Reiser til Hersonissos

I livlige Hersonissos har du både et pulserende uteliv og en deilig sandstrand i umiddelbar nærhet. Langs den trivelige strandpromenaden ligger det mengder av barer og restauranter med fin havutsikt.

Her kan du nyte strandlivet kombinert med nærhet til shopping og fornøyelser i overflod. Stedet er spesielt populært blant ungdom, og det er høy partyfaktor i de hektiske sommermånedene.

Langs den trivelige strandpromenaden ligger det mengder av barer og restauranter med fin havutsikt. Midt i byen ligger stranden som er en blanding av små rullestein og sand. Tar du turen til Stalis, 3 km utenfor Hersonissos, finner du en stor og fin sandstrand, og langs hele den vakre kysten ligger det fine badeviker.

Det er 35 km til storbyen Heraklion, og det er mulig å leie bil eller moped dersom du ønsker det.

Det er ikke lenge siden at feriebyen Hersonissos bare var en liten, useelig havneby, hvor landbruksvarer fra den nærliggende landsbyen Ano Hersonissos (Øvre Hersonissos) ble utskipet. I løpet av 1960 endret byens rolle seg markant, etterhvert som turistene begynte å finne veien hit, og de første hotellene ble bygget. 

Ferieby med en rik historie 

Det var minoerne som opprinnelig grunnla byen under navnet Chersonesos, og opp gjennom historien blomstret byen under skiftende makthavere. Både den minoiske kulturen og romerne etterlot seg spor som fortsatt kan sees i og omkring Hersonissos. Senere tvang gjentagende piratangrep mesteparten av byens innbyggere til å søke tilflukt i innlandet. De grunnla Ano Hersonissos, som ligger et par kilometer inne i landet på mer sikker avstand fra kysten. De etterfølgende århundreder var det ikke mye liv i Hersonissos, som ved en folketelling i begynnelsen av det 20. århundre bare hadde 133 innbyggere. 

I dag har Hersonissos, som offisielt heter Limenas Hersonissou, fortsatt bare 3000 faste innbyggere. Men dette tallet vokser eksplosivt hver sommer når feriegjestene fra hele Europa reiser hit for å nyte områdets solrike klima og de skjønne strendene. Hersonissos hører til blandt de mest populære feriebyene på Kreta og har også alt det du kan ønske deg av en ferie ved Middelhavet. 

Resturanter og fornøyelser 

Utover et bredt utvalg hotell, byr denne moderne feriebyen, som oppstod rundt den gamle havnen, på en masse resturanter, kafeer og tavernaer, hvor du kan få alt fra kreteniske delikatesser til internasjonal fastfood. Du kan f.eks. slå deg ned på et av spisestedene nede på strandpromenaden, hvor du kan få et bord nesten helt ved vannkanten. Hersonissos har også et rikt nattliv med en høy konsentrasjon av barer og diskoteker nede ved havneområdet. 

Hersonissos er et meget alsidig reisemål som tiltrekker seg både feststemte unge og barnefamilier. Når du ikke slapper av på en av strendene ved byen, er det også adskillige fornøyelser å velge mellom. Reiser du med barn er det f.eks. opplagt å besøke det lokale badelandet for å prøve ut de spennende vannskliene eller gokartbanene. 

Beliggenheten nær Kretas hovedstad, Heraklion, betyr at du på en reise til Hersonissos også har en opplagt sjanse for å utforske en av øyas mest berømte historiske severdigheter - Det minoiske palasset i Knossos. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Hersonissos

Populære hoteller i Hersonissos

Hellas, Kreta, Hersonissos
8,9
Meget bra
2343 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Hersonissos
9,4
Fantastisk
249 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Hersonissos
9,1
Fantastisk
70 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Hersonissos?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser