Reiser til Makrigialos

Makrigialos er en hyggelig fiskerlandsby med lange flotte sandstrender og naturskjønne omgivelser. Bli med på fotturer i et fantastisk landskap, en båttur langs kysten eller bare slå deg ned på en lokal taverna med god mat og drikke.

På østsiden av Kreta ligger den lille maleriske landsbyen Makrigialos.

Her har de funnet rester av forskjellige bosettinger som levde på øya ca 14 hundre år før vår tidsregning. I dag bor det ca tusen fastboende her som i hovedsak har jordbruk, fiske og turisme som næringsveier.

Til tross for at turismen har økt de siste årene, har innbyggerne i Makrigialos lagt vekt på den opprinnelige kretiske landsbystrukturen og bygget ut i samsvar med dette miljøet.

En ferie i Makrigialos byr på et godt “ferieliv” for både liten og stor, og langs kystlinjen ligger lange flotte sandstrender som regnes for å være de beste i dette området. I den nærliggende landsbyen Agios Stefanos kan du besøke det offentlige astronomiske observatoriet, Sasteria.
Vil du kombinere ferien med egne kreative ferdigheter kan du for eksempel melde deg på kurs i akvarellmaling hos profesjonelle kunstnere. Flere kretiske kunsthåndverkere har egne verksteder i byene som du kan besøke.

Nede i havnen kan man bestille en båttur langs kysten eller dra ut til øya Koufonissi, hvor det ble produsert et lilla fargestoff av bløtdelen i skjell tilbake i oldtiden. Dette fargestoffet var veldig populært og ble brukt i utsmykningen av romerske slott.

Åsene bak landsbyen er som skapt for fotturer med et fantastisk landskap. Her finner du blant annet raviner som ikke står tilbake fra den naturskjønne Samaria-ravinen og samtidig er mye mer tilgjengelig.

Makrigialos har flere koselige tavernaer med egne spesialiteter på menyen, og langs strandpromenaden i havnen kan du nyte en god kopp kaffe eller en forfriskning på en av kafeene. Landsbyen har ikke noe “hektisk” kvelds- eller natteliv. Det finner du mer av i Agios Nikolaos som ligger ca 7 mil unna.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Makrigialos