Reiser til Agios Nikolaos

Helt øst på Kreta ligger Agios Nikolaos nydelig til ved Mirampelou bukten i et maleriske landskap, med flotte strender og mye historie. Feriestedet ligger nær flere landsbyer og det er enkelt å komme seg rundt.

Agios Nikolaos er en tiltalende småby for de som setter pris på den genuine greske atmosfæren.

Agios Nikolaos ligger nydelig til ved Mirampelou bukten øst på Kreta, i et malerisk landskap med småbyer og historiske steder som innbyr til en fullkommen ferie.

Her passerer dagene i et rolig tempo, enten man sitter på café eller spaserer langs strandpromenaden. På innsiden av havnen ligger en innsjø som tidligere var ferskvannskilde, men som i dag er forbundet med sjøen og havnen gjennom en kanal. Innsjøen er nesten sirkelformet og har en diameter på 137 meter og er 67 meter dyp. Ifølge gresk mytologi skal gudinnen Athene ha badet her. Langs innsjøen og fiskehavnen ligger koselige restauranter, tavernaer og barer tett og i hele dette idylliske området går det små smug og gater med et mangfold av ulike butikker. Fornøyelseslivet er kosentrert rundt fiskehavnen.

Rett på utsiden finner du oldtidsbyen Lato som dorere bygget 700 år før vår tidsregning. Den regnes å være det best bevarte historiske minnesmerke på øya og vel verd et besøk.

På folkemunne sies det at Agios Nikolaos har tre ansikter mot sjøen. Det er innsjøen, havnen og stranden. Kitroplatiastranden er en sandstrand som ligger midt i byen. Tar du en spasertur i motsatt retning av innsjøen, mot torget og ned på den andre siden av byen, finner du marinaen for småbåter og store yachter.

Området rundt Agios Nikolaos er vakkert og det er populært å se solnedgangen fra en av åsene rundt byen. Ca 2,5 km utenfor byen mot Elounda ligger den langgrunne Almirostranden med fin sand.

Agios Nikolaos ligger ca 80 km fra flyplassen i Heraklion.

Agios Nikolaos ligger ved den vakre Mirabellobukten på det nordøstlige Kreta. Med rundt 26.000 faste innbyggere er Agios Nikolaos en mellomstor by som også utgjør buktens mest populære reisemål. Men tross sin popularitet, har byen en meget avslappende stemning og velbevart gresk sjarme. Agios Nikolaos er heller ikke større enn at du kan gå rundt til det meste. 

Et allsidig reisemål med flott beliggenhet 

Selvom byen ligger på tre bakker, er en av de største fornøyelsene på en reise til Agios Nikolaos nettopp bare å slentre en tur langs kaiene, hvor turbåtene, yachtene og fiskekuttere ligger og vugger i det klare vannet, Du kan også dra på oppdagelse oppe i de labyrintiske gatene med de mange småbutikkene og kafeene. Men det er spesielt nede i nærheten av vannet at du finner et rikt utvalg av gode resturanter. I likhet er det mange steder å slå seg ned for å få en forfriskning rundt den lille bykjernen. 

Du kan også lett gå ned til en av byens to strender, Ammos og Kitroplatia, hvis du trenger en forfriskende dukkert eller bare vil sole deg litt. Et par kilometer sør for sentrum lokker den lange Almyros-sandstranden også med sitt lave, barnevenlige vann. Har du en leiebil på ferien, er det tallrike andre skjønne badestrender innenfor kort rekkevidde av Agios Nikolaos, hvor du og familien lett kan få det meste av dagen til å gå med på å bade og slappe av under en parasoll. 

Til tider er det også som om selve Agios Nikolaos først for alvor kommer til live når dagen går mot kveld. Selvom nattlivet ikke er like livlig som f.eks. HersonissosMalia eller Platanias, har Agios Nikolaos et godt utvalg av koselige barer som tiltrekker seg både lokale og feriegjester. 

Utflukter 

Har du leid en bil, kommer du ikke bare lett rundt til områdets andre strender. Du har også en sjanse for å utforske det østlige Kreta, hvor du ikke skal kjøre mange kilometerne inn i innlandet for å oppleve en helt annen verden, hvor turismen nesten er fraværende. 

Selv uten bil kan du bruke Agios som utgangspunkt for spennende utflukter. Du kan for eksempel hoppe ombord på en av turbåtene som seiler til øya Spinalonga mot nord. Her kan du besøke det gamle venetianske festningsverket, som i første halvdel på 1900-tallet ble brukt som en koloni for spedalske.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Agios Nikolaos

Populære hoteller i Agios Nikolaos

Hellas, Kreta, Agios Nikolaos
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Agios Nikolaos
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Hellas, Kreta, Agios Nikolaos
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)