Reiser til Kea

Kea er den nordligste øya i øygruppen Kykladene. Beliggenheten tett på Attika, halvøya som strekker seg fra fastlandet ut i Egeerhavet, har gjort Kea til et yndet feriemål blant grekerne selv, som kaller øya for Tzia. Det er enkelt å reise hit fra hovedstaden Athen med fergen som går fra Lavrio. Båtturen tar omtrent én time. 

Øya er liten og fjellrik og har knapt 2.500 faste innbyggere. Langs den ujevne og klippefylte kysten kan du besøke tallrike små bukter og viker med vakre badestrender, som alle har fredelige områder der du kan slå deg ned og nyte det krystallklare vannet og den gavmilde solen. Spathi, Otzias, Yaliskari, Pisses, Xyla og Koundouros er de mest kjente strendene på øya og har alle fått tildelt Det blå flagget, som vitner om strendenes høye kvalitetsnivå. 

Mange tilbringer ikke overraskende mesteparten av tiden på de deilige strendene, men sett gjerne også av tid til å utforske resten av øya. De største byene er Kea by (Ioulida), som ligger sentralt inne på øya med flotte utsikter over røde tegltak mot det azurblå havet og havnebyen Korissia nede i Agios Nikolaos-bukten på nordvest-siden av øya. I området finnes også en rekke mindre, hyggelige kyst- og fjellandsbyer.

Et autentisk gresk øyliv

Ettersom at det først og fremst er greske turister som reiser til Kea, er atmosfæren her litt annerledes enn i de mer kosmopolitiske reisemålene i det greske øyhavet. Nattelivet er ganske rolig, på tross av at et par klubber har åpent til sent på kvelden. Det finnes også noen barer der du kan avslutte dagen med en deilig drink. Øyas beskjedne størrelse tatt i betraktning finnes også et godt utvalg av restauranter og tavernaer, der du kan se frem til å smake på lokale delikatesser, herunder fersk fisk, skalldyr og ouzo.

Med andre ord har du nærmest optimale forutsetninger for å kunne nyte en ekte lisvnyterferie hvis du reiser til Kea. Når du ikke slapper av på stranden eller fordyper deg i de lokale delikatessene, kan du dra på vandreturer og ikke minst utforske livet under vannoverflaten. Kea er kjent som ett av de beste stedene å dykke i hele Hellas, og det ligger flere spennende skipsvrak utenfor øya. Det er dessuten gode muligheter til å snorkle i det krystallklare vannet.

Utover snorkel kan du med fordel pakke med deg et par gode vandresko. Det ligger mange flotte og avmerkede vandrestier omkring på øya, som fører deg gjennom eikeskoger, forbi maleriske kirker og ofte ender i små bukter med vidunderlige strender.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Kea