Reiser til Rhodos by

Rhodos by er hovedstaden på den greske øya med samme navn, og ligger plassert helt nord på øya. Her finner du en god blanding av byliv med handlegater og barer, samtidig som du også kan velge sol og bad på stranden.

Rhodos by har både historie, syden-følelsen og et yrende natteliv. Rhodos sin gamleby finner du ikke langt fra havna. Gamlebyen er omkranset av en bymur, og på innsiden finner du trange gater med små butikker og torg med mange restauranter. Ikke langt unna bymurene finner du en mengde restauranter, barer og diskotek. I sentrum av byen finner du bargata. Hit kommer festglad ungdom fra hele Skandinavia hver sommer for å feste til tidlig på morgenen.

Det er et stort utvalg restauranter i Rhodos by, alt fra greske tavernaer, italienske pizza- og pasta restauranter til sushi barer og fiskerestauranter.

Hvis du vil ha pause fra fest og historie kan du bevege deg mot tuppen av øya, og litt i utkanten fra sentrum i Rhodos by. Her finner du flere hoteller og to strender. På venstre side av odden finner du Windy Beach med grus og stein. Her blåser det en del, men ønsker du en mer vindstille strand kan du ligge på Elli Beach – på høyresiden av odden.

I sommersesongen går det direktefly fra Gardermoen til Rhodos flyplass (RHO). Flyplassen ligger 15 km sørvest for Rhodos by og du kommer deg enkelt til sentrum med taxi eller buss.

Hvem passer dette reisemålet for?

Rhodos by er for deg som ønsker å kombinere en opplevelsesferie med sol og bad. Du kan fint ligge på stranden på dagtid, for så å oppleve bylivet, utelivet og historie til alle døgnets tider.

Når er det best å reise hit?

Den beste tiden å reise til Rhodos by er i perioden mai til oktober. I juli og august kan det være veldig varmt.

En billig ferie i Rhodos by med Solfaktor

Rhodos by har alt! Fra den romantiske, gammel bydelen, erklært verdensarv av UNESCO med smale, bilfire, brosteinsbelagte gater, til den mer moderne bydelen med masse gode butikker, restauranter og barer, til flotte strender med alskens vannsport å by på. Du finner unike historiske bygninger, deriblant middelalderske festninger og en av Europas mest spektakulære bymurer. 

Du kan reise til Rhodos daglig, ettersom vi alltid tilbyr valgfri avreisedag og reiselengde. Fly med direktefly fra Oslo Gardermoen, eller med en mellomlanding i sentraleuropa. Du finner mer informasjon om alle flyreiser i søkemotoren, og naturlighvis også priser på reisene til Rhodos by og andre reisemål i Hellas. 

Severdigheter 

Den største severdigheten i Rhodos by er uten tvil den gamle bydelen! Den er omkranset av den enorme forsvarsmuren fra det 15. og 16. århundre og bygget av riddere av  Johanniter-ordenen. Når du har passert dette imponerende forsvarssystemet av murer, broer og tunneller kommer du inn i en unik, middelaldersk verden, omhyggelig restaurert av italienerne under deres regjeringsperiode. Når du vandrer mellom murene her i dag vil du garantert føle deg som om du er tilbake i tiden da korsfarerne reiste fra øya til Det Hellige Land.

Men byen bærer også spor av andre kulturer. Tyrkerne har byd op minareter, moskeer og hammans (arabiske bade) rundt omkring i byen i løpet av deres regjeringstid. Du vil se spor av det arabiske herredømme gjjenom de middelalderske husene med trebalkonger og vindusgitter. Du ser fortsatt disse arabiske sporene i den tyrkiske bydelen. 

Et besøk til byens arkeologiske museum med dens berømte statue fra det første århundre f.Kr., kjent som Afrodite av Rhodos, kan også varmt anbefales. 

Strender

Rhodos by byr også på gode muligheter for strandelskere. Innen for byens grenser finner du stranden Psaropoula, som byr på  stille, varmt vann og mange strandfaciliteter, der du kan kjøpe forfriskninger og annet. 

Hvis du derimot er på utkikk etter en strand med vannsports-faciliteter bør du heller ta en tur til stranden Faliraki, hvor du tilbudet er mye bredere med blant annet bananbåt, vinnsurfing og dykking. 

Begivenheter

Middelalderfestival: En av Rhodos bys nyeste begivenhet er middelalderfestivalen som finner sted i juni måned og fører den gamle bydelen tilbake til sine middelalderske røtter. Festivalen byr blant annet på folk i middelaldersk utkledning, historiske forestillinger, parader og et ridder-show ved voldgraven i gamlebyen. 

Rockefestival: Også Rhodos Rockefestival avholdes i juni og er en hyllest til noen av verdens mest kjente rockeband med opptredner fra forskjellige coverband. Festivalen finner sted i Rhodos sitt vakre amfitieater. 

Mat og drikke

Som med nesten alt i Rhodos by vil smakene og rettene du finner avhenge av hvor i byen du befinner deg. 

I den gamle bydelen finner du en blanding av kaféer, barer og familievennlige spisesteder, alle sentrert rundt Kypros-plassen. Det er mange tradisjonelle restauranter og tavernaer i dette området, som tilbyr et bredt utvalg av lokale retter og drikke, enten du er sulten etter tzatziki, mousaka eller souvlaki eller en flaske kjølig retsina. 

I den nye bydelen er restaurantene og barene generelt mer livlige og moderne. Disse har dessuten et bredere utvalg av internasjonale retter og en større meny av alkoholholdige drikkevarer. 

Langs stranden finner du mange hyggelige kaféer, snackbarer og tavernaer, som er opplagte til en frokost eller en forfriskning etter en formiddag på stranden. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Rhodos by

Populære hoteller i Rhodos by

Hellas, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje