Reiser til Halkidiki

Halvøya Halkidiki ligger i det nordlige Hellas og består av tre landtanger: Kassandra, Sithonia og Athos. Disse er omgitt av et frodig og grønt landskap med idylliske vingårder og vakre strender med asurblått vann. Halkidiki er et stort område med mange severdigheter, og det er mye spennende å oppleve og flere steder å besøke. Ikke langt fra halvøya ligger Hellas` nest største by, Thessaloniki, som absolutt er verdt et besøk. 

Mange reisende forbinder en solferie i Hellas med idylliske øyer, men Halkidiki er et godt eksempel på at også det greske fastlandet egner seg perfekt til en avslappende badeferie. Det er faktisk ingen overdrivelse å kalle Halkidiki for ett av de vakreste reisemålene i Hellas med sine lange sandstrender, grønne landskaper og sjarmerende kystbyer som alle tiltrekker seg mange besøkende.

Med en kystlinje på over 550 kilometer og over 300 solskinnsdager i året byr en billig reise til Halkidiki på massevis av muligheter til å slappe av ved det turkisblå havet. Halkidiki består av både lange, gylne sandstrender og små, fredelige klippeviker. Besøk for eksempel stranden ved Sani, som har alt hva en familie måtte ønske seg av fasiliteter, og små, fredelige klippebukter. 

Hvem bør oppleve reisemålet Halkidiki?

Halkidiki-halvøya tilbyr noe for alle, både familier og voksne som reiser uten barn. Uansett hvilken av de tre landtangene du velger å besøke, kan du gjerne tilbringe hele ferien ved vannkanten. Samtidig har regionen mange severdige steder, herunder oldtidsruiner, byzantinske tårn, klostre og grotter.

Hvis du foretrekker aktive ferier, kan du besøke dykkersentre på de mest populære stedene, herunder Nikiti, Ouranoupolis, Pefkohori, Sani og Neos Marmaras, som alle tilbyr både undervisning og guidede turer. I havet utenfor kysten ligger spennende korallrev og gamle skipsvrak som du kan utforske med dykkerutstyr, men det kan også prøve vannsporter som jetski og kajakk. 

Spesielt hvis du reiser til Halkidiki utenfor de varmeste sommermånedene, er det ikke bare billigere, men også mer opplagt å utforske innlandet. Her er det nok av stier å utforske på fotturer og eller på terrengsykling.

Nærmeste flyplass er Thessaloniki (flyplasskode SKG), hvorfra du både kan reise videre til din endelige destinasjon med buss eller taxi. Ønsker du friheten til å utforske halvøya i ditt eget tempo, kan du med fordel bestille leiebil med henting på flyplassen.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Halkidiki

Populære hoteller i Halkidiki

Hellas, Sentral-Makedonia, Chanioti
9,3
Fantastisk
484 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 92 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Sentral-Makedonia, Kriopigi
8,6
Meget bra
68 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 83 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Sentral-Makedonia, Pefkohori
  • Nærmeste flyplass: 95 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Halkidiki?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser