Reiser til Naxos

Naxos, i Hellas, er den største av øyene i øygruppen Kykladene, som ligger i hjertet av Egeerhavet. Øya er også den mest frodige at Kykladene med sine fjell, grønne daler og en vakker kystlinje ut mot det asurblå havet. På en reise til Naxos er det noe å oppleve for enhver smak, herunder maleriske landsbyer, flotte strender, spennende arkeologiske utgravninger, utallige vandrestier og rike muligheter til å dyrke vannsport.

Ettersom at havnen i Naxos by (omtales også som Chora) er for liten til å ta i mot de større cruiseskip, har øya blitt forskånet for omfattende turisme. Du behøver derfor ikke bevege deg langt vekk fra hovedbyen og badebyene for å oppleve det autentiske, greske øylivet. I de frodige dalene dyrkes stadig oliven, druer, sitrusfrukter og andre vekster, men landbruket er ikke lenger den viktigste faktoren i øyas økonomi. 

Flotte strender

Den østlige delen av øya er dominert av fjell, hvorav Zevzfjellet er det høyeste fjellet med sine 1001 meter. Mot vest flater landskapet ut, og i dette området bor de fleste av øyas knapt 19.000 innbyggere. På øyas vestside, som ligger i ly av naboøya Paros, ligger de fleste sandstrendene og feriebyene.

Rett sør for hovedbyen ligger den grunne og barnevennlige Agios Georgios-stranden, og litt lenger ned langs kysten kan du slappe av ved det krystallklare havet i hyggelige kystbyer som Agios Prokopios, Agia Anna og Plaka Beach, som har den lengste stranden i Kykladene. Strendene i disse kystbyene har solsenger og regnes for å være blant de vakreste i Hellas. 

Severdigheter

På en billig reise til Naxos kan du strekke ut beina i solen og slappe av på den varme sanden eller i del deilige havet. Det er også mulig å krydre ferien med sightseeing og nye kulturelle inntrykk hvis du ønsker litt variasjon.

Naxos har en lang og spennende historie. I oldtiden var øya en selvstendig bystat som dominerte de andre øyene i området. Hvis du er historieinteressert, kan vi anbefale et besøk på det arkeologiske museum. Utstillingen på museet rommer mange spennende funn som stammer helt tilbake fra de eldste samfunnene på øya. Gå også langs demningsveien over til den lille øya Palatia, hvor det står en inngangsport til ruinene etter Apollotempelet. Herfra er det flott utsikt tilbake mot Naxos by fra foten av et citadel som venetianerne i sin tid bygde.

Oppe i den gamle bydelen kan du gå på oppdagelse i en labyrint av smale gater mellom sjarmerende, gamle hvitkalkede hus, småbutikker og hyggelige tavernaer der du kan smake på delikatesser fra det greske kjøkkenet. 

Bestill en billig reise til Naxos online

Det ligger en liten flyplass omkring tre kilometer sør for Naxos by. De fleste som reiser til Naxos ankommer likevel med ferge fra enten Piraeus nær Athen eller fra Santorini.

I søkemaskinen her hos Solfaktor kan du enkelt finne de billigste flybillettene og bestille overnatting på håndplukkede hoteller på Naxos. Når du bestiller en pakkereise med fly og hotell hos oss, er den naturligvis dekket av reisegaranti.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Naxos

Populære hoteller i Naxos

Hellas, Naxos, Naxos by
9,7
Fantastisk
214 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Naxos, Agios Prokopios
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Naxos, Aghia Anna
9,6
Fantastisk
191 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internettilgang / WiFi