Reiser til Platanias

Platanias ligger 11 km fra Chania, og er et av de fineste badestedene langs Chania-kysten. Er et ypperlig feriemål og har alt du behøver for en aktiv, spennende eller avslappende ferie, med fine strender, yrende folkeliv, hyggelige restauranter, kafeer og et livlig uteliv.

Platanias har på grunn av sin størrelse, et godt utvalg av hoteller, restauranter og butikker. I nyere tid har byen vokst nærmere strandlinjen både i vestlig og østlig retning. Her ligger hoteller og leilighetskomplekser tett, side om side med kafeer, barer og spisesteder med både typiske greske og internasjonale retter. Mange hoteller ligger direkte ut til stranden.

Velger du Platanias, som er den største av de små landsbyene langs Chania-kysten som feriemål, får du både i pose og sekk. Med flere kilometer sandstrand og turkist hav er Platinas et perfekt sted å oppholde seg på varme dager. Opprinnelig ble byen bygget oppe i høyden over kystlinjen ved utløpet av elva Platanias hvor det blant annet vokste mange Platan-trær. Mange av stedets familiedrevne tavernaer ligger her og serverer smakfull gresk mat. Fra høydedraget i den eldste bydelen er det en vidunderlig utsikt med solnedganger du sent vil glemme.

Rundt småbyen ligger et fruktbart landskap med stier og småveier som innbyr til spaserturer, og rett på utsiden av kysten ser du over til Thodorou-øya hvor venetianere bygget to store festninger på øya for å hindre at tyrkerne gikk i land i Platanias. I dag er øya beiteområde for Kri-kri-geita.

Det tar litt over 4 timer med direktefly fra Gardermoen. Fra flyplassen utenfor Chania til Platanias er det 26 km og det tar ca 45 minutter med buss eller taxi.

Hvem passer dette reisemålet for?

Platanias er et av de fineste badestedene langs Chania-kysten og har alt du behøver for en aktiv, spennende eller avslappende ferie, med fine strender, hyggelige restauranter, kafeer og et livlig uteliv. Det passer bra både for barnefamilier og voksne som ønsker en avslappende ferie.

Når er det best å reise hit?

Sesongen er fra mai til september, mest behagelig klimamessig er tidlig sommer og høst. I juli og august kan det være svært varmt. April og oktober er også en fin tid å reise på.

Plantanias var inntil for få tiår siden, bare et tynt befolket landbruksområde, som ganske visst var anerkjent på Kreta for sin produksjon av sitrusfrukt og olivenolje. I dag er det fortsatt landbruk i området, men Platanias har også utviklet seg til en av de mest populære feriebyene på Chaniakysten. 

Summer av liv 

Den gamle delen av Plantanias ligger oppe via en bakke litt tilbaketrukket fra kysten, mens nede ved vannet, og den lange Blå Flagg sandstranden, er det vokst en ny bydel frem, med stripevis av koselige hotell, samt resturanter, taverner, barer og butikker som ligger side om side langs hovedveien. Av de mer eller mindre sammenvokste feriebyene vest for Chania er Platanias den mest aktive, hvor det om sommeren både nede på den deilige stranden og oppe ved hovedgaten, alltid summer av liv. Står et godt nattliv høyt oppe på ferielisten din, da er Platanias et opplagt reisemål. Men det er ikke kun de festglade som har kastet deres kjærlighet på byn. Også familier og par som drømmer om en avslappende ferie ved middelhavet, med alle nødvendige fasiliteter og spennende utfluktsmål innenfor kort rekkevidde, velger år etter år å reise tilbake til Platanias og nabobyen Agia Marina.

Uansett om du er ute etter All Inclusive på Kreta, hvor du og familien kan koble av eller vil leie en stor villa til deg selv og dine, finner du dette i Plantanias. Utvalget av hotell og feriehus er såpass stort og variert at du lett finner rett base til din ferie. Fra basen kan du ta godt nytte av byens tilbud og ikke minst strendene. Selvom du finner alt hva enn du har bruk for her nede i den nye delen av Platanias, er det også verdt å gå en tur opp til den gamle bykjernen. Tross den korte avstanden er stemningen her oppe en helt annen og en sjanse for å fornemme et mer ekte gresk landsbyliv. 

Tett ved Chania 

Selvom stranden, hvor du kan nyte det solrike middelhavsklimaet og det lune havet, er det største trekkplasteret i Platanias, kan det anbefales å bruke noe av ferien på utflukter. Først og fremst er det lett å dra inn til Chania med buss eller taxi. I denne sjarmerende havnebyen kan du saktens bruke lang tid på bare å spasere rundt i den gamle bydelens gater og stred, hvor spennende butikker og kafeer ligger som perler på en snor. Legg også veien forbi den koselige, hesteskoformede havnen, hvor det er rik mulighet for å få en rask forfriskning eller et velsmakende måltid på en av de mange resturantene. Er du i humør for sightseeing, kan du heller ikke gå glipp av Kretas eldste moske, Janitshar-moskeen, og det venetianske fortet fra 1500-tallet. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Platanias

Populære hoteller i Platanias

Hellas, Kreta, Platanias
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Platanias
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Platanias
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)