Reiser til Kykladene

Opplev en ferie på den greske øygruppen Kykladene i Egeerhavet! Her finner du blant annet eksklusive reisemål som Santorini og Mykonos som byr på fantastiske strender, luksuriøse hoteller og naturskjønne opplevelser. Bestill en billig ferie til Kykladene med Solfaktor!

Kykladene som reisemål

Kykladene er en øygruppe i Hellas med beliggenhet midt i Egeerhavet og består av cirka 40 øyer. Hvorav mange er ubebodde. Øygruppen er kjent for sin greske sjarm med fantastisk landskap og forlokkende natur. Hver øy har sin unike karakter og inviterer til vakre strender og autentisk øyliv.

Noen av de mest kjente øyene i Kykladene er Santorini som er den sørligste øya i Kykladene. Samt Mykonos og Naxos. Andre kjente øyer er Andros som er den nordligste øya i øygruppen. Ellers kan man finne øyer som Amorgos, Ios, Kea, Paros, Sifnos og Syros.

I Egeerhavet har man delt opp øyene inn i egne øygrupper. Slik som Kykladene, Dodekanesene, Joniske øyer, Sporadene, nordlige Egeiske øyer og De Saroniske øyer. Øya Kreta ligger ikke i noen øygruppe.

>> Finn din ferie til Kreta

>> Les mer om reiser til Sporadene

Populære øyer i Kykladene

Santorini og Mykonos er kjent som to av de mest ettertraktede reisemålene i Hellas og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Begge øyene byr på naturskjønne opplevelser, utmerkede restauranter og eksklusiv shopping. 

Santorini er verdenskjent for de ikoniske greske hustakene og fantastisk utsikt over Egeerhavet. Øya er perfekt for romantikk og byr på vulkanske klipper og iøynefallende strender. Mykonos inviterer til eksklusivt strandliv og er kjent for sitt pulserende natteliv og luksuriøse hoteller. Øya tiltrekker seg et yngre publikum og festglade mennesker fra hele verden. 

En annen populær øy i Kykladene er NaxosNaxos er den største øya i Kykladene og inviterer til familievennlige sandstrender, kulturelle attraksjoner og smakfulle matopplevelser. Til Naxos må man ta ferje fra for eksempel Athen eller Santorini.

>> Les mer om reiser til Naxos

Opplev Santorini

Santorini er den mest kjente øya i Kykladene. Hit kommer turister fra hele verden tilbake år etter år for å oppleve fantastisk arkitektur, spektakulære solnedganger og krystallklart vann. Santorini er som skapt for å dyrke kjærligheten og er perfekt på romantisk ferie. 

Noen av de vakreste strendene i Hellas finner du på Santorini. Blant annet Perissa Beach, Kamari Beach og den vulkanske sandstranden Red Beach. Det er også fint å dra på båttur rundt Santorini da øya har mange fantastiske strender og bukter som er best å utforske med båt. Blant annet den kjente vulkanøya Nea Kameni ligger rett utenfor Santorini, og her kan du bade i varme kilder.

Santorini har mange sjarmerende landsbyer som Oia, Thera og Pyrgos. Her kan du spasere langs hvitkalkede hus og trange gater og beundre de ikoniske greske hustakene og den fantastiske utsikten over Egeerhavet. Solnedgangen i Oia er en spektakulær opplevelse du ikke bør gå glipp av. Hver kveld samler mange mennesker seg langs klippene i byen for å se solen gå ned i havet.

Det er også populært å dra på vinsmaking på Santorini. Øya er kjent for sin fantastiske vin som er produsert av unike druer som bare dyrkes her. Det er mange vingårder å besøke hvor du får smake på de lokale vinene og lære om produksjonsprosessen.

>> Finn din ferie til Santorini

Opplev Mykonos

Mykonos er en øy full av liv og kultur. Her kan du kombinere eksklusivt strandliv, sjarmerende kulturliv og hektisk natteliv. Øya byr på hvite sandstrender og krystallklart vann som inviterer til både sol, badeliv og vannsportaktiviteter. Noen av de mest populære strendene er blant annet Paradise Beach, Psarou Beach og Elia Beach. Det er også mange båtturer å velge mellom på Mykonos som lar deg utforske gjemte perler og bukter.  

Utforsk øyas hovedstad, Mykonos by, som også blir kalt Chora. Byen har hvitkalkede bygninger, trange smug og sjarmerende butikker og restauranter. Her kan du besøke museer og kunstgallerier og nyte det greske øylivet på en av de mange hyggelige kaféene. De ikoniske vindmøllene som står på en bakketopp ved Mykonos sin havn er et av øyas mest kjente landemerker. De ble bygget på 1500-tallet for å male mel og du kan besøke noen av vindmøllene for å lære mer om historien og nyte den fantastiske utsikten.

Mange turister trekker til Mykonos for det velkjente, hektiske nattelivet. Det er mange barer og klubber å velge mellom. Blant annet Cavo Paradiso, Scandinavian Bar og Tropicana Beach Club. Om sommeren spiller mange internasjonale DJ-er på de største klubbene.

>> Finn din ferie til Mykonos

>> Se alle reisemål i HellasHoteller i Kykladene