Reiser til Valldemossa

Besøk fjellandsbyen Valldemossa på Mallorca i Spania. Stedet er en yndet destinasjon for spektakulære naturopplevelser, klatring og historiske severdigheter. Bestill en billig reise til Valldemossa med Solfaktor!

Valldemossa som reisemål

Valldemossa er en innlandsby beliggende på vestkysten på øya Mallorca i Spania. Fjellandsbyen ligger i Tramuntana-fjellene, ca 7,5 km inn fra Puerto de Valdemossa (havnelandsby) og 15 km nord for Palma de Mallorca, som er hovedstaden på Mallorca. Det er et ettertraktet reisemål for de som søker en kombinasjon av en aktiv ferie på Mallorca, naturopplevelser, kultur og historie.

Attraksjoner og aktiviteter i Valldemossa

Valldemossa byr på mange historiske attraksjoner og aktiviteter under en ferie. Besøk byens gamleby som gir innblikk i det lokale livet med sjarmerende gater, tradisjonelle steinhus, koselige torg og grønne parker. En av Valldemossa sine mest betydningsfulle attraksjoner er Real Cartuja de Valldemossa, som er et historisk kloster-kompleks fra 1300-tallet. Her finner du også det kulturhistoriske museet i byen som huser en rekke utstillinger og gjenstander som gir innblikk i den kulturelle arven til Valldemossa og Mallorca sin historie. Det er også verdt å besøke St. Bartholomew-kirken med storslått, gotisk arkitektur.

Det er populært å reise til Valldemossa for en aktiv ferie på Mallorca. Byen er et yndet utgangspunkt for naturopplevelser på grunn av sin beliggenhet ved imponerende fjellområder som igjen tilbyr utmerkede muligheter for fotturer og klatring. For eksempel kan du ta turen til Sa Gubia i Tramuntana-fjellene, som er et ettertraktet klatreområde i nærheten av Valldemossa. Området er perfekt for klatring og tiltrekker seg klatrere fra hele verden på grunn av sitt varierte og utfordrende terreng, samt de spektakulære naturskjønne omgivelsene. Sa Gubia tilbyr et bredt spekter av klatreruter som passer på alle ferdighetsnivåer, fra nybegynnere til erfarne klatrere.

Når er det best å reise til Valldemossa?

Høysesongen i Spania er på sommeren, men det er hovedsakelig til destinasjoner for sol og bad på Mallorca langs Middelhavet. Fra juni til august kan det bli ganske varmt på en reise til Valldemossa og aktiviteter som fotturer og klatring bør gjøres om morgenen eller på ettermiddagen når solen ikke er så intens. Er du opptatt av klatring, eller ønsker en mer aktiv ferie på Mallorca, er våren og høsten de mest ideelle periodene å reise til Valldemossa på. Da det er mer behagelige temperaturer og mindre folkemengder. I disse periodene er det ideelt for sightseeing, naturopplevelser i frodig naturlandskap og en høstferie. Vinteren er lavsesong i Spania med kjøligere temperaturer og mer nedbør. Det skal likevel sies at Mallorca er mildere enn flere andre europeiske steder i vintermånedene. En aktiv ferie på Mallorca og en tur til Valldemossa kunne derfor vært fint å tatt i forbindelse med en vinterferie.

Matopplevelser og uteliv i Valldemossa

På en reise til Valldemossa kan du glede deg til smakfulle matopplevelser. Her finner du et godt utvalg restauranter og spisesteder som byr på klassiske retter fra Spania, spesialiteter fra Mallorca og internasjonale retter. Typiske delikatesser du kan smake i byen er blant annet sobrasada (lokal pølse), tumbet (vegetarrett med poteter, aubergine og paprika) og den kjente ensaïmada (søt bakst). Mange av restaurantene i Valldemossa har hyggelige uteserveringer hvor du kan nyte byens uteliv i en avslappet atmosfære på ferie, men om det er partyferie på Mallorca som er essensielt så finnes det langt flere andre destinasjoner på Mallorca å velge.

Fly og hotell i Valldemossa

Du kommer deg enkelt til Mallorca med direktefly fra blant annet Oslo og Bergen nesten hele året. Det er begrenset med flymuligheter på selve vinteren, men det er mulig med en eller flere mellomlandinger. Palma de Mallorca Flyplass er en av de mest trafikkerte flyplassene i Spania og om sommeren går det daglig avganger fra flere norske byer. Flytiden er ca 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen til Mallorca og flyplassen i Palma.

Flyplassen ligger i underkant av 26 km fra Valldemossa og taxi er det enkleste alternativet. Du finner holdeplass like utenfor ankomsthallen på flyplassen og turen tar vanligvis rundt 30-40 minutter til Valldemossa. Et rimeligere alternativ er å ta buss, men du må bytte buss i Palma sentrum som tar deg videre til Valldemossa. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av Mallorca i eget tempo.

Valldemossa har et godt utvalg av overnattingsmuligheter. Her finner du koselig gjestgiveri, all-inclusive hoteller, boutique-hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Valldemossa og Mallorca!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Valldemossa

Populære hoteller i Valldemossa

Spania, Mallorca, Valldemossa
9,7
Fantastisk
494 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Mallorca, Valldemossa
9,6
Fantastisk
176 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 10.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Valldemossa
9,2
Fantastisk
466 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)