Reiser til Paros

Paros i Hellas tilhører øygruppen Kykladene og er en sjarmerende og genuin øy med vakre strender. Paros er den nest største i den populære øyagruppa og har en lang vakker kystlinje. Tradisjonelt er Paros en velkjent øy for øyhopping og øya har  gode båtforbindelser både til fastlandet og de andre øyene i området. Herunder Mykonos, Naxos og Santorini. Samtidig er det vel så deilig å tilbringe hele ferien på Paros. 

Paros er også kjent som en øy for unge feriegjester, men hovedstaden Parikia ble øyas sentrum lenge før turistene kom hit. Her kan du se Katapoliani-kirken (Panagia Ekatontapiliani) fra 500-tallet som er ett av de eldste og best bevarte kristne monumentene i Hellas. Her finner du også ruinene etter en venetiansk borg.

Tempoet utenfor ungdomsstedene på øya er relativ rolig. Øyas mange strender og det krystallklare vannet innbyr til virkelig å slappe av og nyte ferien. Og har du lyst til å prøve ulike vannaktiviteter kan du for eksempel snorkle i krystallklart vann. Paros er også berømt for vind- og kitesurfing, som især dyrkes ved strendene ved Dryos på østkysten.

Marmorøya

Paros har siden oldtiden vært berømt for sin vakre hvite Parian-marmor. Som på grunn av sin halvveis gjennomsiktige egenskaper blant annet ble brukt i flere av antikkens vakre skulpturer. Herunder Venus fra Milo, byggverker som Poseidon-tempelet på Sounion og til Napoleons grav i Paris. Da utvinningen i øyas marmorbrudd var på sitt høyeste i Romerrikets storhetstid arbeidet flere tusen slaver her. 

På reise omkring på Paros kan du besøke mange steder der marmor er mye brukt. 

På Paros ligger flere nydelige landsbyer og hovedstaden Parikia har et malerisk sentrum hvor du kan rusle rundt å beundre bygningene, shoppe i spennende butikker og spise et godt måltid på en av de koselige tavernaene. Dessuten er øya kjent for å være en ungdoms-øy med et pulserende natteliv. Tempoet ellers på Paros er relativ rolig.

Finn billige reiser til Paros i søkemaskinen her hos Solfaktor. Du kan enkelt finne og bestille flybilletter og hotell som en samlet pakkereise. I tillegg er du sikret av Reisegarantifondet - enklere og tryggere blir det ikke!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Paros

Populære hoteller i Paros

Hellas, Paros, Santa Maria
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Paros, Naoussa
9,8
Fantastisk
105 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Hellas, Paros, Naoussa
9,8
Fantastisk
319 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)