Reiser til Mykonos

Mykonos, i Hellas, er en vakker øy med små hvitkalkede hus, blomster, blått treverk, vindmøller, koselige restauranter og kafeer. Altså, alt vi forbinder med gresk atmosfære. Mykonos tilhører øygruppen Kykladene og ligger midt i Egeerhavet.

Den største byen på øya er Mykonos by eller Chora som de lokale kaller den. Her ligger alle klubbene og barene og i høysesongen er det et hektisk uteliv med mange jet-settere som kommer hit for å feste. Dette merkes også på prisene på øya.

Flere av de store strendene har mange feriegjester i sesongen så det kan være lurt å utforske omgivelsene for å finne en strand som ikke er fullpakket. På de store strendene er det et stort utvalg av vannsportsaktiviteter og dykkemuligheter. Det turkisblå krystallklare vannet vil garantert gi deg flotte dykkeopplevelser.

Mykonos sin historie og kultur strekker seg tilbake til før antikken og Mykonos har en stor plass i den greske mytologien. Legger du ferieturen hit kan du enkelt ta en båt å besøke de andre øyene i arkipelet som bl.a Paros og Antiparos.

Mykonos har gode bussforbindelser, og det er enkelt å leie seg både bil og moped.

De 33 bebodde øyene i Egeerhavet, som utgjør den greske øygruppen Kykladerne, har noe for alle. Her finner du naturskjønne øyer som inviterer til turer og sykling. Øyer med fantastiske strender som er ideelle til en avslappende badeferie med familien og øyer med et livlig nattliv hvis du er for fest og farger. Mykonos hører til blant sistnevnte øygrupper med størst utvalg av barer og nattklubber, men det er langt fra den eneste grunnen til å reise ned til den vakre øya. 

Flotte strender, hyggelige tavernaer og pulserende nattklubber 

I Paradise og Super Paradise er det minst like mye liv på barene som nede på stranden. Foretrekker du litt roligere omgivelser, er det Psarou og Elìa-strendene du besøker. Hvor parasoller og liggestoler kanskje koster en smule mer enn ellers, men hvor det er gode sjanser for å se berømtheter på de mange gode restaurantene. Reiser du til Mykonos med familien er den lille landsbyen Plati Yialos, som ligger få kilometer fra hovedbyen, et opplagt valg. Her finner du utover en deilig badestrand med masse av vannsportmuligheter alle de familievennlige restaurantene og innkjøpsmulighetene som skal til for at dere får en vellykket ferie. 

Drar du i stedet til Mykonos by (Chora) finner du en by som er rik på klubber og kafeer med masse av liv det meste av døgnet. Men du kan også gå i hovedbyen med å utforske dens sjarmerende labyrintiske gater. Som rommer en rekke av av boutiques, gallerier, fortausrestauranter og stilfulle barer. Samtidig har byen klart å bevare mye av sin opprinnelige atmosfære takket være de små kirkene, vindmøllene og de idylliske hvitkalkede kubehusene med blått treverk og blomstrende bourgonvillaer. 

Dra på tur med båt eller bil 

Mykonos er en av de minste øyene i Kykladerne så du har alle øyenes byer og attraksjoner innenfor rekkevidde. Med mindre du heller vil ta det helt rolig på stranden i ferien. Det er en fin opplevelse å dra på tur til noen av øyas mest populære strender med en av turbåtene som seiler regelmessig i høysesongen. Vil du også utforske noen av de mer uberørte strendene på nordkysten, vil det være lettest i leiebil. Er du historisk interessert kan det også anbefales å dra på tur til den nærliggende lille øya Delos. Som er kjent for sine oldtidsruiner. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål på Mykonos

Populære hoteller på Mykonos

Hellas, Mykonos, Tourlos
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Mykonos, Mykonos by
9,6
Fantastisk
720 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Mykonos, Platys Gialos
9,5
Fantastisk
518 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)