Reiser til Rethymnon

Her kombineres strand og by, naturskjønne områder, gammel historie og moderne urbant miljø. I den gamle bydelen er det et stort utvalg av ulike butikker og i byens trange smug og i hele havneområdet ligger kafeer og musikkbarer side om side med gode spisesteder

Vakre Rethymnon er kontrastenes by.

Her kombineres strand og by, naturskjønne områder, gammel historie og moderne urbant miljø.

Rethymnon har en behagelig atmosfære til tross for at byen er relativt stor. Nede i den vakre fiskehavnen kan du virkelig føle historien i gamle flotte byggverk, og her finner du og et mylder av kaféer og restauranter. Havnen er vakker med sine gamle fasader og de fargeglade båtene som ligger og duver i havnebassenget.

Den gamle bydelen har mange bygninger fra middelalderen med brede steintrapper og store bueganger. Rimondi-fontenen som ble bygget i 1626 for å forsyne byen med drikkevann ligger midt på torget. Her finner du kirker og moskeer side om side, som forteller om tida da tyrkerne innvaderte byen i den ottomanske perioden. På en høyde bak havnen ligger Fortezza festning som ble opprinnelig bygget for å beskytte byen mot angrep fra sjøfarende pirater.

I den gamle bydelen er det et stort utvalg av ulike butikker, altså noe for enhver smak og i gamlebyens trange smug og i hele havneområdet ligger det et utall kafeer og musikkbarer side om side med gode spisesteder. Her kan du nyte folkelivet langt ut i de små timer.

Stranden begynner midt i Rethymnon og strekker seg flere kilometer langs kysten bare delt av små klipperygger. Strendene har EUs blått flagg merking og varierer mellom finkornet til grovkornet sand og små rullestein. Tilbudet i vannsportaktiviteter er stort og variert og her finner du også parasoller og solsenger til leie.

Langs Rethymnons kyst ligger det flere badebyer som Adele, Platanes, Scaleta og Asteri.

Det er enkelt å reise rundt på Kreta, enten du leier bil eller moped. Det går også rutebusser til Heraklion og Chania flere ganger om dagen og fra havnen i Rethymnon går det daglig ferge til Pireus på fastlandet.

 

Informasjon og fakta 

Et av de største høydepunktene ved en ferie i Rethymnon er strendene, som er noen av de beste strendene på øya og som er grunn nok til at mange familier spesielt elsker dette område på Kreta. 

Rethymnon ligger ved en lang sandstrand med palmer og en strandpromenade som strekker seg øst så langt øye kan se. Her kan du nyte solen og en dukkert i det klare, varme havet, og du vil også forelske deg når det kommer til utvalget av resturanter og kafeer ved stranden, samt vannsportfasiliteter. 

Men byen byr også på et unikt innblikk i Kretas rike historie og en fasinerende blanding av antikk og moderne, og av venetianske og osmanniske påvirkninger. Rethymnon er blitt beskrevet som øyas kulturelle hovedstad på grunn av dens historiske rikdom og arkeologiske attraksjoner, som er en kilde til storhet blandt innbyggerne. 

Opplevelser og utflukter 

Kreta byr på mange spennende opplevelser, og det er mest et spørsmål om å prioritere med mindre du har mange månder med ferie. Jeg har derfor her valgt ut et par av de utfluktene du kan oppleve når du bor i Rethymnon, men jeg vil anbefale å sjekke ut bloggen vår for mer inspirasjon. Her finner du utallige innlegg om severdigheter og forslag til utflukter på Kreta. 

Fortessa 

I den vestlige delen av Rethymnon har du mulighet for å oppleve en unik festning fra det 16. århundre omgitt av en tykk voldgrav og havet. Festningen er et spennende blikk inn i Kretas dramatiske fortid. Hvis du fremdeles er ivrig etter å lære mer om Rethymnons historie etter å ha besøkt festningen, anbefales det å besøke byens arkeologiske museum. 

Shopping

Hvis du gjerne vil ha en souvenir eller to med deg hjem, er Souliou Street et godt sted å finne de. Her er det blandt annet utallige smykkeforretninger, samt butikker som selger keramikk og kosmetikk. Hvis du er på utkikk etter noe litt mer unikt, kan det anbefales å besøke utendørsmarkede ved siden av marinaen på en torsdag morgen. 

Karneval 

Nattklubbene i Rethymnon er ikke det eneste stedet å feste. Besøker du Kreta i slutten av februar ller begynnelsen av mars, er Rethymnons karnevalfest en av de største begivenhetene på øya. Tusenvis av lokale innbyggere ikledd fantasifulle kostymer for å delta i den store begivenheten. 

Strendene 

Kystlinjen rundt Rethmnon består av store flater av sandstrender, samt noen få steinbukter. Hvis du er i Rethymnon i juli og august, kan du enda være heldig å se skilpadder som legger deres egg på strendene. 

Byer i nærheten

Kreta er en stor øy, og det finnes utallige koselige byer langs kystene, men også i innlandet. Her er tre av byene du kan besøke på en reise til Kreta. 

Agia Irini 

Hvis du har energien til det kan det sterkt anbefales å gå opp via de nærliggende bakkene mot klosteret Agia Irini. Her kan du utforske det 1000 år gamle klosteret. Du kan også kjøpe håndlagde ikoner og andre unike håndverksprodukter fra området. Men kanskje er den beste delen av denne lille utflukten utsikten fra klosteret over Rethymnon og Middelhavet. 

Panormo 

Du kan enten leie en bil for å foreta den ca. 20 kilometerlange reisen til Panormo, eller så kan du velge å ta bussen og samtidig bli en del av det lokale livet i området. Panormo er en stille fiskerby, som på samme tid er en populær destinasjon for en spasertur. Litt lenger nede langs kysten finner du feriestedet Bali med flotte strender og en havn. 

Milikløften 

Hvis du virkelig ønsker å dra på en dagstur i landskapene rundt Rethymnon, da er Milikløften en førsteklasses mulighet. Her kan du vandre gjennom et uspolert og nesten paradisisk landskap som fører deg gjennom fyrretrær langs en liten elv, kun ledsaget av lyden av kvitrende fugler. Du vil kun støte på få tegn av sivilisasjon i form av en forlatt vannmølle og et kloster. 

Mat og drikke

Den avbalanserte kosten på Kreta som helhet er blandt de sunneste i verden. Lokalbefolkningens fremragende sunnhet har enda vært gjenstand for flere undersøkelser på verdensplan. Forvent masse av grønnsaker, frisk fisk og små mengder kjøtt, som f.eks. svinekjøtt og kaninkjøtt. En av de ingrediensene som gjør den kretensiske kosten så sunn er olivenoljen som eksporteres til hele verden. Du vil også finne enestående lokale viner og den lokale brennevinen kalt raki. 

I den gamle bydelen og i marina-området finner du mesteparten av byens gode tavernaer. I marinaen kan du innta din kveldsmat, mens solen går ned over Middelhavet. Bedre blir det rett og slett ikke! 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Rethymnon

Populære hoteller i Rethymnon

Hellas, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Rethymnon?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser