Reiser til Samos

Samos er en av de eldste øyene i Hellas og inviterer til sol og bad i naturskjønne omgivelser. Her kan du oppleve rik historie, flotte strender og spennende aktiviteter. Nyt gode matopplevelser og autentisk gresk kultur på ferie på Samos. Bestill en billig reise til Samos med Solfaktor!

Samos som reisemål

Samos er en øy i det østlige Egeerhavet som tilhører Hellas og øygruppen Sporadene. Øya ligger nær det tyrkiske fastlandet og hovedstaden er Samos by (Vathy) som ligger på nordøstkysten med den største havnen. Samos har en rik historie og har vært befolket siden 3. årtusen fvt. Det har vært en vekslende historie og øya har vært erobret av flere. Blant annet under tyrkerne (Det osmanske riket). På starten av 1900-tallet ble Samos en del av Hellas

Ønsker du en autentisk opplevelse av Hellas med historiske severdigheter, gode matopplevelser og storslått natur er en reise til Samos nettopp for deg.

Strandliv på Samos

På en ferie til Samos finner du et stort utvalg av flotte strender og det krystallklare Egeerhavet inviterer til sol- og badeliv. Mange strender inviterer til ulike vannsportaktiviteter som vannscooter, kajakk og bananbåt. Tsamadou Beach er en av de mest kjente strendene på Samos og ligger nær landsbyen Kokkari. Her kan du nyte strandliv i naturskjønne omgivelser med frodig vegetasjon og klipper. Potokaki Beach, som ligger nær byen Pythagorion, er også populært blant reisende. Denne stranden er bred og lang med myk gylden sand. Perfekt for barnefamilier på ferie. Stranden har solsenger, parasoller og flere strandbarer som tilbyr forfriskninger i varmen.

Votslaki Beach er en langstrakt rolig strand som ligger i byen Ormos Marathokampos (også kalt Votsalakia). Stranden er langgrunn og du finner flere strandbarer og restauranter langs strandpromenaden. Ønsker du å utforske en litt mer avsidesliggende strand under en ferie på Samos kan du besøke Potami Beach som ligger på øyas nordlige kyst. Nær byen Karlovassi. Her kan du nyte strandliv omgitt av frodig vegetasjon, krystallklart vann og fargerike natursteiner.

>> Les mer om din reise til Hellas her

>> Les mer om din ferie til Skiathos her

>> Les mer om din reise til Skopelos her

Attraksjoner og aktiviteter på Samos

Øygruppen Sporadene er kjent for øyer med vakkert og frodig landskap, og Samos er intet unntak. Her finner du attraksjoner og aktiviteter for alle og enhver på ferie. Pythagorion er en av de mest kjente destinasjonene på øya og er et yndet reisemål for mange. Byen er oppkalt etter Pytagoras, gresk matematiker, filosof og astronom fra oldtiden, som ble født på Samos. Her kan du utforske sjarmerende smug, besøke det arkeologiske museet, og nyte den pittoreske havnen med sine koselige tavernaer og kafeer.

I nærheten av Pythagorion ligger Heraion. Et imponerende arkeologisk område dedikert til gudinnen Hera. Stedet var en helligdom i antikken og her finner du greske og romerske monumenter og ruiner, og Heratemplet som står på UNESCOs verdensarvliste.

Samos er også kjent for sin vinproduksjon og det er populært å besøke en av de lokale vingårdene. Her kan du oppleve vinproduksjonsprosessen og nyte en smaksprøve av de mange vinene øya har å tilby.

Når er det best å reise til Samos?

Samos nyter godt av de gunstige værforholdene i Egeerhavet og har et behagelig middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, regnfulle vintre. Den beste tiden å reise til Samos på er fra juni til september. I denne perioden kan du forvente solfylte dager med høye temperaturer og minimalt nedbør. 

Høysesongen er juli og august, som er de varmeste månedene med gjennomsnittstemperatur på rundt 25 grader. Våren og høsten er også fine tidspunkter å besøke øya. Spesielt for de som foretrekker litt lavere temperaturer og mindre turister. På denne tiden er det ideelt å utforske øya til fots, besøke historiske steder og oppleve den vakre naturen på Samos.

Vinteren på Samos er fra desember til februar/mars. I denne perioden er det mildt med gjennomsnittstemperaturer på rundt 15 grader, men det er også den våteste tiden på året.

Matopplevelser og uteliv på Samos

Samos byr på herlige matopplevelser. Øya har spesielt et stort utvalg av fersk sjømat. Blant annet grillet fisk, calamari og blåskjell. Du finner også tradisjonelle greske retter som gyros, souvlaki og moussaka. Samt flere vegetarretter som f.eks dolmades (vinblader fylt med ris, urter og krydder) og paprika fylt med kjøtt. Samos er også kjent for sine velsmakende oster og her kan du nyte fersk fetaost og geitost fra bønder på øya.

Det er en selvfølge å nyte noe godt i glasset til gode matopplevelser. Øya er kjent for å produsere smakfull vin. Spesielt den berømte søte muskatvinen som absolutt bør prøves når du er på ferie på Samos.  

Samos byr ikke på det største utelivet sammenlignet med andre øyer i Hellas. Til gjengjeld har øya mange hyggelige havner og strandpromenader med koselige kaféer og barer i blant annet Pythagorion, Kokkari og Votsalakia. I sommersesongen kan du oppleve livlig natteliv i blant annet Samos by (Vathi) og Pythagorion. Her finner du barer og nattklubber som holder det gående til tidlig morgen samt flere strandbarer med forfriskende drikkevarer og stemningsfull musikk.

>> Les mer om din reise til Sporadene her

>> Les mer om din ferie til Kykladene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Dodekanesene her

Naboøyer

Øygruppen Sporadene kan også i tillegg skilte med andre kjente og populære naboøyer til Samos. Blant øyene i Sporadene er det lett å nevne de velkjente "Mamma Mia-øyene". Den vakre øye Skiathos er et paradis for strandelskere og flere titalls av de flotteste strendene i Hellas finner du her. På Skopelos vil du oppleve et langt mindre trykk av turisme som du ellers kan finne på andre øyer og her vil du oppleve en fantastisk frodig natur.

Aktiv ferie på Samos

Samos er perfekt på aktiv ferie med sin storslåtte natur. Du kan for eksempel ta en tur til Potami-fossene som ligger i nærheten av Karlovassi på øyas nordlige kyst. Herfra er det tursti gjennom frodig vegetasjon og kløfter før du kommer til de vakre fossene som inviterer til bading i naturlige bassenger. Det er også høye fjell på Samos som inviterer til fjellturer og vandring. Du kan ta turen til det mektige Kerkis-fjellet og utforsk kløften av Myloi, eller vandre langs kyststier og oppleve det vakre Egeerhavet.

Ønsker du å komme enda tettere på det storslåtte Egeerhavet kan du bli med på båttur og øyhopping til nærliggende øyer. Det er flere båtturer som tar deg med på eventyr til bukter rundt Samos, små øyer som Patmos eller du kan besøke Kusadasi på fastlandet av Tyrkia.

Fly og hotell på Samos

Det er enkelt å reise til Samos fra Norge. Fra mai til september går det direktefly fra Oslo lufthavn Gardermoen til Samos lufthavn (SMI) og flyturen tar ca 4 timer og 10 minutter. Du kan også reise til Samos med rutefly hele året med én mellomlanding.

Fra flyplassen kan du ta taxi som er tilgjengelig rett utenfor terminalbygningen eller du kan ta buss fra flyplassen til ulike destinasjoner på øya. Dersom du ønsker mer frihet til å utforske øya og komme deg til hotellet på egen hånd finner du flere bilutleiefirmaer på Samos lufthavn. Du kan velge å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

Samos tilbyr et bredt utvalg av overnattingsmuligheter og passer godt for par, familier og eldre. Her finner du både større all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, mindre boutique hoteller og flere ferieleiligheter og feriehus. Den greske øya i Egeerhavet har noe for enhver smak. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Samos og Sporadene!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Samos

Populære hoteller i Samos

Hellas, Samos, Kerveli
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 35 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Samos, Samos by
8,0
Meget bra
476 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Samos, Karpovoulos
9,5
Fantastisk
215 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 70 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)