Reiser til Pollensa

Pollensa ligger på det nordøstlige Mallorca, ved foten av den naturskjønne fjellkjeden Serra de Tramuntana og med flere av øyas største attraksjoner innenfor kort rekkevidde, herunder flere vakre badestrender. Byen, som også kalles for Pollenca eller Pollença, oser av en historisk sjarme med sine rustikke steinhus og smale, brosteinsbelagte gater. Hvis du reiser til Pollensa kan du kjenne på en helt annen atmosfære enn i de moderne feriebyene som ligger nede ved kysten, og du vil fort innse at byen Pollensa har dype historiske røtter.

Pollensa har en lang historie

Byen har fått sitt navn etter en romersk leir som i sin tid lå i nærheten av stedet som i dag heter Alcudia. Dagens Pollensa, som ligger litt lenger inne i landet, ble grunnlagt av araberne på slutten av 1100-tallet. Etter at den katalanske kongen Jaume I av Aragón i årene 1229-1231 hadde fordrevet den mauriske besittelsen overdro han Pollensa til tempelridderne, men dette var ikke siste gang herredømmet over Mallorca og dermed Pollensa skiftet hender.

Pollensas egne innbyggere har ikke kun bøyd sine hoder for overmakten; de har til tider tatt saken i egen hånd. Fra 1500-tallet og fremover ble Pollensa i likhet med mange andre byer på middelhavsøya plaget av piratangrep fra kysten. Under ett av disse angrepene, som fant sted i 1550, klarte en liten gruppe av byens innbyggere, som kun var bevæpnet med kjepper, å tvinge de mauriske piratene tilbake. Denne bragden blir i august måned hvert år feiret under La Patrona Festival, der det berømte slaget blir gjenoppført.

Landsbyidyll og storslått natur

Det er ikke mange tiår siden Pollensas innbyggere først og fremst levde av landbruket, men etterhvert som feriereisende sperret opp øynene for den nærliggende havnebyen Puerto Pollensa økte turismens betydning for Pollensa. Turismen tok av på 1960-tallet både på øya som helhet og i Pollensa, men likevel har Pollensa bevart mye av den vakre, gamle byens opprinnelige atmosfære. 

Én av de største fornøyelsene å oppleve i Pollensa er en slentretur i byens gamle kvartaler, der man kan nyte en deilig stemning og beundre gamle bygninger. Besøk også byens gallerier, små boutiques og søndagsmarkedet, der det er gode muligheter til å finne et unikt souvenir.

I kort kjøreavstand fra Pollensa ligger mange gode badestrender, og byen er et perfekt utgangspunkt for å utforske Serra de Tramuntana på vandre- eller sykkelturer.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Pollensa