Reiser til Samos

Samos er fødested for den store filosofen Pythagoras, og én Hellas´ grønneste og mest fruktbare øyer. Samos har perfekt jordsmonn for produksjon av både oliven og vin, og langs kysten ligger fantastiske strender, små klippelandskaper og badebukter i maleriske omgivelser langs turkisblått hav. 

Samos er en relativ stor øy og har mange vakre naturområder og hyggelige byer. På øya finnes alt fra små klippelandskaper og strender til plantasjer, skoger og vinmarker. De fleste strendene på Samos består av både sand og stein.

I brosteinsgatene i byene oser det av gresk atmosfære mellom hvitkalkede hus, og overalt finner du hyggelige restauranter og tavernaer.

Vi kan varmt anbefale at du bruker deler av ferien på å utforske øyas severdigheter. Øya har en lang historie, som tidvis har vært preget av både krig og okkupasjon. Det tyrkiske fastlandet ligger mindre enn to kilometer fra Samos, og inntil øya ble forent med Hellas i 1912 var den et uavhengig fyrstedømme. Både persere og Det osmanske riket har tidligere hatt herredømme over øya, men øyas historie går helt tilbake til antikkens Hellas. Samos sies å være fødested for Zevs hustru, gudinnen Hera. 

I våre dager er er en billig reise til Samos en mulighet til å oppleve den eldgamle historien side om side med dagens fornøyelser og naturligvis nyte solen og de mange deilige strendene. Mange feriegjester som reiser til Samos benytter også anledningen til å besøke storbyen Izmir i Tyrkia - med sin elegante strandpromenade - og oldtidsbyen Efesos. 

Samos er én av de mest fruktbare øyene i Hellas. Ikke på grunn av store nedbørsmengder, men takket være et rikt jordsmonn og mange sypresstrær, som er med på å holde jorda fuktig. Landskapet veksler mellom store jordbruksområder, pinjeskog, olivenlunder og vindruebusker. Langs kysten ligger det fine strender der man kan bade og slappe av under den varme solen.

Samos - en fruktbar øy med stemningsfulle byer

Det er enkelt å ta seg omkring på Samos. Mellom de store byene går det gode bussforbindelser, men man kan også leie en bil, moped eller sykkel og reise komkring og besøke de mange hyggelige byene på øya.

Alle småbyene på Samos bærer preg av den geuine, greske atmosfæren. Her finner du gamle bydeler som er vakkert bevart med brosteinlagte gater og hvitkalkede hus med smijernsbalkonger der familiene samler seg for å nyte gode middagsmåltider og holde øye med gatelivet.

Samos by er den største av byene på øya og innbyr til handel og koselig stunder med god mat og  mange restaurantene. Pythagorion er selve "charterhovedstaden" på Samos og ligger på sørkysten av øya. Her er det er det full fest i høysesongen. Den gamle fiskerlandsbyen Kokkari er Samos´ mest billedskjønne landsby, og på tross av sin popularitet har byen klart å bevare sin genuine sjarm.

Hvem bør oppleve Samos?

Samos passer for kjærestepar, familier og venner på tur. Øya har en god miks av rolige feriesteder og hektisk uteliv i byene. Ettersom at mange av strendene består av rullestein og ikke er spesielt grunne, kan det være lurt å velge et hotell med barnevennlig bassengområde dersom du reiser med mindre barn.

Når er det best å reise til Samos?

Sommeren starter allerede i mai og det varme været strekker seg langt inn i oktober. I juli og august kan det bli særdeles varmt. Høsten er gjerne en fin tid å besøke Samos på, men på denne tiden kan bølgene ved strendene være ganske voldsomme. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Samos

Populære hoteller i Samos

Hellas, Samos, Kampos
9,7
Fantastisk
49 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Samos, Kampos
9,0
Fantastisk
77 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Samos, Ormos Marathokampos
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje