Reiser til Lesbos

Innerst i Egeerhavet og nær den tyrkiske kysten ligger Hellas tredje største øy, Lesbos. Kun øyene Kreta og Evia er større. Lesbos er kanskje mest kjent for sin ouzo, fin olivenolje, vin og frukt. På øya finner du sølvskimrende olivenlunder, velduftende pinjeskoger og vulkanske områder med varme kilder.

Utover sin fruktbare landbruksjord er Lesbos kjent for sin genuine, greske gjestfrihet, vakre landsbyer og sine mange hyggelige familiedrevne tavernaer. På en reise til Lesbos kan du nyte et avslappende strandliv ved krystallklart hav, og omkring på hele øya er det gode bademuligheter. Strendene, som for det meste består av sand og småstein, regnes for å være blant de beste i hele Hellas.  

På mange av strendene kan man leie solsenger og parasoller, og det finnes vannsportssteder med noe for alle aldre, herunder PetraPlomari og Molyvos. Flere av Lesbos` andre strender ligger litt mer avsides og egner seg perfekt for fredfylte dager ved turkisblått hav. 

De mange barnevennlige strendene og den behagelige, tilbakelente atmosfæren trekker mange familier til Lesbos. Øya, som grekerne selv omtaler som "Lesvos", er med sin avslappede stemning det perfekte stedet å nyte et avbrekk fra hverdagen, uavhengig av hvorvidt du reiser med eller uten barn. Solen skinner nesten alltid på Lesbos, ettersom at øya ligger innerst i Egeerhavet og slik er sikret et godt klima med mye sol og lite regn. 

Hyggelige tavernaer og natteliv

En stor del av gleden ved å reise på ferie til Hellas er de kulinariske opplevelsene, og Lesbos er intet unntak. Du kan finne tradisjonelle tavernear i nesten alle landsbyene på øya og nede på promenadene som ligger ved strendene. Det lokale kjøkkenet består blant annet av grillet blekksprut og stekte grønnsaker, som naturligvis gjerne kan ledsages av ouzo.

Lesbos er ikke kjent for å være en festøy, i motsetning til andre greske øyer. Tavernaene på øya holder ofte åpent til litt etter midnatt, og om kvelden blir enkelte resturanter omgjort til hyggelige loungebarer som egner seg perfekte til en romantisk kveld. I Mytilene ligger noen få nattklubber, men generelt er nattelivet på Lesbos relativt rolig. 

Rik historie

Øya har en rik historie, som strekker seg 3000 år tilbake i tid. På tross av de ødeleggende jordskjelvene som opp gjennom historien har rammet øya, kan du utforske flotte severdigheter og levninger som stammer helt tilbake til antikken. 

Omkring hovedbyen Mytilini er det mye å oppleve hvis du vil krydre reisen til Lesbos med historisk sightseeing. Her kan du for eksempel se øyas største middelalderborg, som er oppført på ruinene etter en byzantinsk festning, og nordvest for sentrum ligger ruinene etter et stort, hellenistisk teater.

Rundt om på Lesbos ligger tallrike borgruiner, kirker og ikke minst stemningsfulle klostre som fortsatt er i bruk og vitner om dype, historiske røtter. Ettersom at Lesbos er en relativt stor øy, kan du også nyte vakker, uberørt natur og oppleve fisker- og fjellandsbyer som ikke er påvirket av turisme. Lei gjerne en bil og utforsk Lesbos i ditt eget tempo, eller gå på de mange, vakre vandrestiene.

Se nærmere på vårt aktuelle utvalg av billige reiser til Lesbos i søkemaskinen her hos Solfaktor. Vi har de beste prisene på nettet!

  

 

 

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Lesbos

Populære hoteller i Lesbos

Hellas, Lesbos, Mytilene
9,2
Fantastisk
475 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lesbos, Skala Kallonis
8,6
Meget bra
87 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Lesbos, Skala Kallonis
9,1
Fantastisk
132 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)