Reiser til Zakynthos

Øya Zakynthos i Hellas har langstrakte strender og er den tredje største og sydligste av de greske øyperlene i det joniske hav. Det er en barnevennlig øy med fantastiske strender som passer godt for alle som reiser med barn.

På Zakynthos er det flotte strender med lys fin sand. Hvor noen er lange og smale i formen, mens andre ligger i en bukt med flotte klippeformasjoner som bakteppe. Shipwreck Beach, som er én av Hellas sine mest berømte strender, har navn etter et skipsforlis på stedet og bare én av de mange flotte strendene som kun er tilgjengelig med båt. Noen av strendene har avstengte områder ettersom at Caretta Caretta- skilpaddene legger egg her. Denne arten var nesten utryddet for noen år siden, men takket være aktivt naturvern er bestanden kommet seg noe.

Byene på Zakynthos

Zakynthos by er den største byen på øya og har et sprudlende byliv på tross av sin befolkning på kun 17.000 mennesker.  På dagtid yrer det i byens handlegater, men samtidig kan man fornemme den gode greske atmosfæren preget av et rolig tempo. På kvelden kan du nyte gode middager i byen. 

Det er lett å komme seg rundt og du kan enkelt leie bil eller motorsykkel og ta en dagstur rundt på Zakynthos. Det største utvalget av fornøyelser ligger i Laganas som har et stort utvalg barer og restauranter. Tsilivi er også et livlig sted mens rolige feriebyer som  Argassi og Kalamaki først og fremst tiltrekker seg familier. 

Den lokale gastronomien

Det zakyntiske kjøkkenet innehar mye av de samme råvarene som finnes ellers i Hellas og baseres hovedsakelig på friske grønnsaker, fisk, kjøtt, kylling, yoghurt, ost og olivenolje. Maten ledsages ofte av en god gresk vin. En stor andel av råvarene produseres på øya og du vil se at store deler av landskapet er dekket av vinplantasjer og olivenlunder.

Utforsk øya 

Uavhengig av hvorvidt du bor i hovedbyen eller i én av de mindre badebyene kan du enkelt utforske resten av øya på utflukter. Det er gode muligheter til å reise omkring på Zakynthos med leiebil, motorsykkel eller med offentlig transport.

Som Hellas forøvrig har øya en rik historie og funn etter utgravinger viser bosettinger som stammer 5000 år tilbake i tid. To av severdighetene du bør få med deg er Solomos og Kalvos museum, De blå grottene og St.Georg- slottet i Gremna.

Hvem vil verdsette en ferie på Zakynthos?

Zakynthos er barnevennlig og passer for barnefamilier, men også for par og vennegjenger. På øya kan man nyte både rolige omgivelser og livligere områder med kafeer, barer og uteliv.

Når på året bør man reise til Zakynthos?

Klimaet på Zakynthos følger klimaet i resten av dette Middelhavsområdet. Vintrene er noe fuktige og milde, våren er behagelig, sommeren er varm og tørr og høsten er lun.  I juli og august er det knapt nedbør og temperaturen kan nå 30 grader i skyggen. Oktober kan være et godt tidspunkt å reise til området. Da er det omkring 23-24 grader både i luften og i vannet. 

Det tar omtrent fire timer å fly til øya. Fra flyplassen tar det under en timer å reise til de forskjellige destinasjonene på øya. Bestill gjerne en leiebil hjemmefra med overlevering på flyplassen slik at du ikke er avhengig av offentlig transport.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Zakynthos

Populære hoteller i Zakynthos

Hellas, Zakynthos, Vassilikos
8,4
Meget bra
294 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Zakynthos, Ammoudi
9,1
Fantastisk
212 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Zakynthos, Tsilivi
8,9
Meget bra
397 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Zakynthos?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser