Reiser til Agia Pelagia

Agia Pelagia ligger 20 km utenfor Heraklion, og passer bra for barnefamilier da det er begrenset med trafikk. Her er det kort vei til det meste og den fine sandstranden ligger midt i byen.

Agia Pelagia er en hyggelig liten by med små hvite hus og en herlig atmosfære.

Her er det kort vei til det meste og den fine sandstranden ligger midt i byen. Agia Pelagia passer bra for barnefamilier da det er begrenset med trafikk.

I byen er det mange koselige tavernaer og restauranter og langs strandpromenaden ligger det enda flere kafeer. Fornøyelseslivet er begrenset, men i høysesongen er det noen musikkbarer.

Vil du besøke museer eller ønsker et større utvalg av restauranter, så er det kort vei til Heraklion.

Heraklions flyplass (HER) ligger ca 25 km fra Agia Pelagia

Hvis du er på utkikk etter et reisemål på Kreta med fred og ro, og hvor det enda hersker en autentisk kretensisk stemning, da er Agia Pelagia det helt rette stedet for deg. 

Agia Pelagia, beliggende på Kretas nordkyst, er en liten og sjarmerende landsby som har en autentisk og tradisjonel gresk atmosfære. Byen har et rikt utvalg av gode strender og masse av aktivitetsmuligheter, som bla. båtturer, seilturer, snorkling og dykking. Men samtidig ligger dette sjarmerende feriestedet kun 20 km fra Heraklion, den livlige hovedstaden på Kreta. Dette gir deg muligheten til å dra på spennende dagsturer med masse av shopping eller sightseeing muligheter ved noen av øyas mest interessante severdigheter. 

Området er fult av naturlig skjønnhet, og på grunn av sin geografiske posisjon har den spilt en viktig rolle gjennom historien. Hvor Agia Pelagia ligger i dag, pleide det å ligge en gammel gresk by, som ifølge arkeologiske undersøkelser har vært bebodd siden rundt 2000 f.vt. Blandt de antikke restene som fremhever områdets historiske betydning, er blandt annet romerske akvedukter og graver med inskripsjoner. 

Agia Pelagia er kort sakt et vidunderlig reisemål som egner seg perfekt til de som ønsker seg en blanding av ro, avslapning, vakre strender og historiske severdigheter. 

 

Byer i nærheten 

Mononaftis 

Mindre enn en kilometer fra Agia Pelagia finner du stranden ved Mononaftis, som er den korte gåturen verdt. Det er en liten, men vakker strand med en kort sandstrekning omgitt av stein og klipper. De som har en drøm om å prøve snorkling elelr dykking, eller har ferdigheter fra før av, vil synes om dette, da den steinrike havbunnen tiltrekker seg masse av fisk. Det er også andre gode vannsportsfasiliteter på stranden. 

Heraklion 

Hvis du er på utkikk etter et sted hvor du kan kjøpe souvenirs med deg hjem, eller bare tilbringe en halv eller hel dag med shopping, så er øy-hovedstaden Heraklion stedet. Her er det en lang rekke forskjellige slags butikker, bla. designer-klesbutikker på Daedalous Street, eller så kan du prøve de mindre butikkene i byens sidegater. 

Heraklion er også stedet hvis du er på utkikk etter en romantisk kveld i byen og vil invitere din partner på en luksusmiddag. Men mange feriegjester valfarter til Heraklion på grunn av byens enestående historiske severdigheter, blandt dem det enorme arkeologiske museum som huser mange av Kretas gamle skatter. 

Rogdia

En annen god utfluktsmulighet er landsbyen Rogdia, som ganske visst krever en gåtur opp via en bakke, men som belønner den vandrende med en vakker utsikt over bukten. Landsbyens tavernaer byr på fremragende mat sammen med strålende utsikt over området. Du kan også besøke det historiske klosteret Savathiana, beliggende midt i en nærliggende skog. 

Opplevelser og utflukter 

Seilturer 

Agia Pelagia har en liten havn hvor du kan hoppe ombord på en av de båtene som tilbyr utflukter til havs. Du kan besøke de vakre strendene ved landsbyen Bali eller velge en utflukt til øyene Dragon og Dia. Dia er et opplagt sted hvis du nyter å utforske verden under havet hvor det gjemmer seg en undervansby her. 

Knossos 

Kretas mest berømte turiststed ligger kun 15 km fra Agia Pelagia. Det gamle slottet i Knossos var hjemsted for den berømte kretensiske herskeren Kong Minos. Du kan gå rundt i ruinene som er mer enn 3000 år gamle. Det er forbløffende å se hvor god tilstand ruinene er i. Lytt til en av guidene, og du vil raskt bli imponert over hvor sofistikert dette palasset var da det var i bruk i antikkens tid. 

Snorkling og dykking 

Noen av de små strendene og buktene rundt Agia Pelagia egner seg perfekt for snorkling og dykking. Det klare vannet og klippene skaper ideelle forhold for de som ønsker å utforske livet under havets overflate. Prøv f.eks. den lille sandstranden Ligaria, som ligger øst for Agia Pelagia, eller dra til populære Monoaftis, som ligger mindre enn en kilometer unna. 

Strendene

En av de primære grunnene til at feriegjestene strømmer til Agia Pelagia, er byens utvalg av vakre strender. Det er små strekninger av sand, hvor du kan sole deg i fred og ro. Men hvis du reiser bare noen få minutter opp langs kysten, finner du livligere steder med masse av strandaktiviteter. Det lave vannet rundt Agia Pelagia stranden er perfekt for små barn. 

Mat og drikke 

Det lokale kjøkkenet i Agia Pelagia er enkelt, men alikevel lekkert. Sørg for å prøve noen av de lokale, kretensiske ostene. Hver landsby synes å ha sin egen oppskrift. Du bør også prøve noen av de mange friske fiskerettene på stedet, selv om stekt lam også er lekkert her. Det er spesielt velsmakende når det skylles ned med et glass av den lokalt fremstilte rødvinen. 

Det er flere resturanter og tavernaer beliggende langs Agia Pelagias kyststrekning. Du kan velge mellom både kreteniske, greske og internasjonale menyer, mens du nyter utsikten over havet. Da det ikke er noe ekte nattliv i Agia Pelagia, tilbringer de fleste feriegjestene kveldene ved havet med et glass kretensisk vin, mens de betrakter solnedgangen eller verden som passerer forbi. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Agia Pelagia

Populære hoteller i Agia Pelagia

Hellas, Kreta, Agia Pelagia
9,4
Fantastisk
321 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Agia Pelagia
9,7
Fantastisk
439 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Agia Pelagia
8,2
Meget bra
56 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)