Reiser til Menorca

Menorca er en liten ferieperle som passer alle som vil nyte vakker natur og fine badestrender. Her finner du en roligere og mer avslappet atmosfære enn søsterøya Mallorca.

Liker du å bade er Menorca rett sted å reise til med over 100 små badeviker med fine sandstrender, klart vann og perfekt for svømming og snorkling. Det finnes også mange større strender. Den lengste sandstranden ligger i nærheten av byen Alaior og heter Platja Som Bou. Nord på øya ligger Platja Tortuga, kjent under navnet «den turkise stranden» og hit kommer du kun ved å gå. En annen strand du bør få med deg er Cala Turqueta, sørvest på øya, midt mellom feriebyene Cala’n Bosch og Cala Galdana. Stranden er litt over 100 meter lang med lys fin sand og lave klipper midt på stranden som deler den i to, krystallklart vann med flotte turkise nyanser, og er en av de mest populære strendene.

Vil man være mer aktiv kan man leie sykkel eller vandre på noen av de vakre stiene. En fin måte å utforske øya er å leie bil og på denne måten få med seg flere av de mange badevikene som finnes. I de mest populære småbyene rundt hovedstaden Mahón og havnebyen Cituadela dominerer det lokale hverdagslivet som gjør at Menorca er perfekt for den som ønsker en mer genuin ferieopplevelse.

De typiske turiststedene tilbyr «internasjonal» mat som hamburgere, pølser og alt man kan ha pommes frittes til. Fra det lokale kjøkken er hummergryteretten Calderete de Langosta en god og smaksrik matrett. Ost er noe de kan på Menorca, prøv gjerne Queso de Mahón. De har forøvrig sin egen chorizo-variant som heter Sobrassada. De fleste restaurantene tilbyr Pa amb oli som ikke er noe annet enn hvitt brød med olivenolje og betraktes som snacks og suppleres gjerne med ost, spekeskinke eller chorizo-pølser.

Det tar ca 3,5 timer å fly direkte fra Gardermoen til Menorca. Som oftest flyr man via Europa med flybytte. Menorca Airport (MAH) ligger 5 km sørvest for Mahón. Transport fra flyplass er med buss, taxi eller leiebil. Det går buss hver halvtime fra flyplassen til Mahón sentrum, derfra kan man ta buss videre til badebyer langs kysten.

Hvem passer dette reisemålet for?

På Menorca trives både barnefamilier og par, men det er ikke noe for en vennegjeng på jakt etter party og hektisk uteliv.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen på Menorca varer fra mai til september med behagelige temperaturer i luften og havet. Det er også fin temperatur i oktober.

Menorca har ført en mer stille tilværelse enn den mer berømte naboøya Mallorca, og har kanskje derfor i høyere grad klart å bevare sin originale karakter. Middelhavsøya er en perfekt destinasjon for familier og naturelskere. 

Menorca, som er den neststørste av de Baleariske øyene, ligger bare 34 km fra Mallorca. Men hvor Malorca og Ibiza er berømte feriedestinasjoner, mottar Menorca langt ferre turister; rundt knappe 1 million i året. 

 

Severdigheter og aktiviteter på Menorca 

Langs Menorcas 216 km kystlinje finner du mer enn 80 badestrender, hvor mange av de ligger avsides og naturskjønt til. På Menorca verner de knappe 95.000 beboerne om naturverdiene, og øya er også utnevnt til UNESCO Biosfære Reservat. For å beskytte Menorcas enestående natur og unike kulturarv, er rundt 40 prosent av øyas bare 700 km2 fredet. Det betyr at naturelskere på Menorca finner mange steder hvor øyas unike flora og fauna kan oppleves uforstyrret. Menorca har på samme måte et rikt fugleliv, som utoer adskillige trekkfugler, bl.a. inkluderer ådselgribben med et vingespenn på opp til 3 meter. 

Menorca, som er kjent som `Isla de Azul y Verde` blandt de lokale (Den blå og grønne øy), er en meget familievenlig destinasjon og mange steder tas det veldig godt hånd om familier med småbarn. Menorca er også populær blandt grupper, par og single, som kommer til Menorca ikke bare for å slappe av på en av de mange deilige strendene, men også fordi Menorcas natur utgjør de perfekte omgivelsene for en aktiv ferie. Her er det gode muligehter for bl.a. vandring, sykling, windsurfing, dykking og ridning. 

Vil du oppleve Menorca når det er ferrest turister, vil det på høsten eller i september, være en god årstid å besøke Menorca. Ikke bare er det fredelig, men også deilig lunt. 

Hotell og feriehus på Menorca 

Bruk søkemaskinen for å finne din neste reise til Menorca med mulighet for avreise fra bl.a. Oslo Gardemoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Trondheim. Vi finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med hotell og feriehus på Menorca. Du kan også velge å bestille transport til ditt feriehus, eller evt. en leiebil som står klar til deg på flyplassen. Slik får du den beste starten på ferien! 

Det hele samles så automatisk i en pakkereise med reisegaranti, og du er dermed også dekket av pakkereiseloven, så får du det beste av begge verdener. God tur! 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Menorca

Populære hoteller på Menorca

Spania, Menorca, Cala`n Bosch
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Menorca, Punta Prima
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Menorca, Alaior
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)