Reiser til Malia

Småbyen ligger vakkert til på kysten med lange flotte sandstrender. Det finnes et utall av restauranter, barer og nattklubber, og i turistsesongen er det høy partyfaktor med ungdom fra hele Europa.

Malia er kjent for sitt hektiske uteliv med et stort utvalg av barer og nattklubber i byen.

Malia er motsetningenes feriested, og er kjent for store arkeologiske utgravinger på den ene siden og et av Europas “heftigste”uteliv på den andre siden.

Småbyen ligger vakkert til langs kysten øst for Hersonissos med flotte sandstrender som strekker seg både mot øst og vest. Det finnes et utall av restauranter, barer, nattklubber og kafeer her og i hele turistsesongen er det høy partyfaktor med ungdom fra hele Europa.

Bare 3 km fra sentrum ligger det et arkeologisk område, og “den minoiske byen” dekker en kvadratkilometer av landskapet. De første utgravingene startet rundt 1915 og pågår fremdeles. Store deler av de historiske ruinene er i dag tilgjengelig for besøkene og du får god informasjon om et rikt samfunnsliv fra bronsealderen.

Malia er kjent for sine strender som har noe for alle. Her kan både store og små nyte godt av Kretas solrike middelhavsklima, om det så er under parasollen på stranden eller ute i det lune vannet. Utover en god håndfull inviterende badestrender, er Malia kjent for å ha et godt utvalg av resturanter, barer og butikker. 

Kretas livligste ferieby

Reiser du til Malia med barn, vil du nok foretrekke en av de mer fredelige strendene som f.eks. Potomas Beach. På den sentrale hovedstranden er det i høysesongen alltid mye liv og leven med en overvekt av unge mennesker som nyter musikken fra de tallrike strandbarene som ligger helt nede ved sanden. Malia er også kjent for å ha et av de livligste nattlivene på Kreta med barer, diskoteker og nattklubber til å tilfredsstille selv de mest festglade. Det er ikke uten grunn at Malia kalles for Kretas svar på Ibiza, og i likhet tiltrekker seg feststemte unge og kjente DJs fra hele Europa. 

Mens den moderne feriebyen nede ved kysten har en høy puls, finner du en mer tilbakelent stemning ca. 1 km herfra og opp til den opprinnelige landsbyen. Her i de hyggelige, snevre gatene finner du også flere interessante og gode resturanter, som er opplagt til en mer fredelig avslutning på dagen. Her er det gode muligheter for å nyte en moussaka eller noe annet godt fra det tradisjonelle greske kjøkkenet. 

Strendene, hvor det utover solsenger og parasoller også tilbys en bred vifte av vannsportsaktiviteter, og nattlivet er kanskje hovedattraksjonen i Malia, men du kan også oppleve mye annet på en reise hit. Det er f.eks. kun rundt 35 km mot øst til Kretas gamle hovedstad Heraklion, som også ligger tett ved det minoiske palasset Knossos. Er du interessert i arkeologi bør du også legge veien forbi det mindre kjente Malia Palasset, like øst for byen, som stammer fra samme periode. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Malia

Populære hoteller i Malia

Hellas, Kreta, Malia
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Malia
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Malia
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)