Reiser til Lefkas

Lefkas er en av de Joniske øyer om ligger langs Hellas` vestkyst, nord for Zakynthos og sør for Korfu. Det er broforbindelse til fastlandet, noe som gjør det enkelt å besøke øya, og fergeforbindelser til naboøyene. Til tross for at Lefkas har vært et populært turistmål gjennom mange år, har Lefkas, som også kalles for Lefkada, bevart sin egen sjarme med familiedrevne tavernaer og stemningsfulle fjellandsbyer. Nede ved det turkisblå havet kan du slappe av på øyas mange strender, som for det meste består av sand og småstein.

Den lange Porto Katsiki, som ligger spektakulært til ved foten av bratte, hvite kalksteinsklipper, fremheves ofte som én av Hellas` beste strender, men dette er bare én av de mange flotte strendene som venter deg på en reise til Lefkas. Det er ikke uten grunn at Lefkas ofte omtales som det greske Karibien.

Strendene på østkysten er mer besøkte enn strendene som ligger på vestkysten. Ved de større strendene ligger flere tavernaer og et stort utvalg av vannsportsaktiviteter. Hvis du reiser til Lefkas, kan du prøve både windsurfing, kitesurfing, dykking og nesten enhver annen strandrelateret aktivitet. Særligt Vasiliki, som ligger ved en bukt på sørøya, er et yndet reisemål blant surfere. Du kan også chartre en båt og seile ut til de små øyene som ligger utenfor Lefkada, herunder den legendariske øya Skorpios.

Strender og mye mer

Lefkas har fått sitt navn fra de hvite klippene som dykker bratt ned i havet på sørspissen av øya. De vakre strendene er uten tvil det folk flest reiser til Lefkas for. Det er imidlertid en relativt stor øy hvor det er mye annet å se og gjøre. Du kan blant annet glede deg til å nyte atmosfæren i sjarmerende kystbyer som Nidri og Agios Nikitas. Den største byen heter Lefkada, og ligger på nordspissen av øya. Her er det rikelig anledning til å fordype seg i øyas kultur. I de trange smugene skjuler det seg koselige tavernaer og mange er familieeide og serverer tradisjonelle retter med det beste fra det greske kjøkken.

Hvis du ønsker å utforske Lefkas på egenhånd kan du leie en bil eller en scooter, men du kan også enkelt komme deg rundt med lokalbussen. Ønsker du en tur til naboøyene går det også båtturer fra Lefkas. Fra flyplassen Preveza som ligger på fastlandet tar det omtrent en time å nå Lefkas.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Lefkas

Populære hoteller i Lefkas

Hellas, Lefkas, Katouna
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lefkas, Nikiana
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Lefkas, Nidri
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Parkering / Garasje