Reiser til Plakias

Plakias er en liten ferieby på sørkysten av Kreta. Den ligger i en liten bukt som er ideell for svømming og solbading. Plakias er et utmerket valg hvis du foretrekker en rolig og avslappende ferie.

Plakias er en liten ferieby sør for Rethymnon.

Rundt 1960 var det kun en fiskebrygge og noen få hus her, men gjennom de siste tiårene har Plakias utviklet seg til et koselig lite feriested.

Her finner du en milelang sandstrand med trygge svømmeforhold som er meget godt egnet for barnefamilier, og hvor alle kan delta på de ulike vannsportaktivitetene som blir organisert her.

Siden det kun er to hovedveier som går over fjellet og ned til byen er det ikke så mye gjennomfart, noe som gjør dette til en roligere ferieby enn flere av de andre destinasjonene. Allikevel har småbyen et utall tavernaer og kafeer og Europas sydligste ungdomsherberge ligger flott til i olivenlunden på baksiden av byen. Hvert år i september feires en festival for internasjonal turisme. Da serveres det gratis mat på torget i byen og underholdning med tradisjonell musikk og dans.

Liker du en aktiv ferie er det flere tilbud å velge mellom. Her kan du gå fotturer å se på noen av øyas fineste raviner, eller bli med på organiserte sykkelturer i området. Om du leier bil så har innlandet nord for Plakias et utall av små maleriske landsbyer med en rik historie å by på. Ta deg tid til en stopp underveis og trekk inn duftene av anis, oregano, rosmarin og mange andre krydderplanter.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Plakias

Populære hoteller i Plakias

Hellas, Kreta, Plakias
  • Nærmeste flyplass: 96 km
Hellas, Kreta, Plakias
  • Nærmeste flyplass: 98 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Plakias
  • Nærmeste flyplass: 97 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi