Reiser til Naxos

En reise til Naxos inviterer til sol og bad i Egeerhavet! Her kan du nyte familievennlige strender, smakfulle matopplevelser og spennende aktiviteter. Øya er et yndet reisemål for alle som ønsker å oppleve det beste av det greske øylivet. Bestill en billig reise til Naxos med Solfaktor!

Naxos som reisemål

Naxos er en øy i Hellas i Egeerhavet og det er den største øya i øygruppen Kykladene. Hovedstaden har samme navn som øya og ligger på nordvestkysten av Naxos. Det er en populær turistdestinasjon i Egeerhavet med flere tusen besøkende på ferie hvert år. Øya byr på flotte strender, gode matopplevelser og historiske monumenter. Naxos har ruiner av et Apollo-tempel fra 500-tallet fvt. og var i oldtiden kjent for sin vin og Dionysos-dyrkelse.

>> Les mer om din reise til Hellas her

>> Les mer om din ferie til Santorini her

>> Les mer om din reise til Mykonos her

Strandliv på Naxos

Naxos har mange flotte strender som inviterer til sol og bad i Egeerhavet sitt krystallklare vann. Agios Prokopios er en av de mest kjente strendene på øya. Stranden er familievennlig med finkornet sand og strekker seg over flere kilometer med mange fasiliteter og restauranter langs strandpromenaden. I nærheten ligger Agia Anna som er en populær strand med avslappet stemning, flere fasiliteter og tavernaer hvor du kan nyte en matbit eller en forfriskende drink langs stranden på ferie.

Plaka Beach ligger på vestsiden av Naxos og er en langstrakt strand med myk sand, flott natur og en rolig atmosfære. Ønsker du å kombinere sol og bad med vannsportaktiviteter bør du besøke Mikri Vigla Beach. Det er en av de mest populære strendene for kitesurfing og vindsurfing i Hellas.

Attraksjoner og aktiviteter på Naxos

Det er mange spennende aktiviteter og attraksjoner som er verdt å utforske på en reise til Naxos. En ikonisk attraksjon på øya er Portara. En imponerende og enorm portal som stammer fra et uferdig antikk tempel. Den ligger på Naxos sin vestkyst og gir fantastisk utsikt over havet og Naxos by. Spesielt ved solnedgang.

Gamlebyen på Naxos er en sjarmerende og godt bevart middelalderby. Her kan du spasere gjennom smale brosteinsgater og oppleve den venetianske borgen, historiske bygninger, koselige torg og vakre kirker. Her finner du også mange butikker, kafeer og restauranter.

For historieinteresserte på ferie er det verdt å besøke Apollon-tempelet. Det er et arkeologisk område som ligger i landsbyen Apollonas og det imponerende antikke tempelet er dedikert til guden Apollon og gir et innblikk inn i Naxos sin oldtidshistorie.
Søker du aktiv ferie i naturskjønne omgivelser kan en reise til Naxos friste med gode muligheter for fotturer og vandring. Ta en tur til fjellandsbyene i innlandet, som Filoti og Apeiranthos, eller utforsk de mange turstiene som fører til bortgjemte strender og uberørt landskap. Det arrangeres også flere organiserte turer og guidede fotturer på øya. Spesielt i høysesongen.

Når er det best å reise til Naxos?

En reise til Naxos byr på et klassisk middelhavsklima med behagelige temperaturer og lite nedbør året rundt. Høysesongen er i sommerhalvåret mellom juni og september, med solrike dager og gjennomsnittstemperaturer på 25 grader. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene så er våren og høsten gode tidspunkter å reise til Naxos på. I denne perioden er det behagelig klima både på land og i havet og det er et ideelt tidspunkt om du ønsker å utforske øya på aktiv ferie. Mellom november og mars er det vinter på Naxos og selv om det er relativt mildt er det ofte noen regnfulle dager i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv på Naxos

Hellas er kjent for sitt smakfulle kjøkken og Naxos er intet unntak. Som den største øya i Kykladene byr Naxos på et rikt utvalg av fersk fisk og skalldyr. Det er verdt å ta turen innom de tradisjonelle tavernaene langs strandpromenaden og smake på delikatesser som grillet blekksprut, småfisk og fiskesuppe. Kjent som kakavia. Du finner også klassiske greske retter som meze, som er perfekt å dele med venner eller familie. Naxos har også et rikt landskap med beitende sauer og geiter og det er en utbredt tradisjon for å servere lam. For eksempel favoritten lam kleftiko. En svært mør og smakfull kjøttrett. Du finner mange familiedrevne tavernaer og restauranter på Naxos som byr på en autentisk, gresk matopplevelse med flott utsikt over Egeerhavet.

Ønsker du å oppleve utelivet på ferie til Naxos så finner du det meste av barer og nattklubber i hovedstaden Naxos by. Det er et variert utvalg av steder. Fra barer med mer avslappet atmosfære hvor du kan nyte cocktails og se på utelivet og til livlige nattklubber hvor du kan danse gjennom hele natten.

>> Les mer om din reise til Kykladene her

>> Les mer om din ferie til Dodekanesene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Sporadene her

Naboøyer

Øygruppen Kykladene kan også skilte med flere kjente naboer til Naxos. Trekkes du mot et mer fartsfylt uteliv på ferie er Mykonos et godt alternativ. Er det romantikk du ser etter så finner du sjeldent vakrere solnedganger enn på kjente Santorini. Sjarmerende Paros, med sine utsøkte strender og kystlinje, må også samtidig nevnes. Det er ulike ferjeforbindelser mellom disse kjente øyene i Kykladene.

Fly og hotell på Naxos

Med egen flyplass og flere direkteflyvninger i høysesongen er det enkelt å komme seg fra Norge til Naxos. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Naxos flyplass (JNX) tar ca 4 timer og 10 minutter. Når du ankommer Naxos flyplass er det flere transportmuligheter tilgjengelig. Du finner taxiholdeplass like utenfor terminalbygningen og det går regelmessig bussforbindelse mellom Naxos flyplass og hovedstaden, Naxos by. Bussene korresponderer vanligvis med ankomst som gjør det til en rimelig og praktisk transportmulighet. Ønsker du mer fleksibilitet under oppholdet og ferien din kan du vurdere å leie bil på flyplassen. Du velger om du ønsker å bestille fly eller hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

Det er et stort utvalg av overnattingsmuligheter på Naxos. Øya er spesielt populær blant barnefamilier og du finner flere hoteller med gode løsninger og fasiliteter for både store og små. Velg mellom store all-inclusive hoteller og små, koselige hoteller som gir en mer lokal følelse. Ønsker du mer plass og privatliv finner du også mange flotte ferieleiligheter og feriehus på Naxos. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Naxos!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Naxos

Populære hoteller i Naxos

Hellas, Naxos, Plaka Beach
8,9
Meget bra
427 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Naxos, Agios Prokopios
9,2
Fantastisk
96 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Naxos, Pyrgaki
8,6
Meget bra
119 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi