Reiser til Gouves

Gouves, som ligger rundt 18 km øst for Heraklion, består i virkeligheten av to byer - feriestedet Kato Gouves (nedre Gouves) helt nede ved kysten og den sjarmerende gamle landsbyen Pano Gouves (øvre Gouves), som ligger med flotte utsikter oppe ved foten av det lille fjellet Ederi et par km inne i landet. Hotellene ligger alle ikke overraskende nede i Kato Gouves, da de fleste som reiser til Gouves ønsker å bo tett ved de attraktive strendene. 

Sandstrendene og fredelige omgivelser 

Det er et godt utvalg av spisesteder i Gouves nede langs den rundt 3 km lange strandpromenaden, med alt fra tradisjonelle taverner til små kafeer som alle serverer velsmakende lokal mat. I likhet er det adskillige små marked i området hvor du kan få tak i alt du skulle trenge på en dag. Du kan også finne et sted å avslutte dagen på med en drink. Men et ordentlig nattliv det finner du ikke her i Gouves. 

Langs kysten i Gouves finner du adskillige fine strender som har noe for enhver smak. Ønsker du fred og ro er de litt avsideliggende, smale strekningene et godt valg, mens ved de mer populære sandstrendene er det til gjengjeld er et rikt utvalg av fasiliteter som bla. strandstoler, parasoller og bølgebrytere som gjør vannet velegnet til barn. 

Reiser du til Gouves med barn kan det anbefales å besøke CretAquarium. Kretas største akvarium, som er innrettet i en tidligere amerikansk militærbase i nettopp Kato Gouves. Her kan både barn og voksne bruke adskillige timer på å utforske de mange eksotiske artene fra Middelhavet og enda fjernere. For barnefamilier er det utover dette, opplagt å ta en tur til de nærliggende vannparkene i Anopolis eller Hersonisos, som begge ligger innenfor kort kjøreavstand.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Gouves

Populære hoteller i Gouves

Hellas, Kreta, Gouves
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Gouves
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Gouves
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Gouves?

6,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser