Reiser til Chania

Langs hele Chanias kyst er det mange store og små badesteder. Hvis du vil bo inne i byen Chania, er det koselige havneområdet et naturlig møtested. Her finner du mange kafeer, restauranter og barer og i gamlebyen er det mange butikker og basarer som er åpent til sent på kvelden.

Chania er Kretas nest største by, og ligger på vestsiden av øya. Samtidig er det også en egen region på øya. Langs kysten i regionen er det små og store badebyer, frodig landskap og typisk middelhavsklima med varm og tørr sommer, og mild og fuktig vinter. Selve byen er spennende og full av historie. En spasertur i gamlebyen vil gi det følelse av historisk sus.

I havneområdet er det en hyggelig promenade, gode restauranter og herlig atmosfære. Rett bak havnen ligger det er nettverk av trange brosteinsgater. Her finner du gode tavernaer, basarer og små butikker. Fram til 1971 var Chania Kretas hovedstad, og det ble en moderne by som stadig vokser. Her finnes også sjarmerende og pittoreske områder. Chania har i dag mye av det en storby kan by på, handlegater, gode restauranter og travle dager. Det er enkelt å bevege seg rundt i området. Det ligger mange badesteder langs Chaniakysten, og du kan enkelt reise med buss. Det er også mulig å ta taxi, som er relativt rimelig.

Det er 2 internasjonale flyplasser på Kreta , Chania lufthavn som ligger 12 km fra byen eller Heraklion lufthavn som ligger 106 km unna fra Chania. Begge er moderne og velutstyrte, men det er Heraklion som har størst trafikk. Fra flyplassen i Chania kommer du deg enkelt til sentrum med busse elle taxi, men det kan lønne seg å avtle prisen på forhånd.

Hvem passer dette reisemålet for?

Hvis det er sol & bad ferie som er det viktigste er det ikke Chania man bor i, men da velger man en av stedene langs Chania-kysten. De fleste turister reiser inn til Chania for litt byliv, rusle rundt og utforske, spise god mat, slappe av og hygge seg. I Chania by finnes det noe for alle uansett alder.

Når er det best å reise hit?

Man kan besøke Chania hele året, men mest behagelig klimamessig er vår og tidlig sommer. I juli og august er det svært varmt, det vrimler av turister, prisene er høyere og det er vanskelig å finne ledige hotell  i området som er bra. September og oktober er også en fin tid å reise på.

Chania ligger på den mest fruktbare siden av øya, med en fantastisk utsikt over De Hvite Fjellene. Den maleriske venezianske havnen er spekket med barer og tavernaer og er det perfekte stedet å prøve noen friske og lekre fiske- og skalldyrsretter. Byen har masse av innkjøpsmuligheter og et levende nattliv. De beste strendene finner du vest for byen. Kort sakt har dette feriestedet alt hva du kunne ønske deg av en behagelig ferie. 

Når bør du reise? 

Høysesongen for reiser til Chania er mellom april og oktober. 

De gjennomsnitlige dagstemperaturene begynner å overstige 20 grader i april, noe som gjør det til den perfekte tiden på året for turer rundt i området og sightseeing. Også høsten egner seg til en aktiv ferie i og med at gjennomsnitstemperaturen forblir litt over 20 grader inntil rundt slutten av oktober eller begynnelsen av november, takket være byens beliggenhet på den sørlige delen av Kreta. 

Hvis du er på utkikk etter en utrolig badeferie, er sommermånedene juli og august ideelle, da det er på dette tidspunktet at både luften og vannet er varmest med temperaturer på dagen som når opp mot 30 grader og vel så det. 

Opplevelser og utfluktsmuligheter

Museer

Feriegjester som tidligere har vært en tur i det nordlige eller sentrale Italia, kan muligen fornemme en liten smule av Firenze eller Venezia i Chania. Havnen vekker i hvert fall den slags følelser med sine mange gamle bygninger. Du kan gå langs havnemuren som fører deg til det venetianske fyrtårnet, noe som er et annet velbevarte eksempel på Chanias rike fortid. 

Shopping 

Uansett om du leter etter en souvenir, en gave eller ganske enkelt har lyst til å shoppe litt, så er du kommet til rett plass. Det er masse av gave- og souvenirbutikker rundt om på havnen, men et av de beste stedene å kjøpe et spesielt minne om byen er på Chanias overdekte marked. Her er det nesten 80 butikker som selger unike, lokale produkter som f.eks. vin, honning og urter. Hvis du er på utkikk etter noe lokalt håndverk, da kan du derimot sikte etter butikkene i det gamle kvarteret. 

Mat og drikke 

Det greske kjøkkenet er kjent for å være et av de ikke bare velsmakende, men også sunneste kjøkken i verden. I Chania kommer du heller ikke til å gå sulten til sengs. Fersk fisk, olivenolje, grønnsaker, salat, lokal vin og litt, men godt kjøtt, utgjlr kjernen i byens gastronomi og byr på en nærende og avbalansert kost. En av de rettene som kanskje vil overraske deg i Chania er snegle. Det er ikke kun franskene som elsker dem. Mot deg opp til å bestille en hel tallerken! 

Resturantene som omgir havnen i Chania er generelt sett de mer turistfylte. Her finner du masse av tjenere som prøver å vinke deg til bords. Hvis du leter etter mer autentiske og lokale resturanter, da kan du dra inn i bakgatene i Chania. Her finner du mer tradisjonelle (og billige) retter og den lokale stemningen. 

Byer i nærheten 

Agio Apostoli 

Som strandgjest vil du ikke mangle noe i Chania. Byens største strand har masse av solsenger og nærliggende tavernaer, og hvis du har bruk for en litt mer rolig og avsondret strand, ligger Kladisosstranden kun en gangbro unna. Men hvis du trenger litt variasjon i landskapet og bademuligheter, tar det kun 20 minutters gange å nå stranden ved Agio Apostoli. Det er et vakkert sted, som også utmerker seg ved å ha masse av vannsportsfasiliteter. 

Souda

Mange øyhoppere lander på Kreta ved å ta fergen tl Soudas havnen, kun få minutter ned via kysten fra Chania. Det er en direkte ferge til den greske hovedstaden Athen herfra. Hvis du har lyst til en litt lenger utflukt, da er dette en mulighet du kan overveie. Historieinteresserte vil også få noe ut av å dra til Souda, i og med at det ligger en kirkegård for soldater fra 2. Verdenskrig i byen. Du vil her kunne se gravene til de allierte soldatene som døde i Slaget om Kreta. 

Akrotiri 

Kun seks kilometer fra Chania finner du byen Akrotiri, som er et spennende utfluktsmål for både strandgjester og kulturinteresserte. Akrotiris Stavros-stranden imponerer med sin bløte sand og klare vann. Du kan også beundre en hule fra bronsealderen på stranden, som bare er en av de mange historiske stedene i Akrotiri. Det ligger flere interessante museer og monumenter gjemt i de smale gatene i den vakre landsbyen. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Chania

Populære hoteller i Chania

Hellas, Kreta, Chania
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Chania
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Kreta, Chania
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)