Reiser til Port d'Alcudia

Det populære reisemålet Port d’Alcudia på Mallorca inviterer til familievennlig strandliv, spennende aktiviteter og hyggelige restauranter og barer. Bestill en billig reise til Port d’Alcudia med Solfaktor!

Port d'Alcudia som reisemål

Port d'Alcudia er et populært reisemål som ligger på nordøstkysten av den spanske øya Mallorca i Middelhavet. Feriestedet tilhører kommunen Alcudia og har en ideell beliggenhet med vakre strender og klart vann. Området er kjent for sin avslappende atmosfære som gjør det til et attraktivt reisemål for både familier og par.

>> Les mer om din reise til Calas de Mallorca her

>> Les mer om din ferie til Puerto de Pollenca her

>> Les mer om din reise til Can Picafort her

Attraksjoner og aktiviteter på Port d'Alcudia

Hovedstranden er Playa de Alcudia som strekker seg over flere kilometer med myk sand og klart, turkisblått vann. Stranden er familievennlig med flere fasiliteter og serveringssteder. På den nærmeste strekningen, som heter Ciudad Blanca, finner du alt du og familien trenger for å kunne slappe helt av med strandbarer, vannsportaktiviteter, toaletter og dusjer. Like i nærheten finner du Playa de Muro. En populær langstrakt strand med flott omkringliggende natur. Alle strendene er kjent for sin renhet, barnevennlighet og et bredt spekter av vannsportsaktiviteter. Litt videre østover finner du en annen populær by, Can Picafort. Her finner du flere flotte og barnevennlige strender og du kan mer eller mindre vasse i vannkanten på den lyse sandstranden hele ti kilometer østover fra Port d'Alcudia. Hele området rundt Alcudiabukten er vil være perfekt for alle som leter etter en familieferie på Mallorca.

Port d'Alcudia tilbyr et godt utvalg av aktiviteter for hele familien. Besøk den sjarmerende gamlebyen i Alcudia, kort vei fra Port d'Alcudia, og beundre historiske severdigheter og koselige gater. Du kan også ta turen til den romerske byen Pollentia hvor du kan utforske ruiner og lære mer om øyas fortid. Det er populært å besøke det lokale markedet i Alcudia som arrangeres to ganger i uka. Her kan du kan kjøpe lokale råvarer, håndverksprodukter, suvenirer, fersk frukt og grønnsaker.

Reiser du med barn kan du besøke Hidropark. Et badeland med et bredt utvalg av vannsklier, bassenger og aktiviteter for både store og små. For naturelskere er naturparken Parc Natural de s'Albufera de Mallorca verdt et besøk. Dette våtmarksområdet er hjemmet til et mangfoldig dyreliv og inviterer til fugletitting og turmuligheter. Port d'Alcudia er et ideelt reisemål for sykkelentusiaster og tilbyr både sykkelutleie og guidede turer. Her finner du et godt nettverk av sykkelstier og naturområder som inviterer til flotte sykkelturer. 

Skulle man ønske seg enkelte dager med flere utfordringer og en mer aktiv ferie på Mallorca ligger fjellkjeden Tramuntana rett vest for Port d´Alcudia. Den strekker seg helt nord fra Puerto de Pollenca og helt ned til sørspissen av øya. Dette er et attraktiv område for mer krevende sykkelturer. Ønsker du steder å sykle, med litt enklere utfordinger og samtidig ivaretar en barnevennlig atmosfære, så ligger det flere destinasjoner nedover østkysten av Mallorca. Da kan man starte på nordøstkysten ved Cala Ratjada og sykle sørover. Da passerer man nydelige steder som blant annet Cala Millor og Sa Coma.  Begge steder med godt utbygde sykkelstier. Helt sørøst finner du Cala d´Or med et godt utviklet sykkelveinett i nærheten av Serra de Levante-fjellene.

Når er det best å reise til Port d'Alcudia?

Mallorca har et behagelig middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Sommeren fra juni til september regnes som høysesongen i Port d’Alcudia og i denne perioden er det solrike forhold med lite nedbør og temperaturer opp mot 30 grader. Det er også en behagelig sjøbris som gjør det til et yndet reisemål for mange. Våren og høsten er også et flott tidspunkt å besøke Port d’Alcudia. I denne perioden er det fortsatt milde temperaturer rundt 20 grader og det er færre turister.

Matopplevelser og uteliv på Port d'Alcudia

Nyt smakfulle matopplevelser på ferie i Port d'Alcudia. Her finner du et bredt utvalg av restauranter og serveringssteder som serverer både lokale og internasjonale retter. Området er spesielt kjent for sin ferske sjømat og du kan nyte deilige retter som paella og grillede fiske- og skalldyrretter. Spanske spesialiteter inkluderer også sobrassada, en smaksrik paprikapølse, og ensaimada, en søt bakst fra Mallorca. Langs strandpromenaden ligger det hyggelige restauranter som byr på utsikt over Middelhavet til måltidet. I de brosteinsbelagte gatene i Alcudia sin gamleby finner du sjarmerende tapasbarer som byr på autentiske smaker.

Port d'Alcudia har et avslappende uteliv langs strandpromenaden med en del barer og kafeer. For deg som ønsker mer festlig natteliv finner du også puber og nattklubber i sentrum av byen. Skulle du ønske et mer livlig uteliv, men samtidig ivareta en barnevennlig atmosfære, kan byer som Cala Ratjada og Cala Millor være gode alternativer. Nesten helt sør på østkysten finner du også Cala d´Or med et livligere uteliv. Vil formålet med en tur til Mallorca være å dyrke utelivet er området i Palmabukta mer å konsentrere seg om. Der vil du kunne finne din partyferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Spania her

>> Les mer om din ferie til Sa Coma her

>> Les mer om din reise til Playa de Muro her

Fly og hotell på Port d'Alcudia

Det er enkelt å komme seg til Port d'Alcudia fra Norge. Det går direktefly til Palma de Mallorca flyplass og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 30 minutter. Fra flyplassen er det ca 60 km til Port d'Alcudia som ligger på andre siden av øya. Det er enkelt å ta taxi som er tilgjengelig utenfor ankomsthallen og turen tar vanligvis rundt 45 minutter. Det er også et godt bussnettverk på Mallorca så du kan ta direktebuss til Alcudia fra flyplassen. Bussene opererer regelmessig og reisetiden er omtrent en time. Hvis du planlegger å utforske øya i eget tempo kan det være lurt å ha leiebil på ferie på Mallorca

Du finner flere hoteller og overnattingsmuligheter å velge mellom i Port d'Alcudia. Det er både all-inclusive resorts med mange fasiliteter, koselige boutiquehoteller samt større ferieleiligheter som gir mer plass og privatliv. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie på Port d'Alcudia og Mallorca!

Hoteller i Port d'Alcúdia

Populære hoteller i Port d'Alcúdia

Spania, Mallorca, Port d'Alcúdia
9,4
Fantastisk
502 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Port d'Alcúdia
8,8
Meget bra
815 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Port d'Alcúdia
8,9
Meget bra
286 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Port d'Alcúdia?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 39 anmeldelser