Reiser til Karpathos

Karpathos er en gresk ferieøy som ligger mellom Rhodos og Kreta. Det beste med Karpathos er at du ikke nødvendigvis har mange steder som er nærmest obligatoriske å besøke. I stedet kan du konsentrere deg om å nyte strendene, vannet, den vakre naturen og den avslappende atmosfæren. Byen Karpathos har en veldig trivelig marina og øya har mange flotte strender.

Etter en uke eller to i Karpathos vil du uten tvil reise hjem med litt lavere hvilepuls enn hva du hadde da du dro ned. Det skjer ikke så mye i Karpathos og det er ikke nødvendig å stresse med hva man bør få med seg av opplevelser. Lefkos ligger på vestsiden av Karpathos og var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har også flere flotte strender. 

Byen Karpathos, eller Pigadia som den egentlig heter, er øyas største by. Her finnes en del butikker og en idyllisk marina med mange gode restauranter. Strendene her ligger øst for sentrum.

Øya har et kupert landskap og det er mange små og svingete veier langs fjellene hvor du sakte kan få opp pulsen hvis du sykler. Ett av stedene som bør oppleves er gamlebyen i Olympia, som i liten grad har endret seg de siste 1000 årene.

En annen detalj som er verdt å nevne om Karpathos er at du ikke skal la deg overraske om restaurantverten presenterer seg som «Mike» eller «John», med den tyngste amerikanske aksenten. Ettersom at øya var fattig for hundre år siden reiste mange fra øya for å prøve lykken i USA og Canada. I løpet av de siste 25 – 30 årene har mange mennesker kommet tilbake for å bo på øya der familien opprinnelig kom fra.

Hvem passer dette reismålet for?

Karpathos er et utpreget reisemål for voksne eller familier med små barn. Strendene er utmerkede, men her er det ikke så mange resorthoteller med utvalgte fasiliteter som f.eks. på Rhodos eller Kreta. Unge voksne som leter etter fest og pulserende natteliv bør heller velge en annen gresk øy. Du bør velge Karpathos for å komme nær den ekte greske atmosfæren og om du ønsker en rolig og avslappende ferie med late dager på stranden.

Når er det best å reise til Karpathos?

Klimaet følger statistikken for hele denne delen av Middelhavet. Litt fuktigere og mildere om vinteren, en vakker vår, en varm og tørr sommer og en varm høst. I juli og august kommer det nesten ikke noe regn og temperaturen kan nå 30 grader i skyggen. Oktober kan være et godt tidspunkt å reise til Karpathos med opptil 23-24 grader og behagelig badetemperatur.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Karpathos