Reiser til Cala Millor

Nyt en minnerik ferie i Cala Millor på Mallorca! Feriestedet inviterer til sol og bad på flotte sandstrender, et bredt utvalg av aktiviteter og et livlig natteliv. Bestill en billig reise til Cala Millor med Solfaktor!

Cala Millor som reisemål

Cala Millor er et reisemål på den spanske øya Mallorca i Middelhavet. Feriestedet ligger på østkysten av øya og inviterer til fantastisk strandliv, spennende attraksjoner og vannsportaktiviteter samt et godt utvalg restauranter og barer. Cala Millor betyr "den beste havbukten", og byen er en klassisk turistdestinasjon som har en av Mallorca sine beste strender.  En velholdt og langgrunn strand som og har mottatt EUs Blå flagg.

>> Les mer om din reise til Calas de Mallorca her

>> Les mer om din ferie til Puerto de Pollenca her

>> Les mer om din reise til Cala d'Or her

Attraksjoner og aktiviteter på Cala Millor

Cala Millor er kjent for sitt innbydende strandliv. Hovedstranden med samme navn er en flott sandstrand som strekker seg over flere kilometer og er ideell for badeliv og vannsportaktiviteter. Rett og slett et perfekt sted for en tur til syden. Rett sør for Cala Millor ligger Sa Coma, med en flott strand med myk sand og en rolig atmosfære. Den har flotte fasiliteter og er spesielt egnet for familier med barn. En kort spasertur fra Cala Millor ligger Cala Bona Beach, en sjarmerende bukt som tilbyr en mer avslappet atmosfære. Store deler av øst og nordsiden av Mallorca er barnevennlig og inviterer til en familieferie på Mallorca. Beveger du deg et kort stykke nordover fra Cala Millor vil du finne Cala Ratjada. Her finner du et mangfold av restauranter, vakre gyldne sandstrender og feriestedet passer for både familier, par og venner. Videre lenger vestover, i retning Alcudiabukten, vil du først treffe på Can Picafort. Her heter hovedstranden Playa de Can Picafort og er en bred og lang sandstrand med barnevennlig atmosfære. Fra Can Picafort kan du mer eller mindre vasse i vannkanten på den lyse sandstranden hele ti kilometer nordover langs Alcudiabukten og til Port d'Alcudia. Først må du passere Playa de Muro, som er kjent for sitt fantastiske strandliv. Hovedstranden med samme navn strekker seg over flere kilometer med myk sand og klart vann. Det betyr at du alltid kan finne en fredelig plett på stranden langs din vandring der du kan slå deg ned omgitt av sanddyner og på avstand fra livet i feriebyene. Litt videre nordover ligger Alcudia og den populære stranden Playa de Alcudia. En barnevennlig strand med finkornet sand. Den har også blitt tildelt “blått flagg” for sin renhet og kvalitet. Og med det siste lille stykket, nord for Alcudia, ankommer du Port d'Alcudia. Hele denne strekningen er full av flotte sandstrender og er et område perfekt for en familieferie på Mallorca.

I tillegg til strandliv tilbyr Cala Millor en rekke attraksjoner og aktiviteter for hele familien. Ta en spasertur eller sykkeltur til Punta de n'Amer, en naturskjønn halvøy ved siden av Cala Millor. Her kan du utforske det fredede området med det gamle vakttårnet og nyte den fantastiske utsikten over Middelhavet. Det er fint å ta en dagstur til Cuevas del Drach (Dragegrotten), ca 15 minutters kjøring fra Cala Millor og oppleve de berømte grottene på Mallorca. Her kan du utforske de fantastiske underjordiske formasjonene og bli med på båttur på innsjøen Martel. En av de største underjordiske innsjøene i verden.

Reiser du med barn er det populært å besøke Safari Zoo i Cala Millor hvor du kan oppleve dyreliv på nært hold. Her kan du se eksotiske dyr som løver og giraffer og det er mulighet for å mate noen av dyrene. Cala Millor har også flotte forhold for vannsport og tilbyr et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter. Inkludert jetski, parasailing, paddleboarding og vindsurfing. Det er flere vannsportsenter som tilbyr utleie og opplæring. For golfentusiaster er det flere golfbaner i nærheten av Cala Millor hvor du kan nyte en runde golf i vakre omgivelser.

Skulle man ønske seg enkelte dager med en mer utfordrende og aktiv ferie på Mallorca ligger fjellkjeden Tramuntana på vestkysten av øya. Den starter helt nord ved Puerto de Pollenca og strekker seg helt ned til sørspissen av øya. Her kan du finne mange utfordrende løyper for sykkelturer. Ønsker du steder hvor du samtidig ivaretar en barnevennlig atmosfære, så ligger det flere destinasjoner på østkysten, hele veien sørover fra Cala Ratjada. Mallorca som har godt utviklet veinett for sykkel og fotturer, og koselige byer som Sa Coma og Calas de Mallorca ligger på rekke og rad. Et stykke lenger sør finner du Cala d´Or med et godt utviklet sykkelveinett i nærheten av Serra de Levante-fjellene.

Når er det best å reise til Cala Millor?

Mallorca byr på et mildt middelhavsklima mesteparten av året. I sommermånedene fra juni til september er det høysesongen i Cala Millor og det er tiden som tiltrekker seg mest turister. I denne perioden er det solrikt, minimalt med nedbør og temperaturer som ligger rundt 25 grader. Ønsker du å unngå de største folkemengdene bør du besøke Cala Millor på våren eller høsten. Det er fortsatt behagelige temperaturer rundt 20 grader på dagtid og det er spesielt flotte naturopplevelser i disse periodene.

Matopplevelser og uteliv på Cala Millor

Du kan glede deg over smakfulle matopplevelser på ferie i Cala Millor. Byen har et bredt utvalg av restauranter, kafeer og spisesteder som tilbyr varierte smaker fra både det lokale og internasjonale kjøkkenet. Med sin beliggenhet ved havet er stedet spesielt kjent for ferske sjømatretter og det er mange restauranter langs strandpromenaden og i sentrum som byr på høy kvalitet og autentiske smaker.

Cala Millor har et pulserende natteliv. Den livlige strandpromenaden er et flott sted å starte kvelden med flere cocktail barer som tilbyr avslappet stemning og gode drinker. Ønsker du å fortsette utover natten kan du ta turen til en av de mange nattklubbene i sentrum av byen. Her kan du nyte ulike musikksjangre og danse gjennom hele natten. I høysesongen er det også flere arrangementer og konserter i byen. Vil formålet med en tur til Mallorca være å dyrke utelivet litt mer er området i Palmabukta stedet å konsentrere seg om. Der vil du kunne finne din partyferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Spania her

>> Les mer om din ferie til Playa de Muro her

>> Les mer om din reise til Alcudia her

Fly og hotell på Cala Millor

Det er enkelt å komme seg til Cala Millor fra Norge. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen og flyturen til Palma de Mallorca flyplass tar ca 3 timer og 30 minutter. Fra flyplassen er det praktisk og rimelig å ta buss til Cala Millor og bussturen tar omtrent 1 time og 30 minutter. Det er også mulig å ta taxi fra flyplassen til Cala Millor, som tar omtrent 1 time. Hvis du foretrekker mer fleksibilitet på din ferie på Mallorca kan du vurdere å leie bil.

Det er mange hoteller og overnattingsmuligheter i Cala Millor. Her finner du alt fra all-inclusive resort med mange fasiliteter, koselige boutiquehoteller og store ferieleiligheter. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie på Cala Millor og Mallorca!Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala Millor

Populære hoteller i Cala Millor

Spania, Mallorca, Cala Millor
7,5
Bra
1385 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Millor
9,0
Fantastisk
745 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Millor
9,3
Fantastisk
449 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Cala Millor?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 19 anmeldelser