Reiser til Øst-Makedonia og Thrakia

Hellas hører til blant Europas mest populære reisemål, men likevel er deler av landet fortsatt ukjent blant skandinaver. Et godt eksempel på dette er Øst-Makedonia og Thrakia. Denne regionen, som ligger i det nordøstligste hjørnet av Hellas, har likevel alt hva du kan ønske deg på en feriereise.

De to øyene Thassos og Samothraki ligger begge i regionen, hvorav særlig førstnevnte er kjent for sine mange billedskjønne bukter og sandstrender, for eksempel Potos og  Chrysi Ammoudia, som begge egner seg perfekt til en avslappende badeferie med familien.

Øst-Makedonia og Thrakia, som grenser til Bulgaria og Tyrkia, har samtidig mye mer å by på inne på fastlandet. Her finner du for eksempel den vakre byen Kavala, som har røtter helt tilbake til Antikken. Utover en perlerekke av spennende severdigheter, herunder ruinbyen Filippi, finner du ved Kavala og resten av kysten adskillige vakre, barnevennlige badestrender og ikke minst et stort utvalg av autentiske tavernaer og restauranter med greske delikatesser på menyen.

Utover strandene, der du kan slappe av og nyte regionens solrige klima, er en billig reise til Øst-Makedonia og Trakia en anledning til å utforske vakre, fjellrike landskaper på vandre- og sykkelturer. Mot nord ligger Rodopefjellene, som strekker seg helt inn i Bulgaria. Vandre på stier som fører deg forbi høye fossefall og spektakulære grotter, og i fjellområdet, som er utnevnt til nasjonalpark, skjuler det seg både spennende middelalderborger, kirker, klostre og maleriske landsbyer.

Et bindeledd mellom øst og vest

Øst-Makedonia og Trakia ligger i bindeleddet mellom Balkan, Middelhavet og Asia. I sin tid gikk den legendariske Silkeveien og krydderruten, som strakte seg fra Middelhavet til India og Kina, gjennom området. I den andre århundre f.Kr. bygget Roma veien Via Egnatia gjennom regionen, som forbandt den vestlige og østlige delen av imperiet med hverandre. Senere innlemmet det Byzantinske rike regionen etter Romas fall og hadde herredømmet helt frem til 1300-tallet, da det Osmanske riket erobret det meste av regionen.

I dag huser regionen størstedelen av Hellas` muslimske befolkning, som har levd her siden den osmanske perioden. Den muslimske befolkningen ble unntatt fra befolkningsutvekslingen mellom Hellas og Tyrkia etter Lausanne-traktaten i 1923, som løste en vedvarende tvist om landegrensene. Det multikulturelle samfunnet kommer blant annet til uttrykk i det lokale kjøkkenet, som består av matretter med både gresk og tyrkisk innflytelse.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Øst-Makedonia og Thrakia

Populære hoteller i Øst-Makedonia og Thrakia

Hellas, Sentral-Makedonia, Thessaloniki
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Sentral-Makedonia, Thessaloniki
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Hellas, Sentral-Makedonia, Thessaloniki
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi