Reiser til Can Picafort

Can Picafort ligger i den vakre Alcudiabukten på Mallorcas nordøstlige kyst, omtrent en time med bil fra Palma. Langs den flotte stranden går en strandpromenade med mange resturanter og barer som har utsikt mot havet. Deler av stranden er ennå ikke utbygd og har enkle serveringssteder og et flott sanddynelandskap. I den sørlige enden av stranden ligger havneområdet med en fantastisk utsikt både nordover, sørover og videre østover mot Menorca.

På den utbygde delen av stranden kan man leie solsenger og parasoller, og det finnes mange vannaktiviteter i området, men stranden i Can Picafort er ikke like langgrunn som stranden i Alcudia, og vannet er heller ikke like rolig. I Can Picafort kan man ta dykkersertikfikat og dykke utenfor dykkersenteret, som ligger i havnen i Can Picafort. Fra Can Picafort til Palma by og flyplassen er det hhv. 55 og 65 kilometer å kjøre.

Can Picafort er én av Mallorcas beste feriebyer

Kjører du en mil sørover fra Alcudia langs kysten kommer du til Can Picafort, som er én av øyas eldste fiskerlandsbyer. Til tross for alle turistene som besøker Can Picafort i høysesongen, har landsbyen beholdt mye av sitt opprinnelige og genuine miljø.

Can Picafort har mange aktivitetstilbud om du ønsker en pause fra strandlivet. En tur til S`Albufera Park naturpark er et godt alternativ. Tjue minutters gange fra Son Baulo finner du Son Real Necropolis, som er en godt restaurert gravplass fra fønikernes tid. For barnefamilier er et besøk til den store trelabyrinten ved Playa de Muro et must. Her kan hele familien delta aktivt i utforsking av labyrinten og løse ulike gåter.

Flere dykkersentre har etablert seg i havnen og har tilbud til det nivået du måtte ønske. Fra havnen kan du også bli med turbåter på tokt langs den vakker kystlinjen utenfor byen. 

Hovedgaten i Can Picafort, Paseo Colon, er et kjent shopping- og restaurantstrøk med et stort utvalg av steder å handle og spise. De to største festivalene foregår i juli og august. Den 20. juli feires helgenen Santa Margarita, og fra 15. august og en hel uke til ende feires den hellige jomfru sin velsignelse. Begge feiringene er store folkefester i Can Picafort.

Helt frem til 1970-tallet var Can Picafort, som ofte staves Ca'n Picafort, kun et lille fiskerleie. Først da verden sperret opp øynene for øyas kvaliteter som feriereisemål ble en ny æra innledet. Den flotte og lange sandstranden og det krystallklare, turkisblå vannet utenfor Can Picafort er nærmest uimotståelig og har gjort denne lille feriebyen til et perfekt sted for en avslappende badeferie med hele familien.

En kilometerlang sandstrand

Hvis du starter ved marinaen i Can Picafort kan du mer eller mindre vasse i vannkanten på den lyse sandstranden hele ti kilometer nordover til Port d'Alcudia. Det betyr at du alltid kan finne en fredelig plett på stranden der du kan slå deg ned omgitt av sanddyner og på avstand fra livet i feriebyen. Én av disse strendene er den idylliske Playa de Muro, som ligger umiddelbart nord for byen. Dersom du heller velger å bli værende på stranden ved Can Picafort har du til gjengjeld alle nødvendige fasiliteter innenfor kort rekkevidde.

På strandpromenaden i Can Picafort ligger et stort utvalg av fortausrestauranter og kafeer, som i likhet med spisestedene lenger oppe i byen serverer alt fra klassiske, spanske matretter til internasjonal fast food. På kvelden kan du slå deg ned på en av barene nede ved stranden med en piña colada og nyte utsikten over havet.

Det finnes noen få diskoteker i byen, men generelt er det ikke nattelivet som trekker reisende til Can Picafort. 

Langs den fotgjengervennlige hovedgaten Paseo Colón ligger et godt utvalg av butikker, apoteker og mini-markeder, og det avholdes ukentlige markeder der du kan kjøpe med deg et unikt souvenir hjem.

Aktiviteter og utflukter

Can Picafort besøkes ofte av windsurfere, som reiser hit for å leke i bølgene. Det er mulig å prøve kreftene med et paddleboard eller suse avgårde på en bananbåt, men samtidig er ikke vannsport den eneste aktiviteten å oppleve på en reise til Can Picafort.

Det nordlige Mallorca er et særdeles populært sykkelsted å besøke blant mosjonister, som her kan velge mellom alt fra lette, flate sykkelruter langs kysten til utfordrende stigninger i de nærliggende fjellene. Det er typisk i lavsesongens kaldere måneder at man ser mange syklister i området.

Uansett når på året du reiser til Can Picafort, kan det anbefales å besøke den nærliggende Parc Natural de s'Albufera. Dette våtområdet, som er kjent for sitt rike fugleliv, kan utforskes både til fots og på sykkel. Sett gjerne av minst én dag til å reise på utflukt til Alcudia og stedets gamle bydel eller lenger inn i baklandet for å oppleve noen av de sjarmerende fjellandsbyene.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Can Picafort

Populære hoteller i Can Picafort

Spania, Mallorca, Can Picafort
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Can Picafort
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Can Picafort
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Can Picafort?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser