Reiser til Chania

Reis til populære Chania på Kreta i Hellas. Her kan du nyte fantastisk strandliv og flotte naturopplevelser for hele familien. Bestill en billig reise til Chania med Solfaktor!

Chania som reisemål

Chania er en havneby på øya Kreta i Hellas. Byen ligger ved Middelhavet på nordvestkysten av øya omkring 70 km vest for byen Rethymnon, og over 160 km vest for kystbyene Hersonissos, Malia og Agios Nikolaos. Chania ligger på den mest fruktbare siden av øya, med en fantastisk utsikt over "De Hvite Fjellene", og er en av de mest populære turistdestinasjonene på Kreta med alt du kan ønske deg på en sol- og badeferie. Reisemålet passer like godt for deg som reiser alene, familier som reiser med barn, par og vennegrupper.

Attraksjoner og aktiviteter i Chania

Hellas er kjent for sitt idylliske strandliv og det er en av hovedattraksjonene på Kreta. På en reise til Chania kan du nyte sol og bad like ved sentrum av byen på populære strender som Nea Chora og Koum Kapi. Her finner du en rekke moderne fasiliteter med solsenger og parasoller og livlig stemning på strandbarer og spisesteder. Du bør også ta turen til en av de mest ikoniske strendene i området rundt Chania, Elafonissi-stranden. Den er kjent for sin rosa sand fra alle koraller og skjell som er knust til finkornet sand. Stranden er barnevennlig og byr på gode muligheter for snorkling. Besøk også Balos-stranden, som ligger ved foten av en majestetisk fjellkjede og byr på turkisblått badevann.

Når du ønsker en pause fra strandlivet kan du besøke den koselige gamlebyen i Chania. Her er det mange smale gater og trange smug med pittoreske bygninger og flott venetianske og osmansk arkitektur. Du finner historiske kirker som Agios Nikolaos og katedralen i Chania, samt et arkeologiske museum som gir deg innsikt i Kreta sin lange historie. Søker du aktiv ferie bør du ta turen til den kjente nasjonalparken, Samaria-kløften. Her finner du en av Europas lengste kløfter med bratte klipper, dype raviner og variert landskap. Det inviterer til fotturer og storslåtte naturopplevelser. Chania er også et godt utgangspunkt for dagsturer til nærliggende steder som den populære badebyen Rethymnon.

Når er det best å reise til Chania?

Sommeren er høysesong i Hellas og Kreta og det er mange turister som reiser til Chania i denne perioden på sommerferie. Du kan forvente høye temperaturer rundt 30 grader med solrike forhold som er perfekt for sol og bad på din ferie til syden. Ønsker du å styre unna den varmeste tiden og de største folkemengdene er våren og høsten gode alternativer å reise til Chania på. Det er fortsatt behagelige temperaturer og det er ideelt for sightseeing og naturopplevelser på Kreta. Vinteren er lavsesong med kjøligere temperaturer og mer utsatt for nedbør, men du kan fortsatt oppleve solfylte dager på ferie i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Chania

I Hellas kan du glede deg til gode matopplevelser. Kreta er kjent for mattradisjoner med bruk av mye lokale ingredienser og råvarer. Du kan forvente et godt utvalg av fersk sjømat, småretter med tzatziki og oliven, grillede kjøttretter og lokale oster som graviera og mizithra. I Chania finner du både lokale tavernaer som serverer greske spesialiteter, samt restauranter med et internasjonalt kjøkken. De fleste spisestedene ligger i byens koselige gamleby, rundt den venetianske havnen og langs gatene i sentrum.

Chania har et livlig uteliv som tiltrekker seg festglade turister. Her finner du et bredt utvalg av barer, puber og nattklubber, spesielt i områdene rundt havnen og i sentrum av byen. Mange steder byr på pulserende stemning til tidlig morgen.

Fly og hotell i Chania

Du kommer deg enkelt fra Norge til Chania på Kreta. Det går direktefly fra både Oslo og Bergen til Chania flyplass (CHQ) på sommerhalvåret og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Fra flyplassen er det enkleste alternativet å ta taxi inn til Chania og du finner holdeplass rett utenfor ankomsthallen. Det går også regelmessig bussforbindelse mellom flyplassen og sentrum av Chania. Det er et rimeligere alternativ og bussene går regelmessig gjennom hele dagen. Leiebil er et godt alternativ om du ønsker mer frihet til å utforske Kreta i eget tempo på ferie.

Chania byr på et rikt utvalg av overnattingsalternativer for enhver smak. Her finner du både store all-inclusive hoteller, boutique-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Chania og Kreta!Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Chania

Populære hoteller i Chania

Hellas, Kreta, Chania
9,3
Fantastisk
412 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Chania
9,4
Fantastisk
304 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Chania
9,2
Fantastisk
116 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Chania?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser