Reiser til Funchal

Når man tar en reise til Funchal, Madeira sin største by, byr det på en unik kombinasjon av historie, kultur og et frodig landskap. Utforsk den sjarmerende gamlebyen, imponerende arkitektur, fargerike markeder og fantastiske naturopplevelser! Bestill en billig reise til Funchal med Solfaktor!

Funchal som reisemål

Funchal er en by på sørkysten av Madeira, denne øya som tilhører Portugal og som befinner seg i Atlanterhavet. Det er hovedstaden i regionen Madeira og byen har over 100 000 innbyggere. Funchal ligger vakkert til med hvitkalkede hus omgitt av høye fjell og dype daler med frodig natur, og som inviterer til en unik blanding av historie, kultur og naturskjønt landskap på ferie. De siste tiårene har Funchal blitt et populært reisemål som tiltrekker seg tusenvis av turister årlig.

Strandliv og attraksjoner i Funchal

For deg som ønsker å nyte sol og bad på ferie i Funchal er et besøk til Barreirinha Beach Complex å anbefale. Her finner du et basseng fylt med sjøvann, solsenger, soldekk og direkte tilgang til havet. Du kan også besøke Praia Formosa, som er den største offentlige stranden i byen og består av flere små bukter med svart, vulkansk sand. Et yndet sted å nyte sol, deilig badevann og ta en drink på en av strandbarene.  

Det er mange spennende attraksjoner i Funchal sin gamleby, som også er kjent som Zona Velha. Her finner du blant annet katedralen i Funchal og klosteret Santa Clara som er verdt å besøke. Du kan spasere rundt i koselige brosteinsgater og beundre historiske bygninger, imponerende arkitektur og ta turen innom hyggelige markeder.

Liker du fart og spenning kan du ta en tur med taubanen fra Funchal sentrum til toppen av Monte-fjellet og nyte panoramautsikt over byen og havet. På toppen av Monte-fjellet kan du besøke Monte Palace tropiske hage og ta en spennende ake-sledetur nedover de bratte gatene.

>> Les mer om din ferie til Portugal

>> Les mer om din ferie til Madeira

Når er det best å reise til Funchal?

Funchal har et subtropisk klima som gir behagelige temperaturer året rundt. På sommeren fra mai til september er det varmt og tørt, med temperaturer rundt 25 grader. Vintermånedene fra oktober til april er milde, men utsatt for nedbør. Spesielt i regnsesongen mellom november og februar. Høysesongen og den beste tiden å reise til Funchal på er om våren og sommeren, når det er solrikt og varmt og øya blomstrer med fargerike blomster.

Aktiv ferie og matopplevelser i Funchal

Funchal inviterer til en rekke spennende aktiviteter for deg som søker aktiv ferie på Madeira. Utforsk de imponerende fjellene rundt byen på fottur eller følg de berømte levada-stiene som tar deg gjennom spektakulært landskap, med fossefall, skoger og fantastisk utsikt.

For de som liker vannsport er det gode muligheter for både dykking, snorkling og båtturer rundt øya på ferie. Du kan også leie sykkel og utforske byen på to hjul, eller ta en adrenalinfylt paragliding-tur som gir fenomenal utsikt over Funchal, kysten og omkringliggende områder.

Du finner et godt utvalg av kafeer og restauranter i Funchal Både i gamlebyen og langs byens havnepromenade. Her kan du smake lokale spesialiteter fra regionen, delikate sjømatretter, smakfulle oster, fersk frukt, grønnsaker og lokale søtsaker og kaker. Utelivet i Funchal byr på en livlig atmosfære med barer og nattklubber hvor du kan nyte en drink med live musikk og god stemning.

Fly og hotell i Funchal

Det er enkelt å komme seg til Funchal fra Norge. Det går direkteflyvninger fra Oslo Gardermoen til Madeira internasjonale flyplass (FNC) og flyturen tar ca 5 timer og 15 minutter. Ellers finnes det flere avganger med mellomlanding i Lisboa, på fastlandet i Portugal. Når du lander på Madeira flyplass er det ca 12 km til sentrum av Funchal, og du kan både ta buss eller taxi. Det går regelmessig buss mellom flyplassen og sentrum langs kysten, og turen tar rundt 30-40 minutter. Det er også taxi tilgjengelig utenfor ankomsthallen og turen til Funchal tar vanligvis rundt 20-30 minutter, avhengig av trafikken. Flere velger også å ha leiebil for å ha mer frihet til å utforske omkringliggende områder i eget tempo. Du kan velge om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

Du finner et godt utvalg av overnattingsmuligheter i Funchal som passer for både par og familier på ferie. Her kan du velge blant store all-inclusive resorts, koselige boutique-hoteller og flotte ferieleiligheter. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Funchal!Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Funchal

Populære hoteller i Funchal

Portugal, Madeira, Funchal
9,8
Fantastisk
756 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,2
Fantastisk
694 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Avstand til sentrum: ca. 3.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fantastisk
817 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Funchal?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 25 anmeldelser