hagen og kirken Nossa Senhora do Monte som tiltrekker seg en del pilgrimmere, spesielt rundt de religiøse festlighetene den 15. august hvert år. Tett på den tropiske hagen ligger Quinta Jardins do Imperador med de flotte Malakoff tårnene som gir en flott utsikt over hele Funchal. 

En spesiell opplevelse ved Monte er kassebilene man kan kjøre i ned til Funchal. Man blir skubbet alle fire kilometerne av to menn i tradisjonelt tøy. For å komme seg opp til Monte tar man kabelbanen, hvor toppen byr på en fantastisk utsikt. 

Terreiro da Luta

To kilometer fra Monte ligger Madeiras største monument Terreiro da Luta. Monumentet som er en hyllest til fred og jomfru Maria, ble reist i 1917 etter at tyske ubåter hadde bombet Madeira. 

Den økologiske parken 

I nærheten av Poiso finner man Funchals økologiske park som strekker seg over tusen hektar og blandt annet inneholder et vakkert fjellrikt landskap med fantastiske utsikter. To av Madeiras høyeste punkt ligger også her: Pico do Areeiro (1.810m) og Pico Ruivo (1.862m). 

Lidoen i Funchal 

Lidoen ligger et par kilometer fra Madeiras hovedby Funchal, omkranset av dramatiske og frodige fjell og det store Atlanterhavet som avgrenser Madeira på alle sider. Lidoen er Madeiras moderne ferieområde og intet sted på Madeira finner man så mange hotell, barer og resturanter konsentrert på samme sted. I Lidoen er det hotell for enhver smak, fra økonomi-hotellene til luksusklassen, og en del av hotellene ligger tett på kysten eller helt ned til vannet med attraktive svømmebasseng og storslått utsikt. 

Lidoen bugner også av gode resturanter på alle nivåer, med både lokal og internasjonal mat, og med rike muligheter for å smake på den legendariske Madeira-vinen. I Lido-området finner man også de berømte havbadene som ligger ned mot Madeirakystens dramatiske klipper og har en storslått utsikt til Atlanterhavet. Langs disse havbadene går Lidoens vakre strandpromenade, flankert av palmer og frodige botaniske hager og kystlinjens klipper. Grunnet de mange mulighetene som Lidoen byr på, velger mange å bo i Lidoen frem for i selve Funchal by når de reiser til Madeira.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Funchal

Populære hoteller i Funchal

Portugal, Madeira, Funchal
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Madeira, Funchal
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)