Reiser til Rethymnon

Nyt en deilig strandferie i Rethymnon på Kreta i Hellas. Byen inviterer til avslappende badeliv, historiske attraksjoner og livlig uteliv. Bestill en billig reise til Rethymnon med Solfaktor!

Rethymnon som reisemål

Rethymnon er en kystby på øya Kreta i Hellas. Det er den tredje største byen etter hovedstaden Heraklion og den nest største byen Chania. Byen ligger ca midt på øya omkring 100 km fra de sørlige byene Hersonissos, Malia og Agios Nikolaos. Det er et av de mest attraktive reisemålene på Kreta og passer for både familier som reiser med barn, par, vennegrupper og om du reiser alene på ferie. Her kombineres strand og by, naturskjønne områder, gammel historie og moderne urbant miljø. Rethymnon har en behagelig atmosfære til tross for at byen er relativt stor. Nede i den vakre fiskehavnen kan du virkelig føle historien i gamle flotte byggverk, og her finner du og et mylder av kaféer og restauranter. Havnen er vakker med sine gamle fasader og de fargeglade båtene som ligger og duver i havnebassenget.

Attraksjoner og aktiviteter i Rethymnon

Hellas er kjent for flott strandliv og mange turister reiser til Rethymnon for å nyte sol og bad. Bystranden ligger i hjertet av Rethymnon by med myk sand og klart badevann. Stranden strekker seg flere kilometer langs kysten av Middelhavet, bare delt av små klipperygger. Strendene har EUs blått flagg merking og varierer mellom finkornet til grovkornet sand og små rullestein. Her kan hele familien nyte avslappende strandliv og ferie med moderne fasiliteter og vannsport som jetski og padlebrett.

I tillegg til strandliv byr Rethymnon på en middelaldersk gamleby med smale brosteinsgater, flott arkitektur og venetianske og osmanske bygninger. Her kan du besøke historiske landemerker som Rimondi-fontenen og Fortezza-festningen som gir fantastisk utsikt over byen og havet. Det arkeologiske museet i byen huser en imponerende samling av arkeologiske funn og gir innblikk i den rike historien til Kreta og Hellas generelt.

Søker du flotte naturopplevelser på ferie er området for Rethymnon et godt utgangspunkt. Her finner du et variert landskap med frodige daler, fjellkjeder og naturstier. Det er verdt å besøke steder som Platania gorge og Imbros-kløften som inviterer til fotturer og vandring i fjellene. Du kan også ta en dagstur til den nærliggende og populære byen Chania som ligger kun én times kjøring unna Rethymnon.

Når er det best å reise til Rethymnon?

Høysesongen i Hellas er på sommeren og i denne perioden er det mange turister som reiser til Rethymnon på sommerferie. Fra juni til august er det høye temperaturer som kan komme over 30 grader og solrike forhold som inviterer til sol og bad. Det er også flott å reise til syden og Rethymnon på våren eller høsten om du ønsker å styre unna høysesongen og den mest intense varmen. I disse periodene er det ideelt for utendørsaktiviteter og sightseeing på Kreta. Vinteren er lavsesong i Hellas med kjøligere temperaturer og i denne perioden vil noen restauranter og attraksjoner være strengt.

Matopplevelser og uteliv i Rethymnon

Hellas er kjent for gode matopplevelser og Rethymnon byr på både kretiske spesialiteter og internasjonale smaker. I sentrum av byen finner du mange restauranter og tavernaer med hyggelige uteserveringer og lokal atmosfære. Du kan forvente blant annnet fersk fisk og skalldyr, grillet lammekjøtt, småretter med tzatziki og lokale oster fra Kreta som mizithra og graviera. I havna kan du innta din kveldsmat, mens solen går ned over Middelhavet. Bedre blir det rett og slett ikke.

Det er verdt å utforske lokale matmarkeder som Agora-markedet hvor du kan kjøpe ferske råvarer og tradisjonelle produkter fra Kreta. Området rundt Rethymnon er også kjent for vinproduksjon og du kan nyte lokale viner på restauranter og bli med på vinsmaking på vingårder underveis på ferie.

Nattelivet i Rethymnon er pulserende, spesielt om sommeren når det er flest turister som besøker byen. Her finner du en rekke puber, barer og nattklubber som byr på livlig stemning til langt på natt.

Fly og hotell i Rethymnon

Det er enkelt å komme seg til Rethymnon fra Norge. Det går direktefly fra Bergen og Oslo på sommerhalvåret til hovedflyplassen på Kreta, Chania flyplass (CHQ). Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Fra flyplassen kan du ta taxi til Rethymnon og turen tar i overkant av én time. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra flyplassen til sentrum av Rethymnon. Ønsker du mer frihet til å utforske Kreta i eget tempo kan du vurdere å leie bil på ferie.

I Rethymnon kan du velge mellom flere gode overnattingsalternativer. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, sjarmerende gjestgiveri, boutique-hoteller og store ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Rethymnon og Kreta!Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Rethymnon

Populære hoteller i Rethymnon

Hellas, Kreta, Rethymnon
9,4
Fantastisk
326 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Rethymnon
9,5
Fantastisk
427 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Rethymnon
9,6
Fantastisk
158 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Rethymnon?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 21 anmeldelser