Reiser til Heraklion

Besøk den historiske hovedstaden Heraklion på Kreta i Hellas. Her kan du kombinere imponerende severdigheter og rik kulturarv med deilig sol- og badeliv. Bestill en billig reise til Heraklion med Solfaktor!

Heraklion som reisemål

Heraklion, også kjent som Iraklio, er hovedstaden og den største byen på øya Kreta i Hellas. Byen ligger sentralt på nordkysten av øya, ca 145 km øst for den nest største byen Chania og ca 60 kilometer vest for Agios Nikolaos. Det er et populært reisemål som byr på både historie, kultur og strandliv. Heraklion er en travel havneby med fergeforbindelser til flere av øyene i Egeerhavet, det greske fastlandet og andre havner på Kreta. Store deler av sentrum i byen er i dag bilfri så du kan spasere rundt å oppleve fordums historie i en behagelig trafikkfri atmosfære på ferie.

Regner man med de ytre, moderne bydelene har Heraklion over 200.000 innbyggere. Byen har derfor også alt hva du kan ønske deg av resturantliv og shoppingmuligheter.

Attraksjoner og aktiviteter i Heraklion

Strendene på Kreta er ettertraktet og mange ønsker å kombinere historie og kultur med strandliv i Heraklion på sin reise til syden. Kun 5 kilometer vest for sentrum av byen ligger Amoudara Beach og det er lett tilgjengelig med enten bil eller offentlig transport. Det er en lang, bred sandstrand som strekker seg over flere kilometer langs den nordlige kysten av Kreta. Her kan du nyte deilig sol og bad med moderne fasiliteter, strandbarer og gode muligheter for vannsport. Det er også verdt å ta turen til Kokkini Hani Beach som ligger omtrent 13 kilometer øst for Heraklion sentrum. Denne stranden er kjent for å være rolig og familievennlig med myk sand og rolig vann. Her kan store og små nyte livet under den greske solen.

Hellas har en lang og rik historie og på ferie i Heraklion kan du få innblikk i den antikke kulturarven. Like utenfor byen ligger det berømte arkeologiske stedet, Knossospalasset, et imponerende palass som regnes som hjertet av den minoiske sivilisasjonen. Dette er ubetinget Kreta sin største severdighet og i høysesongen kan det være kø for å komme inn. Det kan derfor være en fordel å komme tidlig. Ta turen til Heraklion arkeologiske museum som huser en omfattende samling av minoiske kunstverk og arkeologiske funn fra Kreta. Blant annet unike gjenstander, skulpturer og keramikk som dateres tilbake til antikken. Ved havnen i Heraklion ligger det historiske landemerket, Koules festningen, et venetiansk slott fra 1500-tallet som er verdt et besøk. Du kan også utforske den historiske bykjernen i Heraklion med sjarmerende smågater, kloster og bygninger med tradisjonell arkitektur og hyggelige kafeer og butikker. En reise til Heraklion er også et godt utgangspunkt for fotturer og sykling i nærliggende områder om du ønsker å utforske den varierte naturen på Kreta.

Når er det best å reise til Heraklion?

Høysesongen i Hellas er på sommeren og fra juni til august er det flest turister som besøker Kretasommerferie. I denne perioden er det høye temperaturer, solfylte dager på strendene og det er mange aktiviteter i Heraklion. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene og den varmeste tiden er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Kreta. I disse periodene er det fortsatt varmt nok til å bade og det er ideelt for sightseeing og naturopplevelser. Lavsesongen i Hellas er på vinteren med kjøligere temperaturer og det er mer utsatt for nedbør. I denne perioden kan flere restauranter og aktiviteter holde stengt.

Matopplevelser og uteliv i Heraklion

Hellas er kjent for sin matkultur og på Kreta kan du oppleve både greske klassikere og kretiske spesialiteter. På ferie i Heraklion finner du et godt utvalg av restauranter og spisesteder med en hyggelig atmosfære og varm gjestfrihet. Med Middelhavet utenfor stuedøra er det god tilgang på fersk fisk og sjømat, ofte fanget samme dag og tilberedt på lokal vis. Nyt greske favoritter som tzatziki og fetaost med olivenolje og gresk salat laget med lokale råvarer. I tillegg til tavernaer som serverer autentiske greske retter finner du restauranter som tilbyr smaker fra flere verdenshjørner. Ikke gå glipp av Agora, markedsgaten langs handlegaten med navnet “1866” etter et kretisk opprør. Her bør du ha god tid til å nyte syn og lukt av ferskmat og krydder.

Utelivet i Heraklion er kjent for en livlig atmosfære, spesielt i høysesong. Her finner du et godt utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på underholdning for deg som ønsker  festlig stemning utover natten.

Fly og hotell i Heraklion

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Heraklion i Hellas. Fra Oslo Gardermoen kan du fly til Heraklion flyplass (HER) med én mellomlanding og det er som regel god korrespondanse mellom flyvningene, spesielt i høysesong/sommerhalvåret. Fra flyplassen kan du ta taxi direkte til ditt hotell i Heraklion og du finner holdeplass like utenfor terminalbygningen. Et rimeligere alternativ er å ta buss til sentrum av byen og bussene opererer regelmessig gjennom dagen. Bussturen fra flyplassen tar vanligvis rundt 15-20 minutter, avhengig av trafikken. Ønsker du fleksibilitet til å utforske mer av Kreta i eget tempo kan du vurdere å leie bil.

Heraklion byr på et rikt utvalg av overnattingsmuligheter. Enten du ønsker all-inclusive hotell med mange fasiliteter, koselige boutique-hoteller eller store ferieleiligheter og feriehus, vil du finne noe som passer for deg i Heraklion. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Heraklion og Kreta!

 

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Heraklion

Populære hoteller i Heraklion

Hellas, Kreta, Heraklion
8,3
Meget bra
2022 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Heraklion
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Heraklion
9,1
Fantastisk
1756 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)