Reiser til Agia Marina

Agia Marina er en liten by som mer eller mindre har vokst sammen med Kato Stalos på den nordlige kysten av Kreta, vest for Chania. I Agia Marina blir du møtt av en rolig atmosfære med tavernaer og restauranter. Langs kysten er det flere strender og de fleste er grunne og barnevennlige. Det er litt over 10 kilometer til den lille storbyen Chania, og det er bussforbindelse fra tidlig morgen til sent på kvelden.

Langs hele den 9 km lange kyststripen fra Chania og vestover ligger feriestedene som perler på en snor. Hver og en har sitt eget særpreg. I Agia Marina er det flotte barnevennlige sandstrender og en rolig atmosfære med tavernaer, restauranter og hoteller av ulik størrelse.

Byen har en vakker langgrunn sandstrand og er derfor et passende feriemål for de fleste. Fra stranden har du utsikt over øya Theodorou, som i dag er et reservat der geiter går fritt omkring. Det finnes noen kirker å se på, så vel som en gamleby med en koselig atmosfære, men ellers har ikke Agia Marina så mange severdigheter. Du drar hit for å nyte de fine og barnevennlige strendene, spise god mat og ellers bare slappe av.

Hvis du reiser med barn, kan du velge den østlige delen av stranden, der det er mest langgrunt. Den vestlige delen har flere aktiviteter. Inne i byen er det en lekeplass for barn med husker, hoppeslott med mer og noe for de aller minste. Overalt i Agia Marina finner du typiske greske tavernaer og restauranter. Nattelivet er begrenset, men Platanias ligger bare 20 minutter unna, og tilbyr et relativt stort utvalg av kveldsaktiviteter

På nordvestkysten av Kreta ligger den lille landsbyen Agia Marina.

Langs hele den 9 km lange kyststripen fra Chania og vestover ligger feriestedene som perler på en snor. Hver og en har sitt eget særpreg. I Agia Marina er det en rolig atmosfære med tavernaer, restauranter og hoteller av ulik størrelse.

Med langgrunne og flotte sandstrender er dette et ypperlig feriested for alle aldre. Fra stranden har du utsikt ut til Theodorou øya som i dag er et reservat hvor kri-kri-geita beiter fritt.

Vil du ta bena fatt en dag, er en tur til det gamle tempelet bak landsbyen verd et besøk. I lille Agia Marina ligger det fire kirker som hver især har sin unike historie. Fra Agia Marina kan du “hive” deg med på et av de mange turisttogene på hjul og oppleve mange koselig greske landsbyer på innsiden av kysten. Dessuten er det et utall av organiserte utflukter med turbusser å velge mellom for å utforske Kreta.

Mange av de familiedrevne tavernaene byr på god gresk mat. Utelivet på kvelds- og nattetid har noe og by for enhver smak. Musikkbarer og nattklubber sørger for at alle kan ha det hyggelig.

Hvem passer dette reisemålet for?

Du bør velge Agia Marina hvis du vil ha fred og ro i ferien og med barnevennlige omgivelser, men med storbyens (Chania) muligheter i nærheten. Ikke velg Agia Marina hvis du er ute etter fest, uteliv og shopping i ferien.

Når er det best å reise hit?

Med sin beliggenhet på den nordlige kysten av Kreta, kan du forvente fint og tørt vær fra tidlig vår til sen høst. Fra mai til september er det praktisk talt ingen nedbør. I juli og august er temperaturen på det høyeste og det kan bli over 35 varmegrader.

Agia Marina er en skjønn badeby på Kretas nordvestkyst. Her vil du bli tatt godt imot av den varme og venlige lokalbefolkningen. 

Agia Marina er i dag et populært reisemål på Kreta, men du vil fremdeles fornemme at dette er en tidligere fiskerby, som er rik på historie og tradisjon. Besøk f.eks. en eller alle byens fire kirker, som hver har deres egen spesielle, varke personlighet. Du vil ikke bli skuffet over den meget tradisjonelle stemningen innenfor dørene. Ved de fantastiske strendene venter det deg naturligvis også mange opplevelser. Hvorfor ikke f.eks. prøve jetski, snorkle, dra på seiltur eller bare svømme og nyte solen og slappe fullstendig av. 

Reiser du til Agia Marina bor du nemlig like ved de berømte kilometerlange, gyldne strendene på Kretas nordkyst. Umiddelbart vest for Agia Marina ligger Plantanis, en annen populær badeby. Faktisk er de to nabobyene etterhvert vokst så mye sammen, at det er vanskelig å se hvor den ene stopper og den andre begynner. Du vil derfor ikke få det vanskelig med å finne et sted å slå deg ned på i sanden eller på en liggestol, hvis du bare vil bruke dagen ved vannkaten med en god bok, mens du nyter utsikten til Theodorou. En liten ubebodd øy tett ved kysten. 

Takket være beliggenheten kun 9 km fra Chania, Kretas neststørste by, har du på en ferie i denne koselige badebyen også alle storbyens fasiliteter innenfor rekkevidde. Du kan derfor lett kombinere avslappende strandliv med sightseeing og shopping, i likhet som at det også er opplagt å dra inn til Chania på kvelden for å nyte godt av det gode utvalget av stemningsfulle tavernaer, kafeèr og resturanter. Det er dermed ikke sakt at du trenger å forlate Agia Marina for å finne alt det du trenger av spisesteder og innkjøpsmuligheter i løpet av ferien. Badebyen er også et rikt utvalg av barer, hvor det ofte er liv lenge etter solnedgang.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Agia Marina

Populære hoteller i Agia Marina

Hellas, Kreta, Agia Marina
8,3
Meget bra
488 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Agia Marina
8,8
Meget bra
81 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Agia Marina
9,7
Fantastisk
630 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Agia Marina?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser