Reiser til Athens Riviera 

Legg ferien til Athens Riviera i Hellas. Her kan du kombinere antikke severdigheter og kulturelle attraksjoner med fantastisk strandliv og uteliv. Bestill en billig reise til Athens Riviera med Solfaktor!

Athens Riviera som reisemål

Athens Riviera er kystområdet som strekker seg langs hovedstaden i Hellas og ut på halvøya Attika som ligger rundt Athen. Populære reisemål i dette området er blant annet Pireus, Alimos, Glyfada, Voula, Vouliagmeni og Anavissos. Her kan turister kombinere historie og kultur i storbyen med deilig strandliv ved kysten.

Attraksjoner og aktiviteter i Athens Riviera

Athens Riviera tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker å kombinere deilige badeliv ved Egeerhavet med storbyens sus og dus. Her finner du en rekke flotte sandstrender og badeplasser, og de mest populære ligger i Pireus, Alimos, Glyfada, Voula, Vouliagmeni og Anavissos. De fleste stedene tilbyr moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og vannsportaktiviteter, samt nærhet til spisesteder og strandbarer.

Langs Athens Riviera kan du besøke Poseidon-tempelet som er dedikert til havguden Poseidon og tilbyr fantastisk utsikt over Egeerhavet. Du finner en rekke antikke ruiner og arkeologiske steder i regionen Attika. Som for eksempel Vravrona og tempelet til Artemis, som begge gir et fascinerende innblikk i den rike historien og kulturelle arven til Hellas. Det er også verdt å besøke Lake Vouliagmeni, som er en geotermisk innsjø med varmt, helbredende vann hvor du kan unne deg termalbad og spa-behandlinger på din sommerferie.

Athen er hovedstaden i Hellas og regionen Attika, og byen er en skattekiste av aktiviteter og attraksjoner. Blant de mest kjente er Akropolis som troner over byen og er symbolet på antikkens Hellas med Parthenon-tempelet som lyser opp når solen går ned. Besøk også Det Panathenske stadion som er stedet for de første moderne olympiske leker, og gamlebyen Plaka med sine pittoreske gater og koselige tavernaer.

Når er det best å reise til Athens Riviera?

Høysesongen i Hellas er på sommeren og det er den travleste tiden på Athens Riviera. I denne perioden kan du forvente solrike forhold og høye temperaturer rundt 30 grader, og det er folksomt i kystbyene i Attika. Ønsker du å styre unna den varmeste tiden i Hellas, og de største folkemengdene, kan du besøke Athens Riviera på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelig å bade i havet og på en høstferie er det ideelle forhold for naturopplevelser og sightseeing i regionen Attika. Vinteren er lavsesong i Hellas med mer nedbør, vind og kjølige temperaturer, og det er færrest som besøker Athens Riviera. Likevel er det verdt å merke at du kan fortsatt nyte solfylte dager i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Athens Riviera

Hellas er kjent for sin smakfulle matkultur og du kan glede deg til gode matopplevelser på Athens Riviera. Kystbyene i Attika har et stort fokus på fersk sjømat med flere fiskerestauranter som serverer blant annet fiske-souvlaki og fritert blekksprut, og på mange av disse kan du nyte måltidet med utsikt over Egeerhavet. Du finner også greske tavernaer som serverer klassikere som moussaka, stifado og retter som inkluderer lokale ingredienser som oliven og fetaost. I tillegg er det flere moderne spisesteder som serverer internasjonale retter på Athens Riviera.

Utelivet på Athens Riviera er pulserende og variert, spesielt i høysesongen når flest turister besøker regionen Attika og tar seg en tur til syden. Utvalget av barer og utesteder varierer fra sted til sted, men mange kystbyer har livlige strandbarer og energiske nattklubber som byr på festlig stemning og underholdning til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Athens Riviera

Du kommer deg enkelt fra Norge til Athens Riviera i Hellas. Fra Oslo Gardermoen går det direktefly til Athen Internasjonale Lufthavn (ATH) og flyturen tar ca 3 timer og 50 minutter. Det går flere ukentlige avganger, med flere flyselskaper, i høysesongen. Det går direktefly året rundt, men færre avganger på vinterhalvåret.

Fra flyplassen har du en rekke transportalternativer for å komme deg til kystbyene i Attika. Skal du til steder som Pireus og Alimos, som ligger like utenfor hovedstaden, kan du enkelt ta taxi fra flyplassen og du finner holdeplass like utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ om du skal til steder som ligger lenger unna Athen, for eksempel Glyfada, Voula, Vouliagmeni eller Anavissos, er å ta metro og buss. Athen har et godt metro-system og det er en effektiv måte å komme seg inn til sentrum av byen og deretter ta buss til steder i regionen Attika. Ønsker du å ha friheten til å utforske Athen og Attika på egen hånd kan du vurdere leiebil.

Langs Athens Riviera kan du velge mellom flere overnattingsalternativer. Du finner både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige boutiquehoteller, samt store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Athens Riviera og Hellas!

Hoteller på Athens Riviera