Reiser til Kalymnos

Kalymnos er den fjerde største øyen i øygruppen Dodekanesene, som ligger ved Bodrum-halvøya. Få kilometer sør for Kalymnos ligger den populære ferieøya Kos, og fra Kalymnos går det regelmessige fergeforbindelser til blant annet Kos og Leros, som du kan besøke som en del av en ferie på øyhopping. 

Ved første blikk fremstår Kalymnos gold og dramatisk med sine ville klippespring, men mellom klippene ligger grønne, frodige daler der det dyrkes sitrusfrukter, oliven og grønnsaker. På tross av de golde og tørre fjellskråninger dufter luften av timian, salvie og oregano, som sammen danner grunnlaget for den berømte honningen som Kalymnos er kjent for. 

Honning er imidlertid ikke det eneste naturlige produktet som øya er kjent for. Dodekanesene og spesielt Kalymnos har vært kjent siden antikken for å dykke etter naturlige sopp. Før de fant opp utstyr for å puste under vann, nådde svampdykkerne rutinemessig en dybde på 30 meter ved en innånding. På Kalymnos kan du med litt flaks fortsatt se lokal høsting av naturlig sopp. Reiser du hit på våren eller sensommeren, hvor turene typisk er billigere, kan du også være så heldig å delta på en spesiell seremoni som holdes i forbindelse med sopphenting. Når båtene seiler ut om våren for å hente sopp, holdes det store avskjedsseremonier, samt velkomstseremonier når de kommer tilbake på sensommeren og høsten.

Idylliske badebukter og strender

Nå til dags er det ikke lenger høsting av sopp som utgjør det viktigste levebrødet for øyas rundt 16 000 fastboende. Turismen har nå tatt over denne rollen, og det er åpenbart hvorfor feriegjester har fått øynene opp for Kalymnos.

Øya lokker med vakre strender mellom klipper, små koselige byer og en avslappet atmosfære. Strendene består av grovkornet sand, grus eller stein. Den største finnes ved Massouri på vestkysten. Er det sol og strand som står høyest på ønskelisten på din ferie? Ja, da kan det også anbefales å ta en utflukt til den lille øya Pserimos, som ligger mellom Kos og Kalymnos. Her kan du nyte en idyllisk lagune med en fin, barnevennlig sandstrand og hvor det innen kort avstand ligger hyggelige tavernaer.

Skal det avslappende strandlivet ved det krystallklare havet kombineres med litt mer aktive opplevelser på turen til Kalymnos? I nyere tid har øya blitt et yndet reisemål for sportsklatrere. Her er utallige utfordringer i alle vanskelighetsgrader. Faktisk har klatring blitt så populært her at øya arrangerer en klatrefestival hvert år. I tillegg er det også gode muligheter for å ta naturskjønne vandreturer eller dyrke forskjellige former for vannsport.

Det er flere koselige byer rundt på øya. Den største er havnebyen Pothia, hvor du finner et godt utvalg av butikker og en livlig strandpromenade med mange barer og tavernaer.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kalymnos