Reiser til Stalis

Ta med hele familien til Stalis på Kreta i Hellas. Her finner du barnevennlige sandstrender, spennende aktiviteter og underholdning. Bestill en billig reise til Stalis med Solfaktor!

Stalis som reisemål

Stalis er en kystby som ligger på nordøstkysten av Kreta i Hellas. Byen ligger like ved feriebyen Malia og kun 10 km fra Hersonissos. Stalis er et barnevennlig og attraktivt reisemål for familier som reiser med barn, par og vennegrupper. Her finner du fine, langgrunne strender og livlig byliv.

Attraksjoner og aktiviteter på Stalis

Kreta er kjent for flotte strender og Stalis er intet unntak. Byen har langgrunne, barnevennlige sandstrender med myk sand og klart badevann. På ferie til Stalis finner du moderne fasiliteter og et godt utvalg av vannsport som jetski, parasailing, vannscooter og windsurfing. Du kan også bli med på båtturer langs Middelhavet for å utforske skjulte bukter og strender som ikke er tilgjengelige med bil eller bli med på fisketur for å prøve fiskelykken.

For kulturinteresserte er det anbefalt å besøke det nærliggende Malia Palace, som er en arkeologisk skatt fra den minoiske sivilisasjonen. Du kan også utforske historiske steder på ferie, som Knossospalasset i nærheten av Heraklion og få et innblikk i historien til Kreta og Hellas generelt. Det er også gode muligheter for aktiv ferie i Stalis. Områdene rundt byen inviterer til naturopplevelser med fjellandskap, skog og elver som passer til både fotturer og terrengsykling. Ønsker du å spille golf på ferie i syden er det kort vei til Kreta Golf Club, en golfbane i flotte omgivelser.

Når er det best å reise til Stalis?

Sommeren i Hellas er høysesong og den mest populære tiden å reise til Stalis for en sommerferie. Temperaturene kan komme opp i 30 grader og det er gode forhold for sol og bad. Våren og høsten er også fine tidspunkt å reise til Stalis, spesielt om du ønsker færre turister og mindre intens varme. Det er fortsatt behagelige temperaturer og mye sol og det er en ideell tid for naturopplevelser og ferie på Kreta. Vinteren er lavsesong i Hellas med kjøligere temperaturer og mer nedbør.

Matopplevelser og uteliv på Stalis

Stalis har et godt utvalg av restauranter som reflekterer den autentiske matkulturen i Hellas. Her kan du smake greske favoritter som moussaka og souvlaki, samt lokale råvarer som oliven og fetaost. Med sin beliggenhet ved Middelhavet er det også god tilgang på fersk sjømat som fisk, blekksprut og reker tilberedt på lokal vis. I tillegg vil du finne spisesteder som serverer internasjonale smaker. Stalis har også et godt utvalg av hyggelige kafeer hvor du kan nyte kaffe, te og lokale bakverk.

Utelivet i Stalis er kjent for sin livlige atmosfære. Her finner du et bredt spekter av barer, puber og nattklubber som holder det gående til de tidlige morgentimene. Det er også flere steder som byr på underholdning, karaoke og live musikk.

Fly og hotell på Stalis

Det er to måter å komme seg fra Norge til Stalis i Hellas. Du kan ta direktefly fra Oslo eller Bergen på sommerhalvåret til Chania flyplass (CHQ), som er hovedflyplassen på Kreta, eller du kan fly med én mellomlanding til Heraklion flyplass (HER). Flyplassen på Chania ligger ca 175 km fra Stalis, mens flyplassen i Heraklion ligger kun 25 km fra Stalis. Taxi er det enkleste alternativet å komme seg fra flyplassene til Stalis, men fra Chania vil dette være et dyrere alternativ. Et rimeligere alternativ er å ta buss, men fra både Heraklion og Chania må du bytte buss for å komme til Stalis. Leiebil er et godt alternativ om du ønsker mer fleksibilitet til å utforske Kreta i eget tempo.

Det er en rekke gode overnattingsalternativer i Stalis. Her finner du større all-inclusive hoteller, koselige boutique-hoteller samt ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Stalis og Kreta!Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Stalis

Populære hoteller i Stalis

Hellas, Kreta, Stalis
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Stalis
9,4
Fantastisk
38 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Stalis
9,3
Fantastisk
59 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)