Reiser til Sa Coma

Fra Sa Coma og sørover strekker det seg en nydelig langgrunn strand som gjør området perfekt for familier. I nærheten finnes det ulike fornøyelsesparker og det er enkelt å reise rundt med små minitog, buss eller leiebil. Feriebyen Sa Coma er perfekt for familier.

Østkysten av Mallorca bærer navnet Llevante som betyr soloppgang. Med høydedraget Serres de Levante i ryggen ligger feriestedene som perler på en snor langs kystlinjen. Sa Coma og S`Illot er to av dem, og ligger mellom Cala Millor i nord og Porto Cristo i sør.

Fra Sa Coma og sørover til S`Illot strekker det seg en nydelig langgrunn strand med finkornet sand, som gjør området perfekt for familier. Bak stranden ligger en strandpromenade med svalende skygge fra pinjetrær og oliventrær på dager med stekende sol. Langs hele promenaden finner du flere kafeer og spisesteder med spanske og internasjonale menyer.

Om du trenger avveksling fra strandlivet er innlandet spennende å utforske. Den nordligste byen er Artà med historiske funn tilbake til maurernes tid på 1200-tallet. Helt ute ved kysten finner du de spennende hulene som maurerne gjemte seg i under opprøret med de kristne. Byen Manacor er mest kjent for handel og industri. Her produserer de blant annet den kunstig mallorcaperlen og tekstiler.

Hele familien har noe å glede seg over på en ferietur til Sa Coma eller S`Illot. I distriktet finnes det ulike fornøyelsesparker og det er enkelt å komme seg fra sted til sted med små minitog, buss eller leiebil.

Mallorcas østkyst er kjent for å ha mange fantastiske badestrender, og Sa Coma er intet untak. Den 800 meter lange Blå Flagg-stranden er med sin fine, lyse sand og ikke minst sitt krystallklare vann helt uimotståelig. Her kan barna lage sandslott og nyte det lave vannet. 

En familiefavoritt 

I de travle sommermånedene er det normalt sett livreddere på stranden, og oppe på den bilfrie strandpromenaden ligger det flere resturanter hvor man blir servert alt fra pizza til friskfanget fisk. Du kan følge promenaden helt til nabobyen S`lllot, hvor det også er en del spisesteder. Når du reiser til Sa Coma har du også en av de større feriebyene Cala Millor innenfor kort rekkevidde. Her finner du et enda større tilbud av resturanter, butikker, samt et mer livlig nattliv med flere barer og et par diskotek. 

Sa Coma inviterer med andre ord til en avslappende badeferie, om du så reiser til Mallorca alene, som par eller med barn. Men den gode stranden er ikke den eneste attraksjonen. Bare 10 minutters kjøring lenger ned via kysten ligger f.eks. den sjarmerende fiskerbyen Porto Cristo, som er kjent for Dragegrottene. De vakre drypsteinshulene regnes blandt de største severdighetene på Mallorca. 

Utfluktsmål 

Selvom du saktens kan klare de daglige innkjøpene i Sa Coma, er utvalget av butikker tross alt begrenset. Av den grunn kan det anbefales å kjøre en tur inn i landet til Manacor, en av øyas viktigste handelsbyer. Her kan du også oppleve et mer autentisk mallorcinsk byliv, da blandt annet på det ukentlige markede (mandager) på Placa Ramon Llull. 

Nøyes du ikke med å slappe av på stranden i Sa Coma, er det altså rik mulighet til å krydre ferien med spennende opplevelser. Leier du en bil kan du også bruke Sa Coma som utgangspunkt for utflukter til maleriske fjellbyer og ikke minst idylliske badeviker langs kysten. Du kan også leie en sykkel for å sykle en tur langs kysten til en av nabobyene eller inn til innlandet for å utforske områdets sjarmerende landsbyer og fruktlunder. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Sa Coma

Populære hoteller i Sa Coma

Spania, Mallorca, Sa Coma
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Sa Coma
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Sa Coma
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)