Reiser til Fornalutx

Fornalutx er en malerisk landsby som ligger på øya Mallorca i Middelhavet. Denne sjarmerende landsbyen ligger i Serra de Tramuntana-fjellene, og er kjent for sine vakre og velholdte hus som er bygget i tradisjonell mallorcansk stil. Fornalutx er omgitt av frodige appelsin- og sitronlunder og er et populært reisemål for besøkende som ønsker å oppleve den autentiske kulturen og skjønnheten på Mallorca.

En by med en lang historie

Byen har en lang historie, og det er fortsatt mange bevaringsverdige bygninger og monumenter å besøke, inkludert det gamle klosteret Sant Bernat, som ble bygget på 1300-tallet og nå fungerer som et museum. Det er også en vakker kirke i sentrum av byen, dedikert til Virgen de la Victoria, som er et populært sted for pilegrimsreiser og turister.

Fornalutx er også kjent for sin gastronomi, og det er mange restauranter som serverer tradisjonelle mallorcanske retter, som tumbet (en grønnsaksgryte), frit mallorquín (en kjøttrett) og ensaimada (en søt bagel).

Opplev den vakre natur

En av de største attraksjonene i Fornalutx er den vakre naturen rundt landsbyen. Det er mange turstier som fører opp i fjellene, og som gir en fantastisk utsikt over landskapet. Det er også muligheter for å ta en sykkeltur, besøke nærliggende strender eller ta en tur til omkringliggende byer som Sóller, som også er kjent for sin skjønnhet og kultur.

Alt i alt er Fornalutx en unik og sjarmerende landsby som tilbyr en perfekt blanding av tradisjonell mallorcansk kultur og naturskjønnhet. Det er en destinasjon som er verdt å besøke hvis man ønsker å oppleve det autentiske Mallorca.

>> Les mer om reiser til Mallorca


 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Fornalutx