Reiser til Paros

Gresk idyll på badeferie til Paros i Hellas! Blant øyene i Kykladene finner du en perle som Paros og her opplever du familievennlige sandstrender, koselige landsbyer og smakfulle matopplevelser. Øya er også et yndet reisemål for vannsportaktiviteter. Bestill en billig reise til Paros med Solfaktor!

Paros som reisemål

Paros er en øy i Hellas i Egeerhavet, og tilhører øygruppen Kykladene. Den ligger vest for Naxos, som den er skilt fra ved en kanal på rundt 8 km, og Antiparos er nærmeste naboøy. Hovedbyen på øya heter Parikia og ligger ved en bukt på vestkysten. Paros er et godt utgangspunkt for øyhopping og ferie i Hellas. Øya har  gode båtforbindelser både til fastlandet og de andre øyene i området. Herunder Mykonos, Naxos og Santorini.

Øya består av et marmorfjell og her finner du antikke marmorgruver hvor noe av den fineste marmoren i sin tid ble utvunnet. Paros er også et yndet sted for vannsport. Blant annet kiting, surfing og dykking har utmerkede forhold for din ferie til Paros.

Strandliv på Paros

Paros er kjent for sine flotte strender som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her finner du strandliv som passer for både avslappende sol og bad i Egeerhavet, samt aktiviteter som byr på fart og spenning. En av de mest populære strendene på Paros er Golden Beach, som er kjent for sin brede langstrakte sandstrand og gode forhold for vindsurfing og kitesurfing. Santa Maria er en populær strand blant familier og unge reisende, med finkornet sand og en rekke vannsportsaktiviteter som vannski, wakeboarding og snorkling i det krystallklare Egeerhavet

Kolymbithres Beach er kjent for sin unike geologiske formasjon med klippeformasjoner som skaper naturlige bassenger. Den ligger ovenfor den populære turistbyen Naoussa, og byr på vakker sand og turkist vann, samt mulighet til å leie solsenger og parasoller. Ved hovedstaden Parikia ligger Parasporos Beach som har gylden sand og et godt utvalg fasiliteter og strandbarer. Som Hellas ellers kan skryte av så er det med andre ord et rikelig utvalg av ulike strender på Paros.

Når er det best å reise til Paros?

Paros har et klassisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, våte vintre. Høysesongen er i sommermånedene juni, juli og august. I denne perioden er temperaturene høyest og det er flest turister som reiser til Paros da. Sen vår og tidlig høst er også gode alternativer å ta en ferie til Paros på, med behagelige temperaturer og mindre turister. Dette er spesielt en flott tid å utforske øya på aktiv ferie. Vinteren på Paros er mellom november og mars, og ligner andre øyer i Kykladene med milde temperaturer og fuktig klima.

>> Les mer om din reise til Dodekanesene her

>> Les mer om din ferie til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Sporadene her

Attraksjoner og aktiviteter på Paros

Paros tilbyr attraksjoner og aktiviteter som passer for enhver smak. Hovedstaden Parikia er en pittoresk by med sjarmerende gater som er vel verdt et besøk. Her kan du oppleve attraksjoner som byens gamle slott, Paros arkeologiske museum og den vakre Panagia Ekatontapyliani-kirken, som dateres tilbake til 300-tallet. I likhet med andre øyer i Kykladene, som for eksempel Santorini, byr Paros på fantastiske solnedganger. En tur opp til Agioi Anargyroi klosteret som ligger like ovenfor hovedstaden gir spektakulær utsikt over øya og Egeerhavet når du er på ferie.

Turistbyen Naoussa er et sjarmerende fiskevær og er en av de mest populære destinasjonene på Paros. Her kan du spasere langs havnen med hvite, kykladiske hus, koselige tavernaer og livlige barer. Naoussa har også flotte strender i nærheten, som Santa Maria og Kolymbithres. Den tradisjonelle landsbyen Lefkes er en perle på Paros med smale brosteinsgater, hvitkalkede hus, bougainvillea og fantastisk utsikt over øya. Ta en spasertur gjennom landsbyen og opplev den autentiske greske atmosfæren.

Bli med på en liten båttur fra Paros til naboøya Antiparos, som er kjent for sin avslappede atmosfære og vakre strender. Her kan du for eksempel utforske Antiparos-grotten, som er en av de eldste grottene i Hellas.

Matopplevelser og uteliv på Paros

Hellas er kjent for gode matopplevelser og Paros er ingen skuffelse på dette punktet. Du finner et bredt utvalg av restauranter og tavernaer hvor du kan oppleve den autentiske matkulturen. Som en øy i Egeerhavet er sjømat en av øyas spesialiteter. Her kan du smake fersk fisk rett fra havet, tilberedt på lokale vis på mange restauranter langs Parikia havn og Naoussa havn. Det er også en rik ostetradisjon på Paros, og øya er kjent for osteproduksjon av høy kvalitet. Blant annet lokale oster som kefalotyri og mizithra. 

Paros har også stor vinproduksjon, med flere vingårder som tilbyr guidede turer og vinsmaking. Smak på lokale viner som den søte muskatvinen "Malvasia" og den fyldige hvitvinen "Monemvasia", mens du nyter utsikten og ferien over vinmarkene.

Det meste av utelivet på Paros finner du i hovedstaden Parikia og Naoussa. Her er det et utvalg av barer og klubber som byr på livlig natteliv, enten du ønsker å nyte en drink og se på livet eller danse deg inn i natten. Det er likevel verdt å nevne at utelivet på Paros ikke er like stort som andre øyer i Kykladene. Ser du etter pulserende natteliv bør du besøke Mykonos.

Fly og hotell på Paros

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Kykladene og til Paros. Øya har egen flyplass og det går direkteflyvninger i høysesongen. Flyturen fra Oslo Gardermoen til New Paros flyplass (PAS) tar ca 4 timer og 10 minutter. Fra flyplassen til de ulike destinasjonene på øya kan du både ta buss og taxi. Paros har et godt utviklet bussystem som knytter flyplassen til flere steder på øya. Du kan ta buss til hovedstaden Parikia, og derfra bytte til busser som går til ulike strender og landsbyer rundt øya. Ønsker du en raskere måte å komme frem til hotellet finner du taxiholdeplass utenfor ankomsthallen. Flere velger også å ha leiebil på ferie til Paros for å oppleve øya på egen hånd. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

Du finner et godt utvalg av overnattingsmuligheter på reise til Paros. Øya passer spesielt for familier med barn, par og eldre, og du finner hoteller for enhver smak. Her finner du både store resorts med all-inclusive og små, koselige hoteller med lokal sjarm. Det er også flere feriehus eller ferieleiligheter til leie på Paros for deg som ønsker mer plass og privatliv. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Paros!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Paros

Populære hoteller i Paros

Hellas, Paros, Naoussa
9,1
Fantastisk
45 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Paros, Aliki
8,9
Meget bra
174 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 1 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Paros, Naoussa
9,8
Fantastisk
142 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi