Reiser til Mykonos

Oppdag det mest glamorøse øylivet i Hellas! Med en reise til Mykonos blir du invitert til et yrende uteliv, luksuriøst strandliv og spennende aktiviteter. Med ikoniske hvitkalkede hus, historiske severdigheter og vakre solnedganger i Egeerhavet er du sikret en uforglemmelig ferie. Bestill en billig reise til Mykonos med Solfaktor!

Mykonos som reisemål

Mykonos er en øy i Hellas, i øygruppen Kykladene i Egeerhavet. Den ligger mellom Tinos, Syros, Paros og Naxos og er en av de store ferie og turistdestinasjonene i Egeerhavet. Øya er først og fremst kjent for sin ville festscene som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. I tillegg er Mykonos kjent for eksklusivt strandliv, historiske severdigheter, hvitkalked arkitektur, kulinariske matopplevelser og storslåtte aktiviteter. Takket være beliggenheten er Mykonos også et ledende reisemål for øyhopping i Hellas.

>> Les mer om din reise til Hellas her

>> Les mer om din ferie til Paros her

>> Les mer om din reise til Santorini her

Strandliv på Mykonos

Mykonos er den øya i Kykladene som er mest kjent for eksklusivt og festlig strandliv. Paradise Beach er en av de mest berømte strendene på øya og her kan du nyte livlig feststemning og musikk med strandbarer som holder det gående hele dagen og natten. Dette er også et eldorado for vannsport-entusiaster og her tilbys aktiviteter som vindsurfing og jetski. Du finner et bredt utvalg av vannsportaktiviteter, inkludert kitesurfing og snorkling, på mange av strendene på Mykonos.

Like i nærheten ligger Super Paradise Beach. Som også er kjent for sitt pulserende strand- og uteliv. Her finner du strandklubber med live DJ-er og det arrangeres ofte strandfester som gjør dette til en av Mykonos sine mest populære strender. Psarou Beach er en eksklusiv strand som tiltrekker seg et sofistikert publikum på ferie. Her finner du elegante beach clubs med førsteklasses fasiliteter og her handler det først og fremst om å se og bli sett.

Ornos Beach er en familievennlig strand på Mykonos med et bredt utvalg av fasiliteter. Inkludert solsenger, restauranter og vannsportaktiviteter. Stranden har en avslappet atmosfære og skiller seg fra feststemningen og luksuslivet på mange av de andre strendene på Mykonos. Stedet passer godt for familier på ferie og er et flott sted å tilbringe en avslappende dag ved det fantastiske Egeerhavet.

Matopplevelser og uteliv i Mykonos

En reise til Mykonos byr på kulinariske matopplevelser fra det greske kjøkkenet. I likhet med andre øyer i Kykladene er det spesielt fersk sjømat som står på menyen. Her kan du nyte grillet fisk, ferske østers, blekksprut og reker. Mange av restaurantene på øya får daglig fangst direkte fra havet og de bruker lokale ingredienser for å sikre autentisk smak og kvalitet. Samtidig finner du de tradisjonelle rettene som Hellas er kjent for som moussaka, stifado, meze, gyros og souvlaki. Du kan også prøve lokale spesialiteter og delikatesser som gir deg en smak av Mykonos sin kulinariske arv. 

Gode matopplevelser og god vin går hånd i hånd. Mykonos er kjent for sin vinproduksjon og det er populært å bli med på vinsmaking. Besøk vingårder og smak på lokale viner laget av druesorter som assyrtiko, malagousia og athiri på din ferie til Mykonos.

Mykonos er et av de beste stedene for yrende uteliv i Hellas. Den livlige atmosfæren tiltrekker seg festglade turister fra hele verden som ønsker å oppleve den glamorøse festscenen. Eksklusive beach clubs og nattklubber holder festen gående til tidlig på morgenen og her finner du et trendy publikum, høy partyfaktor og internasjonale DJ-er. 
Mykonos er kjent for glam og luksusliv, men tilbyr et variert uteliv som passer for enhver smak.
Nattklubber som Cavo Paradiso, Paradise Club og Scandinavian Bar er noen av de mest kjente stedene å feste på Mykonos.

Når er det best å reise til Mykonos?

Øyene i Kykladene og Mykonos har et behagelig middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Fra juni til midten av september er det høysesong og i denne perioden ligger temperaturen på mellom 25 og 30 grader. Våren (april og mai) og høsten (september og oktober) er også fine tidspunkt å reise til Mykonos på. Spesielt om du ønsker å styre unna den varmeste tiden og de største folkemengdene. I denne perioden er det mange solrike dager og det klare Egeerhavet er fortsatt behagelig for bading. Lavsesongen på Mykonos er på vinteren mellom november og mars. Da er mange butikker og restauranter stengt og det er mer utsatt for nedbør.

Attraksjoner og aktiviteter på Mykonos

Mykonos tiltrekker seg turister fra hele verden og byr på et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter. Besøk sjarmerende Mykonos by, også kjent som Chora, med sine hvitkalkede kykladiske hus, brosteinsbelagte gater og pittoreske vindmøller. Her kan du vandre i smale smug, besøke fargerike butikker, ta en kaffe på en koselig kafé og oppleve det pulserende nattelivet byen har å tilby på din ferie.

Bli med på båttur fra Mykonos til den nærliggende øya Delos som er et av de viktigste arkeologiske stedene i Hellas. Utforsk vel bevarte ruiner av den gamle byen og bli kjent med dens historie og betydning som et senter for handel og kultur i antikken. Delos står på UNESCOs verdensarvliste og inviterer til en fascinerende kulturopplevelse.

I likhet med Santorini og andre øyer i Hellas er Mykonos kjent for sine spektakulære solnedganger og du finner flere steder på øya hvor du kan nyte solens naturlige skjønnhet. Et av de mest populære stedene er Little Venice hvor du kan slappe av på en restaurant eller bar med utsikt over Egeerhavet. Her kan du nyte den fargerike himmelen mens solen går ned i horisonten.

Besøk Armenistis fyrtårn som ligger på nordspissen av øya og nyt den fantastiske utsikten over det storslåtte Egeerhavet. Fyrtårnet er et ikonisk landemerke på Mykonos og er et flott sted å ta bilder eller se solnedgangen.

>> Les mer om din reise til Kykladene her

>> Les mer om din ferie til Dodekanesene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Sporadene her

Fly og hotell på Mykonos

Med egen flyplass og direkteflygning i høysesongen er det enkelt å komme seg fra Norge på en reise til Mykonos. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Mykonos flyplass (JMK) tar ca 4 timer og 5 minutter. Du kommer deg enkelt fra flyplassen til de ulike destinasjonene på øya med enten taxi eller buss. Taxier finner du utenfor terminalbygningen og de opererer med faste priser basert på soner på øya. Det rimeligste alternativet er buss som blant annet kjører regelmessig til Mykonos by og turen tar i underkant av 30 minutter. 

Flere velger også å ha leiebil på ferie til Mykonos. Du finner flere utleiefirmaer på flyplassen, men vær oppmerksom på at det kan være kø og lang ventetid på flyplassen i høysesongen. Reiser du på sommeren er det derfor lurt å planlegge på forhånd. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

Mykonos byr på et rikt utvalg av overnattingsmuligheter. Her finner du noe for enhver smak og øya passer spesielt godt for par, venner og familier. Du kan velge mellom sjarmerende ferieleiligheter og feriehus, eksklusive all-inclusive resorts med mange fasiliteter eller mindre boutique hoteller som gir en mer lokal følelse. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Kykladene og ferie til Mykonos!Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål på Mykonos

Populære hoteller på Mykonos

Hellas, Mykonos, Mykonos by
9,3
Fantastisk
263 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Mykonos, Mykonos by
9,7
Fantastisk
283 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Mykonos, Mykonos by
9,4
Fantastisk
255 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)