Reiser til Cala Ferrera

Cala Ferrera er en landsby og bukt sørøst på Mallorca. Oppe i den fredelige byen finner du et godt utvalg av butikker og restauranter. Det er imidlertid den idylliske sandstranden med sitt klare, turkisblå vann som tiltrekker mest oppmerksomhet. Det er også denne som har gitt navn til byen.

Bukten er ganske smal, men langstrakt. Stranden er derfor godt beskyttet, så vannet er vanligvis veldig rolig og godt egnet for barn. Av samme grunn er det spesielt barnefamilier som reiser til Cala Ferrera, men også for deg som reiser uten barn er Cala Ferrera ideell for en avslappende ferie med sol og strand.

Som de fleste Calas (bukter) på østkysten av Mallorca, er den lille sandbukta innrammet av klipper, og det er gode muligheter for snorkling og dykking i det krystallklare vannet langs klippene. Bortsett fra pedalbåter og padlebrett, er det ingen vannsport her, slik at du og familien kan svømme i fred.

Det er gode fasiliteter med solsenger, parasoller, dusjer osv. på stranden. Som byens hovedattraksjon er det som regel mye liv om sommeren, men likevel en hyggelig avslappet atmosfære. Her tilbringer de fleste bare dagen med å bade, bygge sandslott og nyte den sjenerøse solen. Det er imidlertid også en bane for sandvolleyball samt en liten lekeplass hvis det skal skje litt mer.

Oppe i Cala Ferrera i gangavstand fra stranden er det flere restauranter, spesielt langs fotgjengervennlige Carrer de s'Espalmador, med alt fra gatekjøkken til klassiske retter fra middelhavskjøkkenet på menyen. Her finner du også butikker og et supermarked hvor du kan få tak i det meste.

Strandferie med spennende sightseeing

Cala Ferrera og Cala d'Or, områdets mest kjente by med et litt mer aktivt natteliv, har vokst sammen. De to er så nærme at du i praksis også kan nyte de mange restaurantene og butikkene i denne nabobyen på en tur til Cala Ferrera. Hvis du kan løsrive deg fra den innbydende stranden i Cala Ferrera, anbefales det på det sterkeste å utforske andre deler av den vakre kysten og innlandet.

I tillegg til de mange andre, idylliske badevikene like ved Cala Ferrera, kan du på en tur hit for eksempel enkelt komme deg til dragegrottene, Cuevas del Drach, i utkanten av den koselige havnebyen Porto Cristo ca. 25 kilometer mot nord. Det er Mallorcas største dryppsteinsgrotte, som i tillegg til vakre stalaktitter og stalagmitter inneholder Europas største underjordiske innsjø, Lago Martel.

Finn reisen din til Cala Ferrera i søkemotoren her på Solfaktor.no, hvor du raskt kan finne de beste prisene på pakkereiser til mange destinasjoner på Mallorca med både fly og hotell.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala Ferrera