Reiser til Hersonissos

Besøk livlige Hersonissos på Kreta i Hellas. Her kan du nyte deilig strandliv, varierte aktiviteter og et pulserende uteliv. Bestill en billig reise til Hersonissos med Solfaktor!

Hersonissos som reisemål

Hersonissos er en by på Kreta i Hellas, beliggende ved Middelhavet. Byen ligger i nærheten av badebyene Malia og Agios Nikolaos, og over 100 kilometer øst for de populære feriestedene Rethymnon og Chania. Hersonissos er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg både familier med barn, par og vennegrupper på ferie til syden.

Attraksjoner og aktiviteter i Hersonissos

Kreta byr på fantastiske strender og det er også hovedattraksjonen i Hersonissos. Noen av de mest populære strendene i byen er Star Beach, Sarandaris Beach og Stalis Beach. Alle inviterer til livlig strandliv med moderne fasiliteter og muligheter for vannsport som jetski, parasailing, dykking og snorkling. Reiser du med barn er det populært å besøke vannparkene Watercity Waterpark og Acqua Plus Water Park som ligger i nærheten av Hersonissos. Her kan hele familien på ferie delta i morsomme vannaktiviteter med mange vannsklier og bassenger.

Når du ønsker en pause fra strandlivet kan du besøke gamlebyen i Hersonissos med sjarmerende smågater og historiske kirker. Du kan også utforske nærliggende arkeologiske steder som Malia Palace som ligger i byen Malia eller Knossospalasset like utenfor hovedstaden Heraklion, som ligger i underkant av 30 minutter unna. Søker du en aktiv ferie er det gode muligheter for fotturer og vandring i de omkringliggende fjellene rundt Hersonissos. Her er det flere turstier i flott landskap som gir deg panoramautsikt over kysten og deler av Kreta.

Hersonissos har også en 18 hulls golfbane beliggende i naturskjønne omgivelser for deg som ønsker å spille en runde golf på ferie.

Når er det best å reise til Hersonissos?

Sommermånedene er høysesong i Hellas og det er flest turister som reiser til Hersonissos på sommerferie. Temperaturene kan komme opp i 30 grader med solfylte dager som er ideelt for sol- og badeferie. Ønsker du litt færre turister og ikke så intens sommervarme er også våren og høsten en fin tid å reise til syden og Hellas på. Det er fortsatt behagelige temperaturer som passer godt til sightseeing og naturopplevelser på Kreta. Hersonissos kan også besøkes om vinteren, men det er kjøligere temperaturer og mer utsatt for nedbør.

Hersonissos hører til blandt de mest populære feriebyene på Kreta og har også alt det du kan ønske deg av en ferie ved Middelhavet.

Matopplevelser og uteliv i Hersonissos

Du kan glede deg til gode matopplevelser i Hellas og Hersonissos er intet unntak. Her finner du spisesteder og restauranter som serverer både spesialiteter fra Kreta og internasjonale smaker. Smak greske retter som moussaka og dolmadakia (fylte vinblader), grillet lammekjøtt og småretter med tzatziki og oliven. Du kan også forvente mye fersk sjømat på lokale fiskerestauranter med blant annet blåskjell, reker og blekksprut fanget samme dag. Kreta er kjent for vinproduksjon som gjør at du kan nyte måltidene med lokale viner.

Utelivet i Hersonissos er en viktig del av byens appell. Mange turister besøker byen for å oppleve nattelivet som er et av de mest livlige på Kreta. Her finner du mange barer, puber, nattklubber og beach clubs hvor du kan feste gjennom dagen og inn i de sene nattetimer.

Fly og hotell i Hersonissos

Det er enkelt å reise fra Norge til Hersonissos i Hellas. Du kan ta direktefly fra Bergen og Oslo på sommerhalvåret til hovedflyplassen på Kreta, Chania flyplass (CHQ). Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Flyplassen ligger i overkant av to timer unna Hersonissos og det enkleste er å ta taxi. Et rimeligere alternativ er å ta buss, men det krever bussbytte.

Du kan også fly til Heraklion flyplass (HER) som ligger kun 21 km unna Hersonissos, men her må du forvente én mellomlanding. Fra Heraklion flyplass kan du enkelt ta taxi inn til sentrum av Hersonissos eller ta buss som tar deg direkte fra flyplassen til byen. Ønsker du mer frihet til å utforske mer av Kreta i eget tempo kan du velge å ha leiebil. 

Hersonissos har et godt utvalg hoteller og ferieleiligheter. Her finner du både større all-inclusive hoteller, koselige boutique-hoteller og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Hersonissos og Kreta!Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Hersonissos

Populære hoteller i Hersonissos

Hellas, Kreta, Hersonissos
9,0
Fantastisk
706 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Hersonissos
9,2
Fantastisk
673 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Hersonissos
8,9
Meget bra
44 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Hersonissos?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 14 anmeldelser