Reiser til De Joniske øyer

Opplev den greske øygruppen De Joniske øyer langs vestkysten av det greske fastlandet. Her finner du populære reisemål som Korfu og Zakynthos som inviterer til sol og bad i vakre omgivelser, historiske severdigheter og sjarmerende byer. Bestill en billig ferie til De Joniske øyer med Solfaktor!

De Joniske øyer som reisemål

De joniske øyer er en gresk øygruppe langs vestkysten av Hellas. Øygruppen ligger i Det joniske hav som er en del av Middelhavet mellom Hellas og den sørligste delen av Italia

Noen av de mest populære øyene i området er Korfu, som ligger lengst nord i øygruppen. Litt lenger ned langs kysten ligger Paxos og LefkasKefalonia og Zakynthos ligger lengst sør i De Joniske øyer. Alle øyene, utenom Paxos, har egen flyplass og de er også tilgjengelige med ferge fra det greske fastlandet.

Vi forbinder ofte de greske øyer med Egeerhavet, men De Joniske Øyer tilhører strengt tatt Det Joniske hav. Like fullt er øyene i Hellas delt opp i ulike øygrupper. Slik som De Joniske øyer, Dodekanesene, Kykladene, Sporadene, Nordlige egeiske øyer og De Saroniske øyer. Øya Kreta ligger ikke i noen øygruppe.

Populære øyer i De Joniske øyer

Korfu og Zakynthos er de mest populære øyene i De Joniske øyer. Korfu har i mange år vært et yndet reisemål for nordmenn med sin flotte natur og sjarmerende byer, mens Zakynthos er mest kjent for fantastiske strandliv og naturopplevelser. Begge øyene tilbyr aktiviteter som vannsport og fotturer samt gode restauranter og et levende uteliv. Både Korfu og Zakynthos passer for familier med barn, venner og par.

Øygruppen har også flere mindre øyer for de som søker mer avslappende reisemål. Blant de mest populære er Kefalonia. Som inviterer til en av de vakreste øyene og rolig strandferie med gresk sjarm og god mat. Kefalonia er den største øya blant De Joniske øyer og Hellas sin sjette største.

Opplev Korfu

Korfu er et yndet reisemål for deg som søker sol og strandliv i kombinasjon med historiske severdigheter og livlig uteliv. Her kan du nyte sol og bad, utforske pittoreske landsbyer med imponerende slott og oppleve kulinariske spesialiteter.

Hovedstaden på øya, Korfu by, er et av høydepunktene. Her finner du en rekke restauranter, barer og butikker i smale brosteinsbelagte gater. Det er verdt å besøke den hyggelige gamlebyen hvor du blant annet finner det bysantinske slottet Gardiki, den gamle festningen og den vakre Spianada-plassen.

For de som ønsker avslappende strandliv er det mange flotte strender å velge mellom på Korfu. Paleokastritsa, Glyfada og Agios Georgios er populære strender som inviterer til sol og bading og mange muligheter for vannsport. Korfu er den syvende største øya i Hellas.

Opplev Zakynthos

Zakynthos er en populær øy i Hellas med vakre strender, naturopplevelser og historiske severdigheter. Opplev øyas rike historie med et besøk til blant annet Solomos-plassen og Agios Dionysios-klosteret. Zakynthos har også et pulserende natteliv med flere barer og nattklubber. Spesielt i byen Laganas.

En av de mest populære attraksjonene på Zakynthos er Navagio Beach, også kalt Shipwreck Beach. Dette er en av de mest fotograferte strendene i verden med turkist vann og et skipsvrak som ligger på stranden. Du finner flere flotte strender på øya. Blant annet Banana Beach og Gerakas som inviterer til dykking, snorkling samt båtturer langs kysten. 

Det er mange storslåtte naturopplevelser på Zakynthos. En populær attraksjon er Blue Caves som er en klippeformasjon med naturlige huler langs kysten. Du finner også mange turstier. For eksempel kan du besøke Vrahionas som er det høyeste punktet på øya.

Hoteller på Joniske Øyer