Reiser til Plakias

Plakias er en liten ferieby på sørkysten av Kreta og ligger omkring 35 kilometer sør for Rethymnon. Feriebyen er et utmerket valg hvis du drømmer om en rolig og avslappende ferie ved Middelhavet. Inntil 1960-tallet var det kun en fiskebrygge og noen få hus her, men gjennom de siste tiårene har Plakias utviklet seg til å bli et koselig, lite feriested, ikke minst takket være den milelange sandstranden. Med sine trygge badeforhold langs stranden er Plakias et yndet reisemål for familier med barn.

Langs stranden kan både barn og voksne delta på ulike vannsportaktiviteter, men du kan også reise på vandreturer langs noen av øyas flotteste juv, Kotsifou og Kourtaliotiko, eller bli med på organiserte sykkelturer i området. Om du leier bil kan du utforske innlandet nord for Plakias, som har mange små, maleriske landsbyer med en rik historie å by på. Ta deg tid til en stopp underveis og trekk inn duftene av anis, oregano, rosmarin og mange andre krydderplanter.

En fredfyldt ferie på Kretas sørkyst

Ettersom at det kun er to hovedveier som går over fjellet og ned til byen er det ikke så mye gjennomfart, noe som gjør Plakias til en roligere ferieby enn flere av de andre destinasjonene på øya. Europas sørligste ungdomsherberge ligger flott til i en olivenlund på baksiden av byen.

På tross av sin relativt beskjedne størrelse har Plakias et ganske stort utvalg av tavernaer og kaféer, og i september hvert år feires en festival for internasjonal turisme. Da serveres gratis mat på torget i byen og det arrangeres underholdning med tradisjonell musikk og dans.

Du kan absolutt tilbringe hele ferien på Kreta uten å forlate Plakias, som utover sine mange spisesteder har adskillige minimarkeder og kiosker der du kan få kjøpt alle daglige fornødenheter. I Plakias ligger også noen souvenirbutikker, bakerier og andre småbutikker.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Plakias

Populære hoteller i Plakias

Hellas, Kreta, Plakias
  • Nærmeste flyplass: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Plakias
  • Nærmeste flyplass: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Plakias
  • Nærmeste flyplass: 98 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi