Reiser til Kos

Kos er en grønn og frodig øy med fantastiske strender, god mat, vennlige mennesker og trivelige småbyer. Kos er sannsynligvis mest kjent for sitt hektiske natteliv, men det er også mye annet her. Øya ligger ikke langt fra kysten av Tyrkia, og du kommer deg til Bodrum på under en time med ferge. Andre populære øyer i nærheten er Kalymnos og Leros.

Kos er den av de greske ferieøyene som har de fleste og kanskje også de beste strendene. Noen av de mest kjente av dem er Tigaki, Cardamena, Kefalos, Marmari og Lambi. Sanden er finkornet og strendene er barnevennlige. Kos har alt fra hippe boutiquehoteller for voksne til store all-inclusive familieresorter.

Når du trenger en pause fra stranden, er det mye du kan oppdage på øya Kos, som har en spennende historie og mange minnesmerker fra gamle tider. Besøk for eksempel korsfarerslottet fra 1300-tallet, som ligger nær Kos by, eller slottet Antimachia fra 1500-tallet. Den vakre utsikten får du med på kjøpet. Øst på øya kan du bade i kildevann som stammer fra vulkanen Nissyros og kan ble hele femti grader varmt. 

Kos er kanskje ikke kjent for å være surfernes favoritt, men det er faktisk et bra reisemål hvis du vil vindsurfe eller kitesurfe. Den relativt avsidesliggende Kohilari-stranden på det nordvestre siden av Kos er perfekt til dette formålet.

Hvis du er ute etter fest og pulserende natteliv, er det i Kos by du skal bo. Det finnes det  hundrevis av barer, restauranter og nattklubber.

På Kos er det gode bussforbindelser og regelmessige avganger mellom Kos by og de andre byene på øya. Leier du bil, motorsykkel eller sykkel, kan du enkelt komme deg rundt og finne små, skjulte strender og byer som ikke dekkes av de lokale busslinjene.

Hvem passer dette reisemålet for?

Kos passer for de fleste, men byene på øya skiller seg fra hverandre på flere måter. De mest familievennlige byene er Marmari, Kardemena og Tigaki. Psalidi er egnet for voksne uten barn (stranden har rullestein). De unge voksne vil sannsynligvis bo i eller i nærheten av Kos by eller Lambi med den berømte musikkaféen Mylos Beach.

Når er det best å reise hit?

Sommeren starter i midten av mai med temperaturer opptil 25 grader. I juni, juli og august kan det være opptil 30 grader. I september og oktober varierer temperaturene fra 20 til omtrent 25 grader. Fra november til april kan du forvente dagtemperaturer mellom 13 og 18 grader og med  ca 50 % sjanse for regn målt i antall regnfrie dager.

Sørøst i Egeerhavet ligger den vakre, greske øya Kos, som er den nest største øya i øygruppen Dodekanesene og byr på vakre bukter, fantastiske sandstrender, små, hyggelige byer med hvite hus, flotte hoteller og resorter. Med sitt behagelig varme og tempererte klima, er øya én av de vakreste destinasjonene å besøke for reisende som drømmer om en avslappende og velfortjent ferie. Her kan man nyte en strandferie med masser av kvalitetstid sammen med familien ved vannet eller en romantisk ferie for to med dykkerturer, soling og smakfull mat på små, lokale tavernaer.

På tross av at det særlig er det gode været og strendene som lokker feriegjester til denne greske perler, byr reiser til Kos også på et stort utvalg av kulturelle opplevelser og vakker natur. Opplev den lille, søvnige byen Kefalos i vest og blomstrende turistbyer som Kardamaina og den idylliske fjellandsbyen Zia, der man kan nyte øyas vakreste solnedganger, lære om stedets spennende historie og oppleve severdige, gamle ruiner i hovedbyen Kos i øst. 

Med andre ord byr Kos på noe for enhver smak, også når det gjelder innkvartering. Når du reiser til Kos med Solfaktor kan du velge og vrake i vårt store utvalg av hoteller, som inkluderer alt fra resorts med all-inclusive til ferieleiligheter med selvbetjening. . 

>> Les alt om reiser til Hellas her
>> Finn billige reiser til Kreta her

 

Reisemål i Kos

 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Kos by
  35 hoteller
  Kos by er velkjent for sitt pulserende natteliv, men hovedstaden på den lille øya har mye mer å by på. Her venter vakre badestrender, hyggelige tavernær og tallrike spennende severdigheter, men Kos by er også et perfekt utgangspunkt for utflukter.
 • Tigaki
  19 hoteller
  Tigaki er én av de mest familievennlige feriebyene på Kos. Dette skyldes ikke minst den kilometerlange sandstranden med sitt lave, krystallklare van, men også den avslappede stemningen som hersker i byen. I Tigaki finnes et godt utvalg av spisesteder ... og barnevennlige aktiviteter. Les mer
 • Kefalos
  12 hoteller
  På en reise til Kefalos får du oppleve det beste av Kos. I denne sjarmerende, gamle landsbyen kan du nyte stemningen i de smale gatene med sine hyggelige tavernær og slappe av på én av øyas flotteste badestrender nede ved kysten.
 • Psalidi
  11 hoteller
  Psalidi på det nordøstlige Kos egner seg perfekt til en avslappende badeferie med familien. Her kan dere slappe av på stranden ved det asurblå havet eller kjøre den korte turen inn til Kos by, som har et rikt butikk- og restaurantliv.

Populære hoteller i Kos

Hellas, Kos, Kos by
8,3
Meget bra
86 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Mastihari
9,5
Fantastisk
1127 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kos, Tigaki
9,3
Fantastisk
107 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiseguide til Kos

Kos er en meget populær destinasjon blant seileentusiaster, noe som ikke er vanskelig å forstå. Den greske øya kan vise til en vakker kystlinje som enhver reisende bør sette av tid til å oppleve, og med over 300 solskinnsdager i året er det massevis av muligheter til å oppleve vakker natur, flotte strender og de mange severdighetene som Kos har å by på for både familier, par og venner som reiser sammen.

Opplevelser og severdigheter 

De mange fantastiske strendene er naturligvis det største trekkplasteret på Kos, og på øya finnes både strender med vannsportsaktiviteter, musikk, kaféer og barer tett på (for eksempel stranden ved Kardamaina) og roligere strender, der man kan ligge og slappe av i solstrålene. Tingaki Beach er populær blant par og familier som ønsker en mer fredfylt strandtur.

Det krystallklare vannet ved Paradise Beach er ideelt til snorkling, og her kan man også oppleve bobler som er dannet av vulkanske gasser som stiger opp fra havbunnen; derav går stranden ofte under navnet Bubbles Beach. Ved Therma Beach kan man nyte en enestående spaopplevelse ved de varme kildene som renner nedover langs klippene og blander seg med havvannet i et naturlig basseng. Vannet sies å ha en helbredende effekt på grunn av det rike innholdet av forskjellige mineraler. 

Samtidig har Kos mye mer å by på enn bare vakre strender. Sett gjerne av en dag i øyas hovedby, som også heter Kos, der man kan utforske øyas historie, slentre rundt idylliske, smale gater og oppleve tradisjonell, gresk kultur. Her finnes massevis av arkeologiske severdigheter og historiske steder, for eksempel ruinene etter festningen Neratzia, som stammer fra 1300-tallet og har vakker panoramautsikt over innseilingen til havnen. Festningen ble bygget av korsriddere og er den viktigste og best bevarte festningen på øya. Opp gjennom historien har den huset både tyrkiske og tyske militærstyrker og vært brukt til fengsling av greske patrioter. Ikke langt fra Neratzia-festningen ligger ruinene av den gamle markedsplassen Agora, som i oldtidens Hellas ble ansett for å være én av de største markedsplassene i verden, samt Platia Platanou med platantreet Hippokrates. Treet står til minne om legekunstens far, Hippokrates, som ble født på Kos. Etter sigende var det her Hippokrates holdt forelesninger for sine elever.

Dersom man drømmer om bølgeskvulp og vind i håret, kan man bli med på én av de mange seilturene som går utenfor Kos, enten rundt Dodekanesene eller på seilas der man kan bade fra båten eller ligge på soldekket og lytte til bølgene som slår mot skipet. Det er også mulig å seile til vulkanøya Nisyros, som ligger mellom Kos og Tilos. Der kan man vandre i Europas største vulkankrater, som først og fremst minner om et månelandskap, og nyte en forfriskning i den vakre havnebyen Mandraki. Ta den kort fergeturen fra Kos til Bodrum i Tyrkia, der man kan oppleve flere befestninger fra middelalderen som beskytter byen og vandre omkring på tyrkiske markeder. Tyrkia ligger faktisk så nærme Kos at man kan se over til landet fra strandkaféene i byen Kos. 

Mat og drikke

På Kos kan man nyte et stort utvalg av tradisjonelle, greske matretter og middelhavsretter, som særlig er tyrkisk-inspirerte, men også bærer preg av det italienske kjøkkenet. Øya har et stort utvalg av hyggelige tavernaer, der man kan spise greske salater med solmodne tomater, oliven, feta og smakfull, lokalt produsert olivenolje. Prøv også den greske nasjonalretten souvlaki, som består av brød rullet rundt lekre kjøttstykker og grønnsaker, eller gyros, som er grekernes svar på kebab. Dersom man ønsker å prøve ulike lokale spesialiteter, bør man bestille meze, som i likhet med tapas består av mange forskjellige småretter som man deler. 

Til måltidet kan man nyte et glass retsina, som er en gresk hvitvin - eller i enkelte tilfeller rosévin - med harpiks, som kanskje smaker litt spesielt, men som egner seg meget godt til tradisjonell, gresk mat. Hvis man vil gjøre som de lokale grekerne, skyller man munnen med en ouzo etterpå. 

Vær 

Med sin beliggenhet i Egeerhavet nyter Kos godt av det varme middelhavsklimaet med sine varme somre og milde vintre. Det varmeste været kommer i august, med temperaturer som ofte kommer opp i 29°C og sjelden synker under 21°C. Dersom man reiser til Kos i sommermånedene, kan man utover varme temperaturer nyte godt av 14 solskinnstimer om dagen og minimal risiko for regn; i gjennomsnitt regner det mindre enn tre dager i måneden. Havvannet holder en gjennomsnittstemperatur på omkring 25°C.

Høsten er noe kaldere enn sommeren, har noe høyere risiko for regn og har lavere temperaturer om natten, men det er likevel en deilig periode å besøke Kos. Da er det nemlig færre mennesker på strendene og behagelige temperaturer om dagen.

Om vinteren ligger gjennomsnittstemperaturen på 12°C om dagen, og i januar kan det bli ned mot 8°C om natten. Det faller opp til 169 millimeter regn i måneden fra desember til februar, hvilket betyr at man bør medbringe regnjakke eller paraply hvis man reiser til Kos i denne perioden. Fra mars stiger temperaturene frem mot sommeren, hvilket betyr at vårperioden ofte byr på deilige temperaturer og masser av solskinn.

Transport til og fra flyplassen på Kos

Kos-Hippokrates flyplass ligger omtrent midt på øya, og det billigste måten å reise fra flyplassen til hotellet er med offentlig buss. Det ligger en bussholdeplass omtrent 50 meter fra flyplassterminalen, og derfra kjører busser til Kos (24 kilometer), Mastichari (7 kilometer), Kardamaina (7 kilometer) og Kefalos (18 kilometer). Billetter kjøpes ved bussjåføren og koster mellom 2,00 og 3,50 euro for en enkeltbillett. Busserne kjører 2-4 ganger om dagen i tidsrommet kl. 07.00-21.00. Man kan se oppdaterte kjøreplaner på flyplassens hjemmeside eller forhøre seg ved informasjonsskranken på flyplassen.

Alternativt kan man benytte drosje, som er en dyrere løsning, men samtidig blir man kjørt direkte fra flyplassen til hotellet. Turen fra flyplassen til Kos tar omtrent en halvtime og koster omkring 35 euro. Drosjene holder til utenfor terminalen på flyplassen og kjører døgnet rundt. Du kan booke din transfer mellom flyplassen og hotellet hjemmefra gjennom Solfaktors som en del av pakkereisen.

Dersom man har planer om å reise omkring for å oppleve Kos mens man er på ferie, kan det varmt anbefales å leie en bil på flyplassen. Med leiebil har man friheten til å se øyas mange severdigheter og den vakre naturen på egenhånd og i sitt eget tempo. Når du reiser med Solfaktor kan du bestille leiebil hjemmefra som en del av pakkereisen, slik at den står klar til hentning når du lander på flyplassen. 

Slik booker du en billig reise til Kos med Solfaktor

Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å finne en reise til Kos som passer for deg og dine ferieplaner og inkluderer både hotellopphold og flybilletter. Vi setter sammen en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet, til nettets beste pris. Tilføy billeie til pakken for den beste opplevelsen når du kommer frem. Riktig god tur!

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene i Kos?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 18 anmeldelser